Câu hỏi:

01/10/2023 5,278 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.

          In the earliest times children got their education directly from parents and other adults. They learned mainly skills for survival. Adults passed down this knowledge through spoken language. Eventually cultures around the world began inventing writing. As societies developed they set up schools to teach reading, writing, maths and other subjects.

          The first schools were usually just for boys. Most of the students came from rich and powerful families. Often the purpose of their education was religious training. In many cultures the religious leaders formed the highest level of society. Some schools had other purposes as well. Many schools focused on military training. Sometimes youths attended special schools to learn the art of public speaking. These skills were meant to help them become future leaders.

          Most girls received their education at home. They learned cooking, sewing and other useful skills. Over time education became available to more people, not just the rich and powerful. The governments of some countries set up public systems of education in the 1800s. More schools opened to girls.

          During the 1900s marks, or grades, became a new measure of learning. Testing became a regular part of formal education. As education became more important to people, teachers' colleges opened. The requirements for becoming a teacher became stricter. Teaching became a highly respected profession.

In the earliest times, children learned mainly skills so that they could________.

A. continue to exist
B. pass this knowledge down
C. invent writing
D. make societies develop

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word “they” in the passage refers to________.

A. cultures
B. societies
C. schools
D. subjects

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Câu 3:

Which of the following is NOT true according to the passage?

A. The first schools were usually just for boys from rich and powerful families.
B. Art of public speaking was one of the skills that help youths become future leaders.
C. During the 1900s, testing became a regular part of formal education.
D. In the earliest times, knowledge was passed down through written records.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Câu 4:

The phrase “set up” in the passage could be best replaced by________.

A. made
B. based
C. founded
D. built

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Câu 5:

The best title for the passage could be________.

A. Education in the Earliest Times
B. The Development of Education
C. Education in Modern Times
D. Testing - a Regular Part of Education

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. If there is too much exhaust fume in the air, more and more people will cope with respiratory problem.
B. If there will be too much exhaust fume in the air, more and more people will cope with respiratory problem.
C. If there are too much exhaust fume in the air, more and more people will cope with respiratory problem.
D. If there was too much exhaust fume in the air, more and more people will cope with respiratory problem.

Lời giải

Đáp án A

Câu 2

A. The holiday was so disappointing that they decided to ask for their money back.
B. The holiday was such disappointing that they decided to ask for their money back.
C. The holiday was too disappointing that they decided to ask for their money back.
D. The holiday was enough disappointing that they decided to ask for their money back.

Lời giải

Đáp án A

Câu 3

A. Yes. That's very kind of you.
B. I'm sorry. I'm busy now.
C. What can I do for you?
D. No. You must not touch it.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. too many
B. competitive
C. their share
D. will fell

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP