Câu hỏi:

22/08/2023 4,982 Lưu

Read the followingpassage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

In the last 50 years, the media influence has grown widely with the advance of technology. First was the telegraph, then the newspaper, the radio, the television and now is the Internet. We live in a society that depends on information and communication to keep moving.

What we need to be aware is that most of our decisions, beliefs and values are based o what we know for a fact, our assumptions and our own experience. In our work we usually know what we have to do based on our experience and professional knowledge. However, in our daily lives, we rely on the media to get the facts and figures about what is important and what we should be up to date with.

As a result, we have to put our trust on the media as an authority to give us the needed information. However, the influence of mass media on our life, work and society is so big that we should know how it really works to select the right pieces of information.

According to the passage, what is the most recent type of mass media?

 

A. TV

B. newspaper   
C. the Internet 
D. telegraph

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án C

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

In our work, what do we rely on in order to know what to do

A. experience 

B. authority 
C. study
D. technology

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án A

Câu 3:

What can be used to replaced “be aware” in the second paragraph?

A. have

B. understand
C. depend     
D. consider

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Câu 4:

Which of the following is closest meaning to “trust” in the last paragraph?

A. value
B. belief
C. assumption
D. experience

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Câu 5:

In order to have the right information, we need to ______.

A. understand how the mass media works

B. make good decisions on the mass media
C. get the most current news and facts
D. use our experience and professional knowledge

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án A

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. They lived in this suburb in 1997.             B. They have moved to this suburb since 1997.

C. They have lived in this suburb since 1997.                                    D. They have lived in this suburb before.

B. They have moved to this suburb since 1997.
C. They have lived in this suburb since 1997.
D. They have lived in this suburb before.

Lời giải

Chọn đáp án C

Lời giải

Chọn đáp án B

Câu 3

A. George was the only one who enjoyed himself at the party.

B. George was the only one who didn’t enjoy himself at the party.

C. All the guests including George enjoyed themselves at the party.

D. All the guests except George didn’t enjoy themselves at the party.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. We are always made to do our homework before we leave the class by our teacher.

B. We are always made do our homework before we leave the class by our teacher.

C. We always are made to do our homework before we leave the class by our teacher.

D. We always are made do our homework before we leave the class by our teacher.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. will finish

B. is finishing 

C. finishes

D. will have finished

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. a lot of

B. much 

C. little 

D. few

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP