Câu hỏi:

07/07/2023 5,334 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C ,or D to indicate the correct answer for the questions.

Aging is the process of growing old. It occurs eventually in every living thing provided, of course, that an illness or accident does not kill it prematurely. The most familiar outward signs of aging may be seen in old people, such as the graying of the hair and the wrinkling of the skin. Signs of aging in a pet dog or cat include loss of playfulness and energy, a decline in hearing and eyesight, or even a slight graying of the coat. Plants age too, but the signs are much harder to detect.    Most body plants grow bigger and stronger, and function more efficiently during childhood. They reach their peak at the time of maturity, or early adulthood. After that they begin to decline. Bones, for example, gradually become lighter and more brittle. In the aged, the joints between the bones also become rigid and more flexible. This can make moving very painful.    All the major organs of the body show signs aging. The brain, for example, works less efficiently, and even gets smaller in size. Thinking processes of all sorts are slowed down. Old people often have trouble in remembering recent events.    One of the most serious changes of old age occurs in the arteries, the blood vessels that lead from the heart. They become thickened and constricted, allowing less blood to flow to the rest of body. This condition accounts, directly or indirectly, for many of the diseases of the aged. It may, for example, result in heart attack. Aging is not a uniform process. Different parts of the body wear out at different rates. There are great differences among people in their rate of aging. Even the cells of the body differ in the way they age. The majority of cells are capable of reproducing themselves many times during the course of a lifetime. Nerve cells and muscle fibers can never be replaced once they wear out.    Gerontologists - scientists who study the process of aging - believe the wearing out of the body is controlled by a built - in biological time - clock. They are trying to discover how this clock works so that they can slow down the process. This could give man a longer life and a great number of productive years. 

What is the main idea in the first paragraph?

A. Signs of aging are easier to detect in animals than in plants.
B. The outward signs of aging may be seen in old people.
C. Aging occurs in every living thing after it has reached maturity.
D. Not all signs of aging are visible.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Which piece of information is given in the passage?

A. Gerontologists can give man a longer life.
B. Gerontologists are studying how they can slow down the process of aging.
C. Gerontologists have discovered that aging is controlled by a built- in biological time- clock.
D. Gerontologists can prevent diseases connected with aging.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 3:

The human body begins to lose vigor and the ability to function efficiently ________ .

A. soon after reaching adulthood
C. before reaching adulthood
B. during childhood
D. in old age

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 4:

In old age, the bones ___________

A. become more flexible
B. become heavier
C. cause much pain
D. break easily

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: D

Câu 5:

According to the passage, what condition is responsible for many of the diseases of the old?

A. Their trouble in remembering recent events
B. The blood vessels that have become thickened and constricted
C. The rigid and inflexible joints between the bones
D. The worn - out nerve cells and muscle- fibers

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 6:

Many of the diseases of old people are the results of __________.

A. lack of blood
C. poor blood circulation
B.  the thickening of the blood vessels
D. low blood pressure

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 7:

The statement Aging is not a uniform process in line 19 means that __________

A. old people do not have the same outward signs of aging
B. nerve cells and muscle fibers do not age simultaneously
C. not all people age at the same age
D. the process of aging is slow

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 8:

The word arteries in line 15 refers to __________ .

A. vessels that are thickened and constricted
B. the paths along which blood flows to all parts of the body
C. the tubes carrying blood back to the heart
D. such heart diseases as suffered by old people

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: B

Câu 9:

When the brain begins to age, _________.

A. eyesight will begin too
B. memorization declines
C. it becomes lighter
D. the thinking processes stop

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 10:

Which of the statements about aging is false?

A. People vary in their rates of aging.
B. All body cells once worn out can never be replaced.
C. The cells of the body age in different ways.
D. The various parts of the body do not wear out at the same rate.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 2

A. No one knows the answer of the teacher’s question.
B. No one knows how to answer of teacher’s question.
C. No one knows the answer to the teacher’s question.
D. No one knows to answer the teacher’s question.

Lời giải

Đáp án: C

Câu 3

A. became famous
B. turned back
C. changed
D. diminished

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. won’t
B. needn’t
C. can’t
D. mustn’t

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. through
B. over
C. in for
D. down with

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP