khoahoc.vietjack.com

Câu hỏi:

12/03/2026 10,428 Lưu

Read the following passage and choose the correct answer for each of the blanks     

   According to a magazine article I read recently, we (1)_____ live in an age of increasing leisure. Not only are more and more people reaching retirement age with their taste for enjoyment and even adventure relatively (2)________ but the working week is becoming shorter and the opportunities for leisure are becoming greater and greater all the time. Not to mention the fact that people (3)_______ to spend less time traveling to work or may even be working from home. What I can't understand, however, is who these people are. As far as I can (4)________ the whole thing is another one of (5)_______ journalistic fictions. I admit that there are a lot of retired people (6)_________ but I am not sure that all of them are dashing about learning hang- gliding or sailing single-handed (7)_________ the world. My own parents seem to (8)_______ most of their time gazing at the television. And as for the shorter working week, I wish someone (9)________ remind my company about it. I seem to be working longer and longer hours all the time. The little leisure time I have is eaten into by sitting in the traffic jams or waiting for trains to (10)_______ up at rain-swept platforms. I haven't noticed any dramatic improvements in my (11)_________ either, but perhaps I just have to wait until I get my  pension.

  According to a magazine article I read recently, we (1)_____ live in an age of increasing leisure. 

A. presently
B. at the moment
C. now
D. at this time

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Not only are more and more people reaching retirement age with their taste for enjoyment and even adventure relatively (2)________ but the working week is becoming shorter and the opportunities for leisure are becoming greater and greater all the time.

A. present
B. survived
C. free
D. intact

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: D

Câu 3:

Not to mention the fact that people (3)_______ to spend less time traveling to work or may even be working from home

A. use
B. tend
C. have
D. demand

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 4:

As far as I can (4)________ the whole thing is another one of (5)_______ journalistic fictions.

A. concern
B. imagine
C. expect
D. tell

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: D

Câu 5:

As far as I can (4)________ the whole thing is another one of (5)_______ journalistic fictions.

A. the
B. those
C. these
D. some

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 6:

I admit that there are a lot of retired people (6)_________ but I am not sure that all of them are dashing about learning hang- gliding

A. in our days
B. in these times
C. nowadays
D. now and again

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 7:

but I am not sure that all of them are dashing about learning hang- gliding or sailing single-handed (7)_________ the world.

A. round
B. over
C. through
D. into

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 8:

My own parents seem to (8)_______ most of their time gazing at the television.

A. have
B. use
C. save
D. spend

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: D

Câu 9:

And as for the shorter working week, I wish someone (9)________ remind my company about it.

A. would
B. to
C. had
D. might

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 10:

The little leisure time I have is eaten into by sitting in the traffic jams or waiting for trains to (10)_______ up at rain-swept platforms.

A. keep
B. line
C. show
D. set

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 11:

I haven't noticed any dramatic improvements in my (11)_________ either, but perhaps I just have to wait until I get my  pension.

A. cost of living
B. lifestyle
C. lifeline
D. livelihood

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Đang tải chế độ Học...

Hot: 1000+ đề thi giữa kì 1 lớp 1-12 đầy đủ các môn (Update 2026) (chỉ từ 60k). Tải ngay

ĐẶC QUYỀN VIP

Đăng ký VIP để học và luyện thi không giới hạn

Trọn bộ quyền lợi trên Vietjack, trong một tài khoản.

  • Phòng luyện thi cấp tốc: ĐGNL - ĐGTD, Tốt nghiệp THPT, Ôn vào 10, Ôn vào 6, Ôn Giữa kì/Cuối kì
  • Hơn 200K đề thi thử, đề minh hoạ, chính thức các năm
  • Với 3tr+ câu hỏi theo các mức độ Nhận biết, Thông hiểu, Vận dụng
  • Tải xuống đề thi [DOCX] với đầy đủ đáp án
  • Xem hàng ngàn bài giảng đính kèm củng cố thêm kiến thức
  • Bao gồm tất cả các bậc từ Tiểu học đến Đại học
  • Chặn hiển thị quảng cáo tăng khả năng tập trung ôn luyện
  • Đăng ký ngay

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. Harmful and Harmless Substances in Food
B. Improving Health through a Natural Diet.
C. The Food You Eat Can Affect Your Health
D. Avoiding Injurious Substances in Food.

Lời giải

Đáp án: C

Câu 2

A. in an emergency
B. if smoke is in the cabin
C. before locating the exits
D. before take off

Lời giải

Đáp án: D

Câu 3

A. accomplished
B. accomplished
C. has accomplished
D. will be accomplished

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. it was discussed by the committee members the problem
B. a discussion of the problem was made by the members of the committee.
C. the committee members discussed the problem
D. the problem was discussed by the members of the committee.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. just thought
B. was just thought
C. was just thinking
D. have just been thinking

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. you can keep
B. that you kept
C. if you kept
D. you will keep

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP