Câu hỏi:

14/08/2023 1,144 Lưu

Read the passage below and choose the best answer to each question.

Most forms of property are concrete and tangible, such as houses, cars, furniture or anything else that is included in one’s possessions. Other forms of property can be intangible, and copyright deals with intangible forms of property. Copyright is a legal protection extended to authors of creative works, for example, books, magazine articles, maps, films, plays, television shows, software, paintings, photographs, music, choreography in dance and all other forms of intellectual or artistic property.

Although the purpose of artistic property is usually public use and enjoyment, copyright establishes the ownership of the creator. When a person buys a copyrighted magazine, it belongs to this individual as a tangible object. However, the authors of the magazine articles own the research and the writing that went into creating the articles. The right to make and sell or give away copies of books or articles belongs to the authors, publishers, or other individuals or organizations that hold the copyright. To copy an entire book or a part of it, permission must be received from the copyright owner, who will most likely expect to be paid.

Copyright law distinguishes between different types of intellectual property. Music may be played by anyone after it is published. However, if it is performed for profit, the performers need to pay a fee, called a royalty. A similar principle applies to performances of songs and plays. On the other hand, names, ideas, and book titles are excepted. Ideas do not become copyrighted property until they are published in a book, a painting or a musical work. Almost all artistic work created before the 20th century is not copyrighted because it was created before the copyright law was passed.

The two common ways of infringing upon the copyright are plagiarism and piracy. Plagiarizing the work of another person means passing it off as one’s own. The word plagiarism is derived from the Latin plagiarus, which means “abductor”. Piracy may be an act of one person, but, in many cases, it is a joint effort of several people who reproduce copyrighted material and sell it for profit without paying royalties to the creator. Technological innovations have made piracy easy and anyone can duplicate a motion picture on videotape, a computer program, or a book. Video cassette recorders can be used by practically anyone to copy movies and television programs, and copying software has become almost as easy as copying a book. Large companies zealously monitor their copyrights for slogans, advertisements, and brand names, protected by a trademark.

What does the passage mainly discuss?

A. Legal rights of property owners
B. Legal ownership of creative work
C. Examples of copyright piracy
D. Copying creating work for profit

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word “extended in paragraph 1 is closest in meaning to _______

A. explicated
B. exposed
C. guaranteed
D. granted

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: D

Câu 3:

It can be inferred from the passage that copyright law is intended to protect

A. the user’s ability to enjoy an artistic work
B. the creator’s ability to profit from the work
C. paintings and photographs from theft
D. computer software and videos from being copied

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 4:

The word “principle in paragraph 3 is closest in meaning to _______

A. crucial point
B. cardinal role
C. fundamental rule
D. formidable force

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 5:

Which of the following properties is NOT mentioned as protected by copyright?

A. music and plays
B. paintings and maps
C. printed medium
D. scientific discoveries

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: D

Câu 6:

It can be inferred from the passage that it is legal if _______

A. two songs, written by two different composers, have the same melody
B. two books, written by two different authors, have the same titles
C. two drawings, created by two different artists, have the same images
D. two plays, created by two different playwrights, have the same plot and characters

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 7:

With which of the following statements is the author most likely to agree?

A. Teachers are not allowed to make copies of published materials for use by their students
B. Plays written in the 16th century cannot be performed in theaters without permission
C. Singers can publicly sing only the songs for which they wrote the music and the lyrics
D. It is illegal to make photographs when sightseeing or traveling

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 8:

The phrase infringing upon” in paragraph 4 is closest in meaning to _______

A. impinging upon
B. inducting for
C. violating
D. abhorring

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 9:

The purpose of copyright law is most comparable with the purpose of which of the following?

A. A law against theft
B. A law against smoking
C. A school policy
D. A household rule

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 10:

According to the passage, copyright law is _______

A. meticulously observed
B. routinely ignored
C. frequently debated
D. zealously enforced

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

COMPLAINT RECORD FORM

Holiday booked in name of:        First name: Andrew Last name: (7) Sharpe

Address:                                      Flat 4

                                                    Beaconsfield House

                                                    Winchester 6024ER

Daytime telephone number:        (8) 0374 55793

Booking reference:                     (9) MH66G4

Special offer?                              Yes, from (10) credit card company

Insurance?                                  Yes, has (11) Gold Star Policy

Type of holiday booked:             (12) Mid-winter Break

Date holiday commenced:           (13) 16 January

Details of complaint:                   • no (14) taxi at station

                                                    • a (15) bicycle was missing

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 7

A. classify
B. divide
C. organize
D. arrange

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP