Câu hỏi:

14/08/2023 2,392 Lưu

Read the passage below and choose the best answer to each question.

HOW TRANSPORTATION AFFECTS OUR LIFE?

Without transportation, our modern society could not (56) ______. We would have no metal, no coal and no oil nor would we have any (57) ______ made from these materials. (58) ______ we would have to spend most of our time (59) ______ food and food would be (60) ______ to the kinds that could grow in the climate and soil of our neighborhood.

      Transportation also (61) ______ our lives in other ways. Transportation can speed a doctor to the (62) ______ of a sick person, even if the patients’ lives on an isolated farm. It can take police to the (63) ______ of a crime within a moments of being noticed. Transportation (64) ______ teams of athletes to compete in national and international sports contests. In time of (65) ______ transportation can rush aid to persons in areas stricken by floods, families and earthquakes.

Without transportation, our modern society could not (56) ______.

A. establish
B. exist
C. take place
D. happen

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

We would have no metal, no coal and no oil nor would we have any (57) ______ made from these materials

A. producers
B. production
C. products
D. productivity

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 3:

(58) ______ we would have to spend

A. Even
B. Besides
C. Although
D. However

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 4:

most of our time (59) ______ food

A. rising
B. taking
C. buying
D. raising

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: D

Câu 5:

food would be (60) ______ to the kinds that could grow in the climate and soil of our neighborhood

A. connected
B. focused
C. limited
D. related

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 6:

Transportation also (61) ______ our lives in other ways

A. influences
B. makes
C. affects
D. effects

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 7:

Transportation can speed a doctor to the (62) ______ of a sick person, even if the patients’ lives on an isolated farm

A. way
B. part
C. body
D. side

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: D

Câu 8:

It can take police to the (63) ______ of a crime within a moments of being noticed.

A. scene
B. place
C. location
D. site

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 9:

Transportation (64) ______ teams of athletes to compete in national and international sports contests

A. brings
B. fetches
C. enables
D. gets

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 10:

In time of (65) ______ transportation can rush aid to persons in areas stricken by floods, families and earthquakes.

A. disasters
B. accidents
C. problems
D. wars

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. how to prevent pandemic diseases.
B. pandemic diseases.
C. pandemic diseases throughout history.
D. why pandemics happen.

Lời giải

Đáp án: B

Câu 2

A. am working
B. was working
C. will work
D. will have completed

Lời giải

Đáp án: A

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. to welcome its new members
B. to commemorate its 10th anniversary
C. to celebrate the award it received recently

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP