Câu hỏi:

15/08/2023 1,295 Lưu

Read the passage below and choose the best answer to each question.

          Any list of the greatest thinkers in history contains the name of the brilliant physicist Albert Einstein. His theories of relativity led to entirely new ways of thinking about time, space, matter, energy, and gravity. Einstein's work led to such scientific advances as the control of atomic energy, even television as a practical application of Einstein's work. In 1902 Einstein became an examiner in the Swiss patent office at Bern. In 1905, at age 26, he published the first of five major research papers. The first one provided a theory explaining Brownian movement, the zig-zag motion of microscopic particles in suspension. The second paper laid the foundation for the photon, or quantum, theory of light. In it he proposed that light is composed of separate packets of energy, called quanta or photons that have some of the properties of particles and some of the properties of waves. A third paper contained the "special theory of relativity" which showed that time and motion are relative to the observer, if the speed of light is constant and the natural laws are the same everywhere in the universe. The fourth paper was a mathematical addition to the special theory of relativity. Here Einstein presented his famous formula, E = m (cc), known as the energy mass equivalence. In 1916, Einstein published his general theory of relativity. In it he proposed that gravity is not a force, but a curve in the space-time continuum, created by the presence of mass.

          Einstein spoke out frequently against nationalism, the exalting of one nation above all others. He opposed war and violence and supported Zionism, the movement to establish a Jewish homeland in Palestine. When the Nazis came to power in 1933, they denounced his ideas. He then moved to the United States. In 1939 Einstein learned that two German chemists had split the uranium atom. Einstein wrote to President Franklin D. Roosevelt warning him that this scientific knowledge could lead to Germany developing an atomic bomb. He suggested the United States begin its own atomic bomb research.

Einstein's primary work was in the area of _______.

A. chemistry
B. biology
C. physics
D. engineering

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Which of the following inventions is mentioned in the passage as a practical application of Einstein's discoveries?

A. Radio
B. Automobiles
C. Computers
D. Television

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: D

Câu 3:

According to the passage, Einstein supported all of the following except _______.

A. the establishment of a Jewish homeland in Palestine
B. nationalism
C. atomic bomb research in the United States
D. the defeat of the Nazis

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 4:

In which country was Einstein born?

A. Switzerland
B. United States
C. Germany
D. Israel

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 5:

What is "Brownian movement"?

A. The zig-zag motion of microscopic particles in suspension
B. The emission of electrons from solids when struck by light
C. The motion of photons in light
D. The basis of the theory of relativity

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 6:

Einstein was a citizen of all of the following countries EXCEPT _______.

A. Belgium.
B. Germany.
C. The United States
D. Switzerland.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 7:

It is clear from the tone of the passage that the author feels _______.

A. Einstein's work in physics was somewhat tarnished by his conservative political views
B. Albert Einstein was one of the most brilliant thinkers in history
C. Einstein's work in physics, though theoretically impressive, led to few practical applications
D. Einstein's theories have been consistently proven incorrect

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 8:

According to Einstein's special theory of relativity, _______.

A. all properties of matter and energy can be explained in a single mathematical formula
B. light is composed of separate packets of energy
C. time and motion are relative to the observer
D. some solids emit electrons when struck by light

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 9:

In paragraph 2, the word "exalting" most nearly means _______.

A. elevation
B. criticism
C. support
D. elimination

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 10:

According to Einstein, light is composed of separate packets of energy called _______.

A. electrons.
B. photoelectrons.
C. quanta
D. gamma rays

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án:
One of the biggest passenger ships in history, (76) the Island Princess, carries people on cruises around the Caribbean.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP