Câu hỏi:

16/08/2023 1,135 Lưu

Read the passage below and choose the best answer to each question.

      Cooperation is the common endeavor of two more people to perform a task of reach a jointly cherished goad. Like competition and conflict, there are different forms of cooperation, based on group organization and attitudes.

      In this form, known as primary cooperation, group and individual fuse. The group contains nearly all of each individual's life. The rewards of the group's work are share with each number. There is an interlocking identity of individual, group, and task performed. Means and goals become one, for cooperation itself is valued.

      While primary cooperation is most often characteristic of preliterate societies, secondary cooperation is characteristic of many modern societies. In secondary cooperation, individuals devote only part of their lives to the group. Cooperation itself is not a value. Most member of the group fell loyalty, but the welfare of the group is not the first consideration. Members perform tasks so that they can separately enjoy the fruits of their cooperation in the form of salary, prestige, or power. Business offices and professional athletic teams are example of secondary cooperation.

      In the third type, called tertiary cooperation or accommodation, latent conflict underlies the share work. The attitudes of the cooperation parties are purely opportunistic; the organization is loose and fragile. Accommodation involve common means cease to aid achieve antagonistic goals; it breaks when the common means cease to aid each party in reaching its goals. This is not, strictly speaking, cooperation at all, and hence the somewhat contradictory term antagonistic cooperation is sometimes used for this relationship.

What is the author's main purpose in the first paragraph of the passage?

A. To urge readers to cooperate more often
B. To explain how cooperation differs from competition and conflict
C. To offer a brief definition of cooperation
D. To show the importance of group organization and attitudes.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C


Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word "cherished" in line 22 is closest meaning to

A. agreed on
B. prized
C. set up
D. defined

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B


Câu 3:

Which of the following statements about primary cooperation is supported by information in passage?

A. It was confined to prehistoric times.
B. It is usually the first stage of cooperation achieved by a group individuals attempting to cooperate.
C. It is an idea that can never be achieved.
D. It is most commontly seen among people who have not yet develope reading and writing skills.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: D

Câu 4:

The word "fuse" in line 44 is closest in meaning to

A. evolve
B. unite
C. explore
D. react

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 5:

According to the passage, why do people join groups that practise secondary cooperation?

A. To associate with people who have similar backgrounds.
B. To get rewards themselves.
C. To defeat a common enemy.
D. To experience the satisfaction of cooperation.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 6:

The word "fragile" in line 1616  is closest in meaning to

A. easily broken
B. inefficient
C. involuntary
D. poorly planned

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 7:

Which of the following is an example of the third from of cooperation as it is defined in the paragraph?

A. Students form a study group so that all of them can improve their grades.
B. A new business attempts to take customers away from an established company.
C. Two rival political parties temporarily work together to defeat a third party.
D. Members of a farming community share work and the food that they grow.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 8:

As used throughout the passage, the term common is closest in meaning to which of the following?

A. Popular
B. Shared
C. Vulgar
D. Ordinary

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 9:

Which of the following is NOT given as a name for the third type of cooperation?

A. Latent conflict
B. Accommodation
C. Tertiary copperation
D. Antagonistic cooperation

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 10:

Which of the following best describes the overall organization of the passage?

A. The author describes a concept by analyzing its three forms.
B. The author compares and contrats two types of human relation.
C. The author presents the points of view of three experts on the same topic.
D. The author provides a number of concrete examples and then draws a conclusion.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 2

Why didn’t they tell me about these changes earlier? (should)

I ……………..……………………..……………………..………about these changes earlier.

Lời giải

Đáp án: I should have been told about these changes earlier.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A.  The headteacher wanted to find a way to improve student’s writing.
B. The students asked their head teacher if they could do it.
C. The school wanted its students to get some work experience.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 7

It is believed that his father died in a car accident.

His father .........................................................................................................................................................................

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP