Câu hỏi:

09/01/2025 1,623 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Video gaming is a very popular form of entertainment in the world. Both girls and boys play video games regularly, mostly for fun. There are also new ways to make a living out of video games, from making their own games, broadcasting live online, to playing professionally in packed stadiums. 

 

Alex Balfanz is an 18-year-old student. Every day he has lectures or seminars, and assignments to do at home. Like many students of his age, he spends a couple of hours per day on video games. But he’s not just playing them – he’s making them, and making a lot of money, too. “In the 10 months that Jailbreak has been released, it has already produced seven figure profits,” Balfanz says. Today, it has been played for the billionth time. 

 

Kyle Mayers left college in 2020 and struggled to find a job during lockdown. Then he began playing the football video game Rocket League and found that he had a lot of viewers watching him play. His followers enjoy watching him defeat challenges or asking for tips and advice for their own gaming adventures. Now, Kyle usually logs in around 7 p.m. every night playing games, and earns just over £1,000 every month. 

 

Sumail Hassan is the youngest gamer to win $1 million in eSports winnings. He’s made more than $2.5 million playing Dota, an online multiplayer game. He calls it a full-time job. He’s 19 now but has been gaming since he was seven. According to Hassan, it’s not easy to be a professional gamer. He has to practise for ten or more hours a day, five or six days a week. He also studies videos of other players and plan ways to beat them.

Which statement is TRUE about Alex Balfanz?

A. He earns a fortune by creating the game Jailbreak.

B. Jailbreak was played ten months ago.
C. He had finished his study before he earned lots of money.
D. He spends a lot of time playing Jailbreak with his friends.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: A

Giải thích:

Thông tin ở đoạn hai: “But he’s not just playing them – he’s making them, and making a lot of money, too. “In the 10 months that Jailbreak has been released, it has already produced seven figure profits,” Balfanz says. Today, it has been played for the billionth time.” (Nhưng anh ấy không chỉ chơi chúng - anh ấy còn tạo ra chúng và kiếm được rất nhiều tiền. Balfanz cho biết: “Trong 10 tháng kể từ khi Bẻ khóa được phát hành, nó đã mang lại lợi nhuận bảy con số”. Hôm nay, nó đã được chơi lần thứ một tỷ.)

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Kyle Mayers makes a living by ______________.

A. defeating other gamers 

B. releasing the football game Rocket League
C. becoming a game streamer 
D. consulting his followers about how to play games

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn C

Câu 3:

The pronoun ‘it’ in paragraph 4 refers to ______________.

A. playing games

B. $2.5 million
C. game Dota 
D. eSports

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn A

Câu 4:

Which of the following can be inferred from the passage?

A. Sumail Hassan has made money from being a professional gamer.

B. People can win eSports competitions easily.
C. Sumail Hassan started playing games when he was a teenager.
D. Sumail Hassan is the younger person to play games.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn A

Câu 5:

What is the main idea of the passage?

A. Playing computer games is a popular free-time activity.

B. Playing games brings a lot of benefits.  
C. Playing computer games is a full-time job.
D. There are different ways to make money from computer games.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn D

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP