Câu hỏi:

16/09/2023 798 Lưu

CUTTING THE APRON STRINGS

 There is substantial evidence that students going off to college have changed over the years. For one thing, studies show that they are emotionally closer to their parents and their parents to them. One thing that means is that they depend on each other more for happiness. It puts a burden on children for parents to use their children as vehicles for their own happiness- although today’s young people seem complicit in this arrangement, perhaps because they’ve known no other way-even if it creates anxiety in the children. That’s one reason parents like to be involved in their children’s college experiences, and colleges have had to devise novel ways of getting parents off campus when they transport their kids to school.

 There’s also evidence that students today seem to be choosing schools with reference to proximity to home. The closer a student is to home, the easier it is to bring the laundry home and to land in your old bed with tea and sympathy when you have the sniffles. And the easier it is for parents to visit you at university whenever the mood strikes. The amount of visiting parents do is far more than in generations past.

 But in a real sense, students don’t really leave their parents behind. Their parents go to college right along with them - in their front pockets. That is, the parents are a speed dial away by cell phone. This, of course, significantly reduces independence. A student doesn’t get the chance to solve minor problems on his own - he just calls Mom or Dad. A student has initial problems getting along with a roommate? A roommate doesn’t do laundry as often as the other roommate wishes? A student gets a C grade on her first paper? Instead of absorbing the negative information and figuring out how to resolve the problem or how to do better, the call gets made to home, where Mom or Dad solves the problem, often by calling the school administration. This kind of behavior is, sadly, commonplace today and is a mark of the lack of coping skills among students because all the lumps and bumps have been taken out of life for them until now.

 In addition to being tethered to parents, incoming freshmen are now very heavily connected by cell phone to classmates from high school, who are presumably at other colleges. So there isn’t the great impetus to mix and venture forth to meet new people, to get out of one’s comfort zone, to get drawn into new experiences, that has traditionally marked the beginning of freshman year. The laws of physics still apply, and it is difficult to be meeting new people and seeking novel experiences while you are talking to your old pals.

The provision of mobile phones for children, according to the author, _________.

A. reduces children’s dependence on their parents
B. increases positive control by parents
C. decreases parental interference
D. increases children’s dependence

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

D

Việc cung cấp điện thoại di động cho trẻ, theo tác giả

A. giảm sự phụ thuộc của trẻ em vào bố mẹ chung

B. tăng sự kiểm soát tích cực bởi bố mẹ chúng

C. giảm sự can thiệp của bố mẹ

D. tăng sự phụ thuộc của trẻ con

Dẫn chứng: That is, the parents are a speed dial away by cell phone. This, of course, significantly reduces independence.

=> Chọn D

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

It can be inferred from paragraph 1 that children and their parents _________.

A. emotionally need each other
B. only temporarily depend on each other
C. emotionally and physically depend on each other
D. eternally depend on each other

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

A

Có thể suy ra từ đoạn 1 rằng trẻ em và bố mẹ chúng

A. cần nhau về mặt tinh thần

B. chỉ phụ thuộc vào nhau tạm thời

C. phụ thuộc vào nhau về thể chất và tinh thần

D. phụ thuộc vào nhau ở vẻ bên ngoài

Dẫn chứng: For one thing, studies show that they are emotionally closer to their parents and their parents to them. One thing that means is that they depend on each other more for happiness.

=> Chọn A

Câu 3:

The author remarks that students nowadays tend to _________.

A. refuse to go to a college that is far from home
B. go to college to satisfy their parents’ wish                        
C. choose an institution that is close to their home
D. choose a foreign institution rather than a domestic one

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

C

Tác giả lưu ý rằng học sinh ngày nay có xu hướng

A. từ chối học đại học xa nhà

B. đi học đại học để thỏa mong ước của bố mẹ

C. chọn một học viện gần nhà

D. chọn một học viện nước ngoài thay vì trong nước

Dẫn chứng: There’s also evidence that students today seem to be choosing schools with reference to proximity to home.

=> Chọn C

Câu 4:

Parents like to be involved in their children’s college experiences because

A. they are worried about the school’s carelessness
B. the school often neglects their children
C. they are afraid of being deprived of happiness
D. they find their children a source of happiness

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

D

Bố mẹ có vẻ như tham gia vào những trải nghiệm đại học của bố mẹ bởi vì

A. chúng lo lắng về sự bất cẩn ở trường

B. trường học thường không chú ý đến học sinh của chúng

C. chúng sợ bị tước đoạt niềm vui

D. họ cảm thấy con họ như là một niềm hạnh phúc

Dẫn chứng: It puts a burden on children for parents to use their children as vehicles for their own happiness-although today’s young people seem complicit in this arrangement, perhaps because they’ve known no other way-even if it creates anxiety in the children.

=> Chọn D

Câu 5:

The word “vehicles” in the first paragraph may be replaced by _________.

A. means
B. methods
C. ways
D. instruments

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

A

Từ “ phương tiện” ở đoạn văn đầu tiên có thể được thay thế bởi

Means: phương tiện

Methods: phương pháp

Ways: cách thức

Instruments: công cụ

=> Chọn A

Câu 6:

Colleges have had to devise ways of getting parents off campus because _________.

A. children want complete freedom from their parents’ control
B. the colleges want to keep parents in the dark about their activities
C. parents tend to get more involved in their children’s schoolwork
D. teachers themselves do not want to share information with the parents

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

C

Các trường đại học phải đưa ra nhiều cách để đưa bố mẹ ra khỏi khuôn viên trường bởi vì

A. trẻ con muốn hoàn toàn tự do khỏi sự kiểm soát của bố mẹ

B. trường đại học muốn bố mẹ hoàn toàn không biết về hoạt động của bọn trẻ

C. bố mẹ có xu hướng tham gia nhiều hơn vào việc học tập của con họ ở trường.

D. bản thân các giáo viên không muốn chia sẻ thông tin với bố mẹ

Dẫn chứng: That’s one reason parents like to be involved in their children’s college experiences, and colleges have had to devise novel ways of getting parents off campus when they transport their kids to school.

=> Chọn C

Câu 7:

By quoting the laws of physics, the author implies that _________.

A. one should study physics whenever possible
B. one should never forget old relationships
C. one should only care about new relationships
D. one should build more relationships

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

D

Bằng cách trích dẫn những định luật vật lý, tác giả ngụ ý rằng

A. mọi người nên học vật lý bất cứ khi nào có thể

B. mọi người không nên quên những mối quan hệ cũ

C. mọi người chỉ nên quan tâm đến những quan hệ mới

D. mọi người nên xây dựng nhiều mối quan hệ hơn

Dẫn chứng: The laws of physics still apply, and it is difficult to be meeting new people and seeking novel experiences while you are talking to your old pals.

=> Chọn D

Câu 8:

Cutting the Apron Strings”, the title of the passage, can be interpreted as _________.

A. parting with old relationships   
B. being financially independent
C. standing on your own feet
D. looking for your own devices

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

C

“ Cắt bỏ dây tạp dề” tiêu đề của bài đọc có thể được phiên dịch như là

A. cắt đứt mối quan hệ cũ

B. độc lập về tài chính

C. sống tự lập/ tự đứng trên đôi chân của mình

D. tự tìm kiếm thiết bị của bạn

=>Chọn C

 

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. food particles
B. essential nutrients
C. miscellaneous substances 
D. major food groups

Lời giải

D

Theo bài đọc, vitamin là

A. thành phần của thức ăn

B. chất dinh dưỡng cần thiết

C. những hợp chất

D. nhóm thực phẩm lớn

Dẫn chứng: Vitamins, taken in tiny doses, are a major group of organic compounds that regulate the mechanisms by which the body converts food into energy.

=> Chọn D

Dịch bài đọc

Vitamin, được dùng với liều lượng nhỏ, là một nhóm hợp chất hữu cơ chính điều chỉnh các cơ chế mà cơ thể chuyển hóa thức ăn thành năng lượng. Không nên nhầm lẫn chúng với khoáng chất, vốn là chất vô cơ trong thành phần của chúng. Mặc dù nhìn chung, tên gọi của vitamin tuân theo thứ tự chữ cái để nhận dạng, nhưng danh pháp của từng chất riêng lẻ có vẻ hơi ngẫu nhiên và không có tổ chức. Trong số 13 loại vitamin được biết đến ngày nay, có năm loại được sản xuất trong cơ thể. Vì cơ thể sản xuất đủ một số lượng nhưng không phải tất cả các loại vitamin, nên chúng phải được bổ sung trong chế độ ăn hàng ngày. Mặc dù mỗi loại vitamin có tên gọi riêng và không thể thay thế bằng hợp chất khác, nhưng việc thiếu một loại vitamin có thể cản trở quá trình xử lý của loại khác. Khi chế độ ăn uống thiếu hụt ngay cả một loại vitamin liên tục, có thể dẫn đến tình trạng thiếu vitamin.

Cách tốt nhất để một cá nhân đảm bảo cung cấp đủ vitamin cần thiết là duy trì chế độ ăn uống cân bằng bao gồm nhiều loại thực phẩm và cung cấp đủ lượng tất cả các hợp chất. Một số người dùng thực phẩm bổ sung vitamin, chủ yếu ở dạng viên nén. Các loại vitamin trong các loại thực phẩm bổ sung này tương đương với các loại vitamin trong thực phẩm, nhưng người lớn duy trì chế độ ăn uống cân bằng thì không cần phải bổ sung hàng ngày. Việc uống thuốc bổ sung chỉ được khuyến cáo để khắc phục tình trạng thiếu hụt hiện tại do chế độ ăn uống không cân bằng, để cung cấp vitamin bị thiếu trong chế độ ăn hạn chế hoặc để hoạt động như một biện pháp điều trị trong điều trị y tế. Cụ thể, phải thận trọng với các chất tan trong chất béo, chẳng hạn như vitamin A và D, vì khi dùng với liều lượng lớn, chúng có thể gây nguy hiểm nghiêm trọng cho sức khỏe theo thời gian.

Câu 2

A. Noise may pose a serious threat to our physical and psychological health
B. Loud noises signal danger.
C. Hearing loss is America’s number one nonfatal health problem
D. The ear is not like the eye.

Lời giải

A

Ý nào sau đây là ý chính của tác giả?

A. Tiếng ồn có thể gây ra sự đe dọa nghiêm trọng đến tình trạng thể chất và tinh thần của chúng ta.

B. Tiếng ồn lớn tín hiệu nguy hiểm

C. Mất thính giác là vấn đề sức khỏe không gây chết người số 1 ở Mỹ.

D. Tai không giồng như mắt.

Dẫn chứng: Exposure to lower levels of noise may be slightly irritating, whereas exposure to higher levels may actually cause hearing loss.

=> Chọn A

Câu 3

A. why gems are considered valuable    
B. how the Hope Diamond was mined
C. a diamond other than the Hope Diamond                       
D. methods for mining diamonds

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. Learn little language from those around them
B. Are no longer influenced by the language of their parents
C. Are influenced more and more by those closer to their own age
D. First begin to respond to caretaker speech

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. Because it is a new idea, very few countries are geothermal energy sources
B. Only countries in the Southern Hemisphere are using geothermal energy on a large scale
C. Until the cost of geothermal energy becomes competitive, it will not be used globally
D. Geothermal energy is already being used in a number of nations, but it is not yet a major source of power

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. A tool to assist in making complex decisions.
B. A comparison of actual decisions and ideal decisions.
C. Research on how people make decisions.
D. Differences between long-range and short-range decision making.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP