Câu hỏi:

31/10/2023 1,045 Lưu

A number of factors related to the voice reveal the personality of the speaker.

The first is the broad area of communication, which includes imparting information by use of language, communicating with a group or an individual and specialized communication through performance. A person conveys thoughts and ideas through choice of words, by a tone of voice that is pleasant or unpleasant, gentle or harsh, by the rhythm that is inherent within the language itself, and by speech rhythms that are flowing and regular or uneven and hesitant, and finally, by the pitch and melody of the utterance. When speaking before a group, a person's tone may indicate uncertainty or fright, confidence or calm. At interpersonal levels, the tone may reflect ideas and feelings over and above the words chosen, or may belie them.

Here the participant’s tone can consciously or unconsciously reflect intuitive sympathy or antipathy, lack of concern or interest, fatigue, anxiety, enthusiasm or excitement, all of which are .usually discernible by the acute listener. Public performance is a manner of communication that is highly specialized with its own techniques for obtaining effects by voice and /or gesture. The motivation derived from the text, and in the case of singing, the music, in combination with the performer's skills, personality, and ability to create empathy will determine the success of artistic, political, or pedagogic communication.

Second, the voice gives psychological clues to a person's self-image, perception of others, and emotional health. Self-image can be indicated by a tone of voice that is confident, pretentious, shy, aggressive, outgoing, or exuberant, to name only a few personality traits. Also the sound may give a clue to the facade or mask of that person, for example, a shy person hiding behind an overconfident front. How a speaker perceives the listener's receptiveness, interest, or sympathy in any given conversation can drastically alter the tone of presentation, by encouraging or discouraging the speaker. Emotional health is evidenced in the voice by free and melodic sounds of the happy, by constricted and harsh sound of the angry, and by dull and lethargic qualities of the depressed.

What does the passage mainly discuss?

A. The function of the voice in performance
B. Communication styles
C. The connection between voice and personality
D. The production of speech

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Bài đọc chủ yếu thảo luận về vấn đề gì? => Mối quan hệ giữa giọng nói và tính cách/

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

What does the author mean by staring that, "At interpersonal levels, tone may reflect ideas and feelings over and above the words chosen" ?

A. Feelings are expressed with different words than ideas are.
B. The tone of voice can carry information beyond the meaning of words.
C. A high tone of voice reflects an emotional communication.
D. Feelings are more difficult to express than ideas.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Tác giả ngụ ý gì khi nói rằng “ Ở mức độ tương tác giữa người và người, giọng nói có thể phản ánh những ý kiến và cảm xúc hơn cả những cái mà ngôn ngữ vốn có”

Þ Giọng nói có thể truyền đạt thông tin nhiều hơn cả ý nghĩa vốn có của từ.

Câu 3:

The word "Here" in line 9 refers to……………

A. At interpersonal levels  
B. the tone
C. ideas and feelings
D. words chosen

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Here = At interpersonal level

Câu 4:

Why does the author mention "artistic, political, or pedagogic communication" ?

A. As examples of public performance
B. As examples of basic styles of communication
C. To contrast them to singing
D. To introduce the idea of self-image

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Tại sao tác giả đề cập đến giao tiếp về nghệ thuật, chính trị và giáo dục? => Để nêu lên những ví dụ về các loại hình giao tiếp cơ bản.

Câu 5:

According to the passage, an exuberant tone of voice may be an indication of a person's___________

A. general physical health   
B. personality
C. registered
D. obtained

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Theo bài đọc, sự đa dạng của các tông giọng thể hiện cái gì của người nói => tính cách

Dẫn chứng: Self-image can be indicated by a tone of voice that is confident, pretentious, shy, aggressive, outgoing, or exuberant, to name pnly a few personality traits.

Câu 6:

According to the passage, an overconfident front may hide___________.

A. hostility  
B. shyness    
  C. friendliness       
D. strength

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Theo bài đọc, một vẻ ngoài quá tự tin có thể ẩn giấu => Sự thẹn thùng, mắc cỡ

Dẫn chứng: For example, a shy person hiding behind an overconfident front.

Câu 7:

The word "drastically" in line 21 is closest in meaning to___________.

A. frequently
B. exactly
C. severely   
D. easily

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Drastically = severely: dữ dội, khốc liệt

Câu 8:

According to the passage, what does a constricted and harsh voice indicate?

A. Lethargy 
B. Depression   
C. Boredom        
D. Anger

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Theo bài đọc, một giọng nói thô và dữ thể hiện cái gì => sự tức giận

Dẫn chứng: emotional health is evidenced in the voice by free and melodic sounds of the happy, by constricted and harsh sound of the angry, and by dull and lethargic qualities of the depressed.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. The computer is especially lucrative for women today.
B. Women today are better educated than in the past, making them more attractive to the business world.
C. Women are better at small business than men are.
D. Women today are opening more business of their own.

Lời giải

Đáp án D

Thông tin ở đoạn 1:

Until recently, most American entrepreneurs were men.

Now, however, businesses owned by women account for more than $40 billion in annual revenues, and this figure is likely to continue rising throughout the 1990s.

Ngày nay, phụ nữ ngày càng có xu hướng mở rộng kinh doanh, và xu hướng này tăng lên trong suốt những năm 1990

Câu 2

A. becoming more common
B. not a natural occurrence
C. difficult for scientists to understand 
D. killing more people than ever before

Lời giải

Đáp án A

Bài đọc thể hiện rằng thời tiết khắc nghiệt thì → ngày càng phổ biến

Câu 3

A. caffeine 
B. sugar
C. more energy    
D. more choices

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. Harvard University developed under the auspices of the General Court of Massachusetts
B. What is today a great university started out small
C. John Harvard was key to the development of a great university
D. Harvard is one of the world's most prestigious universities.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. young people only   
B. on male learners
C. both sexes
D. female learners

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. Stars on American coins
B. The teaching of astronomy in state universities
C. The star as national symbol of the United States
D. Colonial stamps and coins

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP