Câu hỏi:

31/10/2023 2,240 Lưu

It takes a long time to raise a family of owlets, so the great horned owl begins early in the year. In January and February, or as late as March in the North, the male calls to the female with a resonant hoot. The female is larger than the male. She sometimes reaches a body length of twenty-two to twenty-four inches, with a wingspread up to fifty inches. To impress her, the male does a strange courtship dance. He bobs. He bows. He ruffles his feathers and hops around with an important air. He flutters from limb to limb and makes flying sorties into the air. Sometimes he returns with an offering of food. They share the repast, after which she joins the dance, hopping and bobbing about as though keeping time to the beat of an inner drum. Owls are poor home builders. They prefer to nest in a large hollow in a tree or even to occupy the deserted nest of a hawk or crow. These structures are large and rough, built of sticks and bark and lined with leaves and feathers. Sometimes owls nest on a rocky ledge, or even on the bare ground. even to occupy the deserted nest of a hawk or crow. These structures are large and rough, built of sticks and bark and lined with leaves and feathers. Sometimes owls nest on a rocky ledge, or even on the bare ground. The mother lays two or three round, dull white eggs. Then she stoically settles herself on the nest and spreads her feather skirts about her to protect her precious charges from snow and cold. It is five weeks before the first downy white owlet pecks its way out of the shell. As the young birds feather out, they look like wise old men with their wide eyes and quizzical expressions. They clamor for food and  keep the parents busy supplying mice, squirrels, rabbits, crayfish, and beetles. Later in the season baby crows are taken. Migrating songsters, waterfowl, and game birds all fall prey to the hungry family. It is nearly ten weeks before fledglings leave the nest to search for their own food. The parent birds weary of family life by November and drive the young owls away to establish hunting ranges of their own

What is the topic of this passage?

A. Mating rituals of great horned owls 
B. Raising a family of great horned owls                           
C. Habits of young great horned owls
D. Nest building of great horned owls

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Chủ đề của bài đọc này là gì? => Môi trường sống của cú sừng.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The phrase "a resonant hoot" is closest in meaning to

A. a sound
B. an offering of food   
C. an instrument 
D. a movement

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Cụm từ a resonant hoot(tiếng kêu vang) đồng nghĩa với một âm thanh.

Câu 3:

It can be inferred from the passage that the courtship of great horned owls

A. happens in the fall
B. takes place on the ground
C. involves the male alone  
D. is an active process 

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Có thể suy ra từ bài đọc rằng việc tán gái của những con cú sừng => là một quá trình chủ động

Dẫn chứng: To impress her, the male does a strange courtship dance. He bobs. He bows. He ruffles his feathers and hops around with an important air. He flutters from limb to limb and makes flying sorties into the air. Sometimes he returns with an offering of food. They share the repast, after which she joins the dance, hopping and bobbing about as though keeping time to the beat of an inner drum.

Câu 4:

According to the passage, great horned owls

A. may inhabit a previously used nest
B. are discriminate nest builders
C. need big nests for their numerous eggs
D. build nests on tree limbs

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Theo bài đọc, cú sừng => có thể sinh sống trong những cái tổ đã qua sử dụng.

Dẫn chứng: Owls are poor home builders. They prefer to nest in a large hollow in a tree or even to occupy the deserted nest of a hawk or crow.

Câu 5:

According to the passage, which of the following is the mother owl's job?

A. To build the nest   
B. To initiate the courtship ritual
C. To sit on the nest
D. To feed the young 

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Theo bài đọc việc nào sau đây là công việc của cú mẹ => ngồi trông tổ

Dẫn chứng: The mother lays two or three round, dull white eggs. Then she stoically settles herself on the nest and spreads her feather skirts about her to protect her precious charges from snow and cold.

Câu 6:

The phrase "precious charges" refers to

A. the hawks and crows
B. other nesting owls  
C. the nest  
D. the eggs  

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Precious charges = the eggs: báu vật ( đối với cú mẹ) là những quả trứng.

Câu 7:

According to the passage, young owlets eat everything EXCEPT

A. insects 
B. other small birds  
C. small mammals 
D. nuts and seeds

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Theo bài đọc, cú con ăn mọi thứ TRỪ => đậu và hạt giống

Dẫn chứng: They clamor for food and keep the parents busy supplying mice, squirrels, rabbits, crayfish, and beetles.

Câu 8:

The word "they" refers to

A. the adult birds
B. the wise old men 
C. the prey 
D. the young birds

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

They = the young birds: những chú chim non

Câu 9:

What can be inferred from the passage about the adult parents of the young great horned owls?

A. They are lazy and careless about feeding the small owlets.
B. They probably don't see their young after November.
C. They don't eat while they are feeding their young.
D. They are sorry to see their young leave home.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Có thể suy ra từ bài đọc rằng những con chim bố mẹ của những chim cú con => Có thể không

gặp lại con của chúng sau tháng 11.

The parent birds weary of family life by November and drive the young owls away to establish hunting ranges of their own.

Câu 10:

The phrase "weary of" is closest in meaning to

A. become sad about 
B. support
C. are attracted to    
D. tire of

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Wear of = tire of: mệt mỏi ( vì việc gì đó)

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án B

(to) make decision: đưa ra quyết định

Dịch nghĩa: Trong nhiều gia đình, những quyết định quan trọng nhất được đưa ra bởi phụ nữ.

Câu 2

A x   
B: a    
C: an   
D: the

Lời giải

Đáp án A

Giải thích: have something for breakfast/lunch/dinner: ăn gì vào bữa sáng/trưa/tối

Ta không dùng mạo từ trong cấu trúc này.

Dịch: Sáng nay bạn đã ăn sáng món gì?

Câu 3

A. Had the letters typed
B. Have the letters typed
C. Have the letters been typed  
D. Have been the letters typed

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. schooling prevents people discovering things
B. schooling takes place everywhere
C. all of life is an education
D. education is totally ruined by schooling

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A the previous day
B: the next day
C: the following day
D: the day after tomorrow

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. as a researcher
B. at college
C. at the U.S. Fish and Wildlife Service
D. as a writer

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP