Câu hỏi:

01/11/2023 731 Lưu

During the seventeenth and eighteenth centuries, almost nothing was written about the contributions of women during the colonial period and the early history of the newly formed United States. Lacking the right to vote and absent from the seats of power, women were not considered an important force in history. Anne Bradstreet wrote some significant poetry in the seventeenth century, Mercy Otis Warren produced the best contemporary history of the American Revolution, and Abigail Adams penned important letters showing she exercised great political influence over her husband, John, the second President of the United States. But little or no notice was taken of these contributions. During these centuries, women remained invisible in history books.

Throughout the nineteenth century, this lack of visibility continued, despite the efforts of female authors writing about women. These writers, like most of their male counterparts, were amateur historians. Their writings were celebratory in nature, and they were uncritical in their selection and use of sources.

During the nineteenth century, however, certain feminists showed a keen sense of history by keeping records of activities in which women were engaged. National, regional, and local women's organizations compiled accounts of their doings. Personal correspondence, newspaper clippings, and souvenirs were saved and stored. These sources from the core of the two greatest collections of women's history in the United States one at the Elizabeth and Arthur Schlesinger Library at Radcliffe College, and the other the Sophia Smith Collection at Smith College. Such sources have provided valuable materials for later Generations of historians.

Despite the gathering of more information about ordinary women during the nineteenth Century, most of the writing about women conformed to the "great women" theory of History, just as much of mainstream American history concentrated on "great men." To demonstrate that women were making significant contributions to American life, female authors singled out women leaders and wrote biographies, or else important women produced their autobiographies. Most of these leaders were involved in public life as reformers, activists working for women's right to vote, or authors, and were not representative at all of the great of ordinary woman. The lives of ordinary people continued, generally, to be untold in the American histories being published.

In the last paragraph, the author mentions all of the following as possible roles of nineteenth- century "great women" EXCEPT ________.

A. reformers   
B. politicians
C. activists for women's rights 
D. authors

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Trong đoạn văn cuối, tác giả đề cập các vai trò phụ nữ có thể đảm nhận trong thế kỷ muời chín NGOẠI TRỪ.

A. Reformers: nhà cải cách

B. Politicians: chính khách

C. Activists for women’s rights: nhà hoạt động vì quyền phụ nữ

D. Authors: tác giả

Dẫn chứng: Most of these leaders were involved in public life as reformers, activists working for women’s right to vote, or authors.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word "they" in the 2nd paragraph refers to ________.

  A. sources 
B. efforts  
C. authors    
D. counterparts

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Từ “they” trong đoạn 2 nói đến    

      A. Sources: các nguồn tư liệu               B. Efforts: những sự cố gắng

      C. Authors: các tác giả                          D. Counterparts: những nguời đồng nhiệm

Dẫn chứng: These writers, like most of their male counterparts, were amateur historians. Their writings were celebratory in nature, and they were uncritical in their selection and use of sources. (Những nhà văn này, giống nhu hầu hết những nguời đồng nhiệm nam, là những nhà sử học nghiệp dư. Các tác phẩm của họ đuợc ca tụng một cách vô tư, và họ đã không đắn đo về sự lựa chọn và sử dụng nguồn tư liệu của mình.)

Câu 3:

In the first paragraph, Bradstreet, Warren, and Adams are mentioned to show that ________.

A. even the contributions of outstanding women were ignored
B. poetry produced by women was more readily accepted than other writing by women
C. only three women were able to get their writing published
D. a woman's status was changed by marriage

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Trong đoạn văn đầu tiên, Bradstreet, Warren, and Adams đuợc đề cập để chỉ ra rằng        

A. Thậm chí những đóng góp của những phụ nữ suất chúng cũng bị phớt lờ.

B. Những bài thơ đuợc viết bởi phụ nữ thì dễ được đón nhận hơn các thể loại tác phẩm khác của họ.

C. Chỉ có 3 phụ nữ từng cố gắng để tác phẩm của họ được xuất bản.

D. Một hình tượng người phụ nữ bị thay đổi bởi việc kết hôn.

Dẫn chứng: Anne Bradstreet wrote some significant poetry in the seventeenth century, Mercy Otis Warren produced the best contemporary history of the American Revolution, and Abigail Adams penned important letters showing she exercised great political influence over her husband, John, the second President of the United States. But little or no notice was taken of these contributions. => những người phụ nữ này đã có những đóng góp to lón nhưng vẫn bị bỏ qua.

Câu 4:

The word "representative" in the last paragraph is closest in meaning to________.

A. satisfied     
B. typical 
C. distinctive  
D. supportive

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Từ “representative” trong đoạn văn cuối gần nghĩa nhất với

      A. satisfied: hài lòng                             B. typical: điển hình

      C. distinctive: đặc biệt                          D. supportive: giúp đỡ

representative: tiêu biểu

Câu 5:

In the 2nd paragraph, what weakness in nineteenth-century histories does the author point out?

A. The sources of the information they were based on were not necessarily accurate.
B. They were printed on poor-quality paper.
C. They left out discussion of the influence of money on politics.
D. They put too much emphasis on daily activities.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Đâu là điểm yếu của lịch sử thế kỷ 19 được tác giả chỉ ra?

A. Nguồn thông tin họ dựa vào không thật sự chính xác.

B. Họ đã in trên giấy chất lượng thấp.

C. Họ đã bỏ qua sự ảnh hưởng của tiền lên chính trị.

D. Họ đặt quá nhiều nhấn mạnh vào đời sống thường ngày.

Dẫn chứng: Their writings were celebratory in nature, and they were uncritical in their selection and use of sources. (Các tác phẩm của họ được ca tụng một cách vô tư, và họ đã không đắn đo về sự lựa chọn và sử dụng nguồn tư liệu của mình.)

Câu 6:

What use was made of the nineteenth-century women's history materials in the Schlesinger Library and the Sophia Smith Collection?

A. They provided valuable information for twentieth- century historical researchers.
B. They formed the basis of college courses in the nineteenth century.
C. They were shared among women's colleges throughout the United States.
D. They were combined and published in a multi volume encyclopedia.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Tư liệu lịch sử về phụ nữ thế kỷ 19 ở thư viện Schlesinger và bộ sưu tập Sophia Smith đã được sử dụng để làm gì?

A. Chúng cung cấp thông tin giá trị cho những nhà nghiên cứu lịch sử thế kỷ 20.

B. Chúng trình bày những khóa học đại học cơ bản ở thế kỷ 19.

C. Chúng được chia sẻ giữa các trường đại học cho nữ ở khắp nước Mỹ.

D. Chúng được tổng hợp và công bố trong một bách khoa toàn thư nhiều tập.

Dẫn chứng: Such sources have provided valuable materials for later Generations of historians. Những nguồn này đã cung cấp những tư liệu giá trị cho những thế hệ nghiên cứu lịch sử sau.

Câu 7:

What does the passage mainly discuss?

A. The place of American women in written histories
B. The "great women" approach to history used by American historians
C. The keen sense of history shown by American women
D. The role of literature in early American histories

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Bài chủ yếu thảo luận về chủ đề gì?

A. Việc phụ nữ được viết trong lịch sử nước Mỹ.

B. “great woman” đi vào lịch sử bởi những nhà sử học Mỹ.

C. Sự quan tâm lịch sử sâu sắc được cho thấy bởi những người phụ nữ Mỹ.

D. Vai trò của văn học trọng lịch sử nước Mỹ thời kỳ đầu.

Dẫn chứng: During these centuries, women remained invisible in history books.... To demonstrate that women were making significant contributions to American life.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án B

(to) make decision: đưa ra quyết định

Dịch nghĩa: Trong nhiều gia đình, những quyết định quan trọng nhất được đưa ra bởi phụ nữ.

Câu 2

A. Mating rituals of great horned owls 
B. Raising a family of great horned owls                           
C. Habits of young great horned owls
D. Nest building of great horned owls

Lời giải

Đáp án B

Chủ đề của bài đọc này là gì? => Môi trường sống của cú sừng.

Câu 3

A x   
B: a    
C: an   
D: the

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. Had the letters typed
B. Have the letters typed
C. Have the letters been typed  
D. Have been the letters typed

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. schooling prevents people discovering things
B. schooling takes place everywhere
C. all of life is an education
D. education is totally ruined by schooling

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A the previous day
B: the next day
C: the following day
D: the day after tomorrow

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 7

A. as a researcher
B. at college
C. at the U.S. Fish and Wildlife Service
D. as a writer

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP