Câu hỏi:

01/11/2023 603 Lưu

One of the highest honors for formalists, writers, and musical composers is the Pulitzer Prize. First awarded in 1927, the Pulitzer Prize has been won by Ernest Hemingway, Harper Lee, John F. Kennedy, and Rodgers and Hammerstein, among others. As with many famous awards, this prize was named after its founder, Joseph Pulitzer.

Joseph Pulitzer’s story, like that of many immigrants to the United States, is one of hardship, hard work and triumph. Born in Hungary, Joseph Pulitzer moved to United States in 1864. He wanted to be a reporter, but he started his American life by fighting in the American Civil War. After the war, Pulitzer worked for the German - language newspaper, the Westliche Post. His skills as a reporter were wonderful, and he soon became a partial owner of the paper.

In 1978, Pulitzer was able to start a newspaper of his own. Right from the first edition, the newspaper took a controversial approach to new. Pulitzer wanted to appeal to the average reader, so he produced exciting stories of scandal and intrigue. Such an approach is commonplace today, but in Pulitzer’s time it was new and different. The approach led to the discovery of many instances of corruption by influential people. Pulitzer ‘paper became very famous and is still produced today.

The success of Joseph Pulitzer’s newspaper made him a very wealthy man, so he wanted to give something back to his profession. Throughout his later years, he worked to establish university programs for the teaching of journalism, and he funded numerous scholarships to assist journalism students. Finally, he wanted to leave a legacy that would encourage writers to remember the importance of quality. On his death, he gave two million dollars to Columbia University so they could award prizes to great writers.

The Pulitzer Prize recipients are a very select group. For most, winning a Pulitzer Prize is the highlight of their career. If an author, journalist, or composer you know has won a Pulitzer Prize, you can be sure they are at the top of their profession. 

Why does the writer mention "John F. Kennedy" in line 3?

A. He was one of the inventors of the famous awards.
B. He was one of the winners of the Pulitzer Prize.
C. He was one of the people who selected the Pulitzer winners.
D. He was in one of the scandals reported on by Joseph Pulitzer.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Tại sao tác giả đề cập đến “ John F. Kennedy” ở dòng 3?

A. Ông ấy là một trong những nhà phát minh ra giải thưởng nổi tiếng này.

B. Ông ấy là một trong những người giành giải thưởng Pulitzer.

C. Ông ấy là một trong những người được chọn chiến thắng giải Pulitzer.

D. Ông ấy liên quan đến một trong các vụ lùm xùm bị Joseph Pulitzer báo cáo lại.

Dẫn chứng: One of the highest honors for formalists, writers, and musical composers is the Pulitzer Prize. First awarded in 1927, the Pulitzer Prize has been won by Ernest Hemingway, Harper Lee, John F. Kennedy, and Rodgers and Hammerstein, among others.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

According to the reading passage, why did Joseph Pulitzer invent the Pulitzer Prize?

A. to encourage people to remember his name and success
B. encourage writers to remember the importance of quality
C. to encourage journalism students to achieve their goals
D. to encourage work of the Pulitzer winners 

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Theo bài đọc tại sao Joseph Pulitzer phát minh giải thưởng Pulitzer Prize?

A. đề khích lệ mọi người nhớ đến tên tuổi và thành công của ông.

B. để khích lệ các nhà văn nhớ về tầm quan trọng của chất lượng.

C. để khích lệ những sinh viên ngành báo chí đạt được mục tiêu của chúng.

D. để khuyến khích mọi người đề cao những tác phẩm của những tác giả giành giải Pulitzer.

Dẫn chứng:Finally, he wanted to leave a legacy that would encourage writers to remember the importance of quality. On his death, he gave two million dollars to Columbia University so they could award prizes to great writers.

Question 193. Đáp án A

Câu 3:

The word “partial" in the passage is closest in meaning to_________.

A. in part only
B. brand new
C. one and only     
D. very important

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Từ “ partial” trong bài đọc gần nghĩa với từ nào nhất?

A.chỉ một phần      B. nhãn hiệu mới   C. một và chỉ một D. rất quan trọng

Dẫn chứng:His skills as a reporter were wonderful, and he soon became a partial owner of the paper. [Những kỹ năng như là một phóng viên rất tuyệ vời và ông sớm trở thành chủ sở hữu riêng của một tờ báo]

Câu 4:

According the passage, who receives the Pulitzer Prize?

A. Columbia University graduates
B. journalism students
C. noted writers and composers   
D. most newspaper reporters 

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Theo bài đọc ai nhận giải Pulitzer?

A. những cử nhân trường đại học Columbia

B. những sinh viên ngành báo chí

C. những nhà văn và tác giả đáng ghi nhận/ nổi bật

D. hầu hết những phóng viên báo chí.

Dẫn chứng: On his death, he gave two million dollars to Columbia University so they could award prizes to great writers.

Câu 5:

According to the reading passage, how did Joseph Pulitzer appeal to the average reader?

A. He wrote about famous writers of journalism and literature
B. He wrote stories about the war
C. He produced his own newspaper
D. He produced exciting stories of scandal and intrigue 

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Theo bài đọc, Joseph Pulitzer đã thu hút lượng đọc giả như thế nào?

A. Ông viết về những tác giả báo chí và văn học nổi tiếng.

B. Ông viết những câu chuyện về chiến tranh.

C. Ông tự sản xuất tờ báo của riêng mình.

D. Ông xuất bản những câu chuyện thú vị về các vụ bê bối lùm xùm và vụng trộm.

Dẫn chứng: Pulitzer wanted to appeal to the average reader, so he produced exciting stories of scandal and intrigue.

Câu 6:

Which sentence about Joseph Pulitzer is true according to the reading passage?

A. He received a scholarship when he was a university student.
B. He was rich even when he was young
C. He was a reporter during the American Civil War
D. He immigrated to the United States from Hungary 

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Theo bài đọc câu nào về Joseph Pulitzer là đúng?

A. Ông đã nhận học bổng khi còn là sinh viên đại học.

B. Ông trở nên giàu có thậm chí khi còn trẻ.

C. Ông là phòng viên trong cuộc nội chiến Mỹ.

D. Ông đã di cư đến Mỹ từ Hungary.

Dẫn chứng: Joseph Pulitzer’s story, like that of many immigrants to the United States, is one of hardship, hard work and triumph. Born in Hungary, Joseph Pulitzer moved to United States in 1864.

Câu 7:

Which sentence about Joseph Pulitzer is NOT true according to the reading passage?

A. Joseph Pulitzer was the first writer to the win the prize in 1917.
B. The prize is aimed at encouraging a writer’s career.
C. Joseph Pulitzer left money to award to the prizewinners.
D. Receiving the prize is one of the highest honors for writers.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp ánA

Câu nào về giải thưởng Pulitzer là không đúng?

A. Joseph Pulitzer là nhà văn đầu tiên giành giải thưởng vào năm 1917.

B. Giải thưởng nhằm mục đích ca ngợi sự nghiệp của các nhà văn.

C. Joseph Pulitzer đã để lại tiền để trao thưởng cho những người giảnh được giải thưởng.

D. Nhận được giải thường là một trong những vinh dự cao quý nhất của các nhà văn.

Dẫn chứng: One of the highest honors for formalists, writers, and musical composers is the Pulitzer Prize. First awarded in 1927, the Pulitzer Prize has been won by Ernest Hemingway, Harper Lee, John F. Kennedy, and Rodgers and Hammerstein, among others.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. slide
B. skid   
C. skate 
D. slip

Lời giải

D

Slide (v): trượt, đi qua, lướt qua

Skid (v): chèn, trượt (bánh xe)

Skate (v): trượt băng

Slip (v): trượt, tuột, trượt chân

à dùng động từ “slip” để phù hợp với ngữ cảnh

Dịch câu: Rất dễ dàng để trượt chân khi mà tuyết cứng.

Câu 2

A. take off 
B. look for
C. look after
D. take after

Lời giải

Đáp án C

Câu hỏi từ vựng.

A. take off: cất cánh (máy bay).

B. look for: tìm kiếm.

C. look after: trông nom, chăm sóc.

D. take after: giống nhau.

Dịch: Vì là đứa lớn nhất nên tôi phải trông nom đứa em 3 tuổi hay nghịch ngợm.

Câu 3

A. that they married
B. getting married
C. to have married  
D. to marry

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. To show what color algae is
B. To differentiate the various classifications of algae
C. To describe where algae is found
D. To clarify the appearance of different types of algae

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. bring  
B. make
C. give 
D. do

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. She helped her father when he was a soldier
B. She suffered from an accident when she was 11
C. She helped her brother who hurt in an accident
D. She made a decision to live with her brother for 2 years

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 7

A. be only keen on adventure
B. be at the same age.
C. speak English        
D. practise basketball.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP