Câu hỏi:

23/02/2024 3,678 Lưu

Read the passage and choose the best answers.

The education system of the 21st century has changed radically with the integration of technology in every sector. At the same time, the students are more mature than the previous time. Now, in the twenty-first century education depends on Thinking Skills, Interpersonal Skills, Information Media, Technological Skills as well as Life Skills. Especially, the education of the present time emphasizes life and career skills. Now there has no value for rote learning. In general, it needs to meet the industry's needs. To clarify, the teaching will be effective when a student can use the lesson outside of the classroom.

For changing the globalizing world, the role of the teachers is essential to improve sustainable education. At the same time, inspiring and guiding the students in increasing employability skills with digital tools is the prerequisite for a teacher. Thus a teacher in the twenty-first century will be a digital teacher. Teachers are not the facilitator for the learning of the students only, and now they are responsible for training the students for increasing employability skills, expanding the mind, growing digital citizenship, critical thinking, and creativity as well as sustainable learning. Thus, the winning of the students is the win of the teachers.

With the passage of time and the integration of technology in every sector, the teacher’s role has changed a lot. They need to enrich some skills to develop their students. Otherwise, the students will not get the lesson, and it will increase the rate of educated unemployed in the digital era.

What is the topic of the passage?

A. The changing role of teachers in 21st century schooling.

B. The role of education in the 21st century

C. The impact of teachers on student achievement

D. The decline of traditional educational system

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack
Thông tin: The education system of the 21st century has changed radically with the integration of the technology in every sector.....the digital era
Chọn A

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

According to the passage, the teachers of the 21st century                        .

A. should pay more attention to new digital tools

B. can take their lessons outside of the classroom

C. need to find ways to improve digital citizenship skills

D. must help their students develop employability skills

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Thông tin: At the same time, inspiring and guiding the students in increasing employability skills with the digital tools is the prerequisite for a teacher

Chọn D

Câu 3:

The word “it”in the first paragrap refers to __________

A. rote learning          

B. technology            

C. education              

D. teaching

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Thông tin: Now in the twenty-first century education depends on Thinking Skills...need

Chọn C

Câu 4:

The phrase “ critical thinking” in the second paragraph means________

A. a thought without actual study of the fact

B. a method of solving problems by using your imagination

C. the analysis and evaluation of an issue to form a judgment

D. the ability to think about things that are not actually present.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
critical thinking: tư duy phản biện
Chọn C

Câu 5:

Which of the following sentences is NOT true?

A. The roles of teachers are evolving due to changes in technology.

B. If the students aren’t educated ,they will be unemployed in the digital era.

C. Teachers no longer function as lecturers but as facilitators of learning

D. A 21st century education gives students the skills they need to succeed in their careers

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Thông tin: Otherwise, the students will not get the lesson, and it will increase the rate of educated unemployed in the digital era

Chọn B

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. They haven’t visited me for a long time.

B. I haven’t been visited for a long time.

C. They haven’t visited me for five years.

D. They have known me for five years.

Lời giải

Đáp án: C

Giải thích: S+ last + Ved + … ago. = S + have / has + VPII + for + khoảng thời gian

Dịch: Họ đến thăm tôi lần cuối năm năm trước. = Họ đã không đến thăm tôi trong năm năm.

Lời giải

Đáp án: It was known that they had told him of the meeting. / They were known to have told him of the meeting.

Giải thích: Cấu trúc:

- S + knew + (that) + ... = It was knew that + ... ( thì quá khứ đơn)

- S + knew + (that) + ... = S + tobe + known + to have + P2 + ... (Trường hợp vế 1 khác thì với vế 2)

Dịch: Tôi biết rằng họ đã nói với anh ấy về cuộc họp. = Tôi được biết rằng họ đã nói với anh ta về cuộc họp. / Họ được biết là đã nói với anh ấy về cuộc họp.

Câu 3

A. The building was destroying in the fire is now being rebuilt.

B. The building which was destroyed in the fire it is now being rebuilt.

C. The building was destroyed in the fire is now being rebuilt.

D. The building which was destroyed in the fire is now being rebuilt.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP