Câu hỏi:

22/09/2024 1,278 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 29 to 33.

     In the last 15 years, social media has become such a pervasive part of our lives that we don't even notice how much time we're spending on it. Statista reports that the average person spends 135 minutes on social media each day, following an upward trend of increasing time spent on social media each year. This raises the question: What are the effects of social media on the brain?

     A University of Pennsylvania study examined how social media use causes fear of missing out ("FOMO"). In the study, one group of participants limited their time on social media to 30 minutes a day, while a control group continued to use Facebook, Snapchat and Instagram as usual. The researchers tracked the participants' social media time automatically via iPhone battery usage, screen shots, and participants completed surveys about their mood and well-being. After three weeks, the participants who limited social media said that they felt less depressed and lonely than people who had no social media limits.

     Psychologist Melissa Hunt led the study. She explained, "Using less social media than you normally would leads to significant decreases in both depression and loneliness. These effects are particularly pronounced for folks who were more depressed when they came into the study."

     Hunt suggests that the reason for feeling depressed after spending too much time on social networks boils down to comparison. When viewing someone else's curated life online, it's easy to see their perfect pictures and think their lives are better than yours.

Which of the following would be the best title for the passage?

A. Fear of missing out
B. Impacts of social media on the brain 
C. Depression and loneliness 
D. Less social media

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

What does the word they in paragraph 2 refer to? 

A. Participants who had no social media limits 
B. All social media users 
C. Participants who limited their time on social media
D. Researchers

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án C

Câu 3:

How did the researchers find out how much time the participants spent on social media? 

A. By surveying participants 
B. By observing participants 
C. By consulting social media apps such as Facebook, Snapchat and Instagram 
D. By looking at participants' iPhone battery usage and screenshots

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án D

Câu 4:

Which word can best replace pronounced in the passage? 

A. harmful 
B. obvious 
C. opposite 
D. unnoticeable

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án B

Câu 5:

Which of the following is NOT true according to the passage? 

A. According to the study, comparison leads to depression after social media use. 
B. According to Statista, on average, people spend 135 minutes on social media each day. 
C. One group of participants in the study did not use social media. 
D. According to the study, less social media time helps reduce depression and loneliness.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Chọn đáp án C

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. How can single-use plastics be reduced? 
B. How can plastics be recycled?
C. What is the Great Pacific Garbage Patch? 
D. What can be done to solve the plastic problem?

Lời giải

Chọn đáp án D

Câu 3

A. on                                      

B. in                                   
C. at                                   
D. of

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. keeping your brain active 
B. keep your active brain 
C. to keep your brain active 
D. to keep your active brain

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. when                                  

B. because                        
C. although                       
D. until

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. cutting down 
B. getting around 
C. dying out 
D. working out

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP