Câu hỏi:
11/02/2025 183Clean, Convenient, and Cheap
Big cities like New York and London have a lot of great things. They have museums, parks, shopping centres, and a huge variety of restaurants. However, there are a lot of annoying things in big cities. The most common problems are air pollution and noise.
Traffic is the main cause of air pollution and noise. For example, drivers in New York are famous for honking their horns and shouting. That noise drives many visitors crazy - it even drives a lot of the locals crazy, too. Other big cities have similar problems with their traffic.
City governments have a lot of pressure to solve these problems. The most common solution is public transportation. Public transportation is a form of travel provided by the government. For example, New York's biggest form of public transportation is the subway.
Public transportation helps reduce these problems, but it is not enough. Another solution is bicycle sharing. This is a system that provides cheap bicycles. In cities that have bicycle sharing programmes, there are spots that have parked public bikes. People borrow the bikes and use them. They can drop off the bike at the same spot where they borrowed it, or they can drop it off at another spot.
Bicycle sharing programmes are different in each city. In some cities, the bikes are completely free. They are not even locked. In other cities, you have to pay a small deposit. You get the deposit back when you return the bike. In still other cities, you need to have a membership with the bicycle sharing programme. Once you have a membership with the bicycle sharing programme, you can use a bike at any time you want.
Bicycle sharing is hugely popular all over the world. People love this system because it is cheap, clean, and easy to use. There are bicycle sharing systems in dozens of countries and hundreds of cities. In total, there are more than 530 bicycle sharing systems around the world. and that number is going up all the time.
Read the passage and choose the best answer.
Which statement is true according to the passage?
Sách mới 2k7: Sổ tay Toán, Lí, Hóa, Văn, Sử, Địa... kỳ thi tốt nghiệp THPT Quốc gia 2025, đánh giá năng lực (chỉ từ 30k).
Quảng cáo
Trả lời:
Nhận định nào là đúng theo đoạn văn?
A. Bạn chỉ được thả chiếc xe đạp tại nơi bạn đã mượn nó.
B. Ở một số thành phố, mọi người có thể mượn xe đạp miễn phí.
C. Các chương trình chia sẻ xe đạp đều giống nhau ở mọi thành phố.
D. Những chiếc xe đạp trong các chương trình chia sẻ xe đạp thường rất đắt.
Thông tin: In some cities, the bikes are completely free.
Tạm dịch: Ở một số thành phố, xe đạp hoàn toàn miễn phí.
Đáp án cần chọn là: b
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Read the passage and choose the best answer.
What does the passage say about bicycle sharing?
Lời giải của GV VietJack
Đoạn văn nói gì về việc đi chung xe đạp?
A. Nó sạch sẽ, nhưng nó không thuận tiện.
B. Nó ngày càng ít phổ biến hơn.
C. Nó đang trở nên phổ biến hơn.
D. Nó chỉ phổ biến ở New York.
Thông tin: Bicycle sharing is hugely popular all over the world… In total, there are more than 530 bicycle sharing systems around the world, and that number is going up all the time.
Tạm dịch: Chia sẻ xe đạp hết sức phổ biến ở khắp nơi trên thế giới…Tổng cộng có hơn 530 hệ thống chia sẻ xe đạp trên thế giới, và con số này vẫn đang tăng lên theo thời gian
Đáp án cần chọn là: c
Câu 3:
Read the passage and choose the best answer.
All of the following are the advantages of bicycle sharing EXCEPT that____
Lời giải của GV VietJack
Tất cả những điều sau đây là lợi thế của việc chia sẻ xe đạp NGOẠI TRỪ điều đó
A. nó hoàn toàn không gây ô nhiễm không khí
B. đó là một phương tiện giao thông rẻ
C. nó cũng thuận tiện
D. nó có thể được tìm thấy ở bất kỳ thành phố nào
Các đáp án còn lại đều có thể được tìm thấy trong bài, chỉ có thông tin ở đáp án D là không chính xác – rất nhiều thành phố có các chương trình chia sẻ xe đạp nhưng không phải mọi thành phố đều có chương trình này.
Đáp án cần chọn là: d
Câu 4:
Read the passage and choose the best answer.
What does the last sentence of the fifth paragraph mean?
Lời giải của GV VietJack
Câu cuối cùng của đoạn văn thứ năm có ý nghĩa gì?
A. Nếu bạn không có tư cách thành viên, bạn vẫn có thể sử dụng xe đạp.
B. Sau khi bạn có tư cách thành viên, bạn có thể sử dụng xe đạp bất cứ lúc nào.
C. Nếu bạn có tư cách thành viên, bạn có thể sử dụng xe đạp nhưng chỉ vào ban ngày.
D. Rất khó để trở thành thành viên.
Thông tin: Once you have a membership with the bicycle sharing programme, you can use a bike at any time you want.
Tạm dịch: Khi bạn có thẻ thành viên của chương trình này, bạn có thể sử dụng một chiếc xe bất cứ khi nào bạn muốn. Chỉ có đáp án B nêu được đúng ý này.
Đáp án cần chọn là: b
Câu 5:
Read the passage and choose the best answer.
Who would probably most be interested in bicycle sharing?
Lời giải của GV VietJack
Ai có lẽ sẽ quan tâm đến việc chia sẻ xe đạp nhất?
A. Một sinh viên ở trong khuôn viên trường và thích tập thể dục
B. Là người thường xuyên đi quãng đường ngắn và thích tập thể dục
C. Một người đưa thư chuyển thư và bưu kiện ở nông thôn
D. Một vận động viên thể thao sẽ tham gia một cuộc đua xe đạp
Từ các thông tin trong bài, có thể thấy trong 4 đáp án được đưa ra, đáp án B cho rằng một người thường xuyên di chuyển những quãng đường ngắn và thích rèn luyện sức khỏe sẽ thích thú với chương trình chia sẻ xe đạp nhất là hợp lý nhất. Do đó đáp án B là đáp án chính xác.
Đáp án cần chọn là: b
Câu 6:
Read the passage and choose the best answer.
The phrase “drop off” in paragraph 3 is closest in meaning to __________.
Lời giải của GV VietJack
A: leave (v) để lại, bỏ lại
B: forget (v) quên
C: leave out (v) rời đi
D: stop (v) dừng
=> drop off = leave
Đáp án cần chọn là: d
Câu 7:
Read the passage and choose the best answer.
What is the main idea of the passage?
Lời giải của GV VietJack
Ý chính của đoạn văn là gì?
A: Chia sẻ xe đạp
B: Giao thông công cộng
C: Ô nhiễm không khí ở các thành phố lớn
D: Điểm dành cho xe đạp công cộng
Có thể thấy bài viết nhằm giới thiệu chương trình chia sẻ xe đạp, nên đáp án A là đáp án chính xác. Các đáp án còn lại không hợp lý.
Đáp án cần chọn là: a
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1:
Read the passage carefully and choose the correct answer.
By 2050, Viet Nam continues facing all of these extreme weather conditions EXCEPT _______.
Câu 2:
Read the passage below and choose one correct answer for each question.
The causes of global warming come from _________.
Câu 3:
Read the passage carefully and choose the correct answer.
Viet Nam needs ______.
Câu 4:
Read the passage below and choose one correct answer for each question.
Coastal areas in Viet Nam are often and directly affected by______ .
Câu 5:
Read the passage below and choose one correct answer for each question.
In preparing for climate change, Viet Nam should take all of the following measures EXCEPT_______.
Câu 6:
Read the passage below and choose one correct answer for each question.
The word “vulnerable” in paragraph 2 is closest in meaning to_______.
20 câu trắc nghiệm Tiếng Anh 11 Global Success : Ngữ pháp: Mệnh đề nguyên thể (to-infinitive clauses) có đáp án
Bộ 30 Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 có đáp án - Đề số 1
23 câu trắc nghiệm Tiếng Anh 11 Global Success : Từ vựng: Bảo tồn di sản có đáp án
Bộ 30 Đề thi giữa học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 có đáp án - Đề số 24
25 câu trắc nghiệm Tiếng Anh 11 Global Success :Ngữ pháp: Danh động từ hoàn thành (Perfect Gerunds) có đáp án
Bộ 25 Đề kiểm tra cuối học kì 2 Tiếng anh 11 có đáp án (Mới nhất) (Đề 1)
17 câu trắc nghiệm Tiếng Anh 11 Global Success :Ngữ pháp: Danh động từ hoàn thành (Perfect Gerunds) có đáp án
23 câu trắc nghiệm Tiếng Anh 11 Global Success Từ vựng: Sức khỏe và thể chất có đáp án
về câu hỏi!