Improve Your Time-Managing Skills
It is common for all of us to take more tasks than our desired potential. This can often result in stress and tiredness. Learn the art of sharing work with your partners based on their skills and abilities.
Before the start of the day, make a list of tasks that need your immediate attention as unimportant tasks can consume much of your precious time. Some tasks need to be completed on that day only while other unimportant tasks could be carried forward to next day. In short, prioritize your tasks to focus on those that are more important.
Carry a planner or notebook with you and list all the tasks that come to your mind. Make a simple “To Do” list before the start of the day, prioritize the tasks, and make sure that they are attainable. To better manage your time-management skills, you may think of making 3 lists: work, home, and personal.
Stress often occurs when we accept more work than our ability. The result is that our body starts feeling tired which can affect our productivity. Instead, share tasks with your partners and make sure to leave some time for relaxation.
Most of the successful men and women have one thing in common. They start their day early as it gives them time to sit, think, and plan their day. When you get up early, you are more calm, creative, and clear-headed. As the day progresses, your energy levels start going down, which affects your productivity and your performance as well.
Improve Your Time-Managing Skills
It is common for all of us to take more tasks than our desired potential. This can often result in stress and tiredness. Learn the art of sharing work with your partners based on their skills and abilities.
Before the start of the day, make a list of tasks that need your immediate attention as unimportant tasks can consume much of your precious time. Some tasks need to be completed on that day only while other unimportant tasks could be carried forward to next day. In short, prioritize your tasks to focus on those that are more important.
Carry a planner or notebook with you and list all the tasks that come to your mind. Make a simple “To Do” list before the start of the day, prioritize the tasks, and make sure that they are attainable. To better manage your time-management skills, you may think of making 3 lists: work, home, and personal.
Stress often occurs when we accept more work than our ability. The result is that our body starts feeling tired which can affect our productivity. Instead, share tasks with your partners and make sure to leave some time for relaxation.
Most of the successful men and women have one thing in common. They start their day early as it gives them time to sit, think, and plan their day. When you get up early, you are more calm, creative, and clear-headed. As the day progresses, your energy levels start going down, which affects your productivity and your performance as well.
Read the passage carefully and choose the correct answer.
Making a list of important tasks can help us _______.
a. take more tasks than our potential
b. share work with our partners
c. prioritize important tasks
d. complete all the tasks on that day
Quảng cáo
Trả lời:

Lập danh sách các nhiệm vụ quan trọng có thể giúp chúng ta _______.
A. làm nhiều công việc hơn so với khả năng của chúng ta
B. chia sẻ công việc với các đối tác của chúng ta
C. ưu tiên các nhiệm vụ quan trọng
D. hoàn thành tất cả các nhiệm vụ vào ngày đó
Thông tin: In short, prioritize your tasks to focus on those that are more important.
=> Making a list of important tasks can help us prioritize important tasks
Tạm dịch: Tóm lại, ưu tiên công việc của bạn để tập trung vào những công việc quan trọng hơn.
Đáp án cần chọn là: c
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Read the passage carefully and choose the correct answer.
In order to improve your time-management skills, you should ________.
a. carry a planer with you all the time
b. have separate lists for different categories
c. make the “To Do” list simple to do
d. prioritize the tasks of time management

Để cải thiện kỹ năng quản lý thời gian của bạn, bạn nên______.
A. mang theo một quyển ghi kế hoạch vào mọi lúc
B. có danh sách riêng biệt cho các danh mục khác nhau
C. làm cho danh sách “Việc cần làm” đơn giản để làm
D. ưu tiên các nhiệm vụ quản lý thời gian
Thông tin: To better manage your time-management skills, you may think of making 3 lists: work, home, and personal.
=> In order to improve your time-management skills, you should have separate lists for different categories.
Tạm dịch: Để quản lý tốt hơn các kỹ năng quản lý thời gian của bạn, bạn có thể nghĩ đến việc tạo 3 danh sách: công việc, gia đình và cá nhân.
Đáp án cần chọn là: b
Câu 3:
Read the passage carefully and choose the correct answer.
All of the following are true about the effects of stress EXCEPT that ______.
a. our body starts feeling tired
b. it can effect our productivity
c. we don’t have enough time for relaxation
d. we accept more work than our ability

Tất cả những điều sau đây là đúng về những ảnh hưởng của áp lực trừ ______.
A. cơ thể của chúng tôi bắt đầu cảm thấy mệt mỏi
B. nó có thể ảnh hưởng đến năng suất của chúng ta
C. chúng ta không có đủ thời gian để thư giãn
D. chúng ta chấp nhận nhiều công việc hơn khả năng của mình
Thông tin: Stress often occurs when we accept more work than our ability. The result is that our body starts feeling tired which can affect our productivity.
=> All of the following are true about the effects of stress EXCEPT that we don’t have enough time for relaxation
Tạm dịch: Căng thẳng thường xảy ra khi chúng ta chấp nhận nhiều công việc hơn khả năng của mình. Kết quả là cơ thể chúng ta bắt đầu cảm thấy mệt mỏi có thể ảnh hưởng đến năng suất của chúng ta.
Đáp án cần chọn là: c
Câu 4:
Read the passage carefully and choose the correct answer.
Starting the day early can help you ______.
a. complete the tasks much better
b. slow down your energy levels
c. perform as well as before
d. make the day progress

Bắt đầu một ngày sớm có thể giúp bạn ______.
A. hoàn thành nhiệm vụ tốt hơn
B. làm chậm năng lượng của bạn
C. thực hiện cũng như trước khi
D. tiến bộ hơn
Thông tin: When you get up early, you are more calm, creative, and clear-headed.
=> Starting the day early can help you complete the tasks much better
Tạm dịch: Khi bạn thức dậy sớm, bạn bình tĩnh hơn, sáng tạo và rõ ràng hơn.
Đáp án cần chọn là: a
Câu 5:
Read the passage carefully and choose the correct answer.
The word “attainable” in paragraph 3 is closet in meaning to “_______”.
a. being able to attend
b. possible to achieve
c. impossible to achieve
d. succeeding in managing something

Từ " attainable " trong đoạn 3 là có nghĩa là "_______".
A. có thể tham dự
B. có thể đạt được
C. không thể đạt được
D. thành công trong việc quản lý một cái gì đó
=> The word “attainable” in paragraph 3 is closet in meaning to “possible to achieve”.
Đáp án cần chọn là: b
Hot: Học hè online Toán, Văn, Anh...lớp 1-12 tại Vietjack với hơn 1 triệu bài tập có đáp án. Học ngay
- Trọng tâm Hóa học 11 dùng cho cả 3 bộ sách Kết nối, Cánh diều, Chân trời sáng tạo VietJack - Sách 2025 ( 58.000₫ )
- Sách - Sổ tay kiến thức trọng tâm Vật lí 11 VietJack - Sách 2025 theo chương trình mới cho 2k8 ( 45.000₫ )
- Sách lớp 11 - Trọng tâm Toán, Lý, Hóa, Sử, Địa lớp 11 3 bộ sách KNTT, CTST, CD VietJack ( 52.000₫ )
- Sách lớp 10 - Combo Trọng tâm Toán, Văn, Anh và Lí, Hóa, Sinh cho cả 3 bộ KNTT, CD, CTST VietJack ( 75.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
a. dream of achieving some day
b. need someone to support you in case of emergency
c. have scary thought that no one is there to support you
d. have a job and the necessary life skills
Lời giải
Để sống độc lập, bạn nên _______.
A. ước mơ một ngày nào đó đạt được điều đó
B. cần một ai đó để hỗ trợ bạn trong trường hợp khẩn cấp
C. có ý nghĩ đáng sợ mà không có ai ở đó để hỗ trợ bạn
D. có một công việc và các kỹ năng sống cần thiết
Thông tin: You need an income, and then after that you need the survival skills to take care of yourself without anyone there to support you.
=> In order to live independently, you should have a job and the necessary life skills.
Tạm dịch: Bạn cần một thu nhập, và sau đó bạn cần các kỹ năng sinh tồn để tự chăm sóc bản thân mà không cần bất cứ ai ở đó để hỗ trợ bạn.
Đáp án cần chọn là: d
Câu 2
a. we don’t have any family member to trust or rely on
b. it helps us to improve ourselves and get over obstacles
c. we may think of obstacles and we want someone to be supportive of us
d. it can help us navigate a life of independence
Lời giải
Mạng lưới hỗ trợ rất quan trọng vì _______.
A. chúng ta không có bất kỳ thành viên gia đình nào để tin tưởng hoặc dựa vào
B. nó giúp chúng ta cải thiện bản thân và vượt qua chướng ngại vật
C. chúng ta có thể nghĩ về chướng ngại vật và chúng ta muốn ai đó ủng hộ chúng ta
D. nó có thể giúp chúng ta điều hướng một cuộc sống độc lập
Thông tin: We need people to be there for us and to also be honest with us and tell us how we can improve ourselves.
=> The support network is very important because it helps us to improve ourselves and get over obstacles
Tạm dịch: Chúng ta cần mọi người ở đó với chúng ta và cũng thành thật và cho chúng ta biết cách chúng ta có thể cải thiện bản thân mình.
Đáp án cần chọn là: b
Câu 3
a. you should know both your strengths and weaknesses
b. being aware of your weaknesses helps you avoid big mistakes.
c. your friends can’t recognize your weaknesses for you
d. you should recognize your weaknesses and get rid of them
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
a. complete your tasks at work, home and in society
b. play video games for hours without worrying losing your job
c. be flexible and willing to recognize your weaknesses
d. learn how to do multiple things at work
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
a. find an apartment online for your parents to move out
b. live by yourself instead of living with your parents
c. find yourself out of a job because of maintaining your hygiene
d. never allow anything to deter you from your healthy lifestyle
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
a. carry a planer with you all the time
b. have separate lists for different categories
c. make the “To Do” list simple to do
d. prioritize the tasks of time management
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.