Read the text about dining customs around the world. Write R (right), W (wrong) or DS (doesn't say).
KENYA: Before walking through the door of a Kenyan house, it's important to take off your shoes. Make sure you wash your hands both before and after the meal. Like people in many African countries, Kenyan people eat with only their right hands during the meal.
CHINA: In China, remember to wait for the eldest person to sit down or begin eating before you do it. Chinese people use chopsticks to eat, and they often drink tea during meals. They think it is a bad habit to watch TV, use a phone, or do some other activities while having a meal.
GREECE: Usually, if a Greek person invites you over for a meal, you will sit in the middle of the table. You should not start eating until your host invites you. Once you begin, don't stop. Eating more food is a way to show the host that you enjoy the meal and make them happy.
You shouldn't go inside a house with your shoes on in Kenya.
Read the text about dining customs around the world. Write R (right), W (wrong) or DS (doesn't say).
KENYA: Before walking through the door of a Kenyan house, it's important to take off your shoes. Make sure you wash your hands both before and after the meal. Like people in many African countries, Kenyan people eat with only their right hands during the meal.
CHINA: In China, remember to wait for the eldest person to sit down or begin eating before you do it. Chinese people use chopsticks to eat, and they often drink tea during meals. They think it is a bad habit to watch TV, use a phone, or do some other activities while having a meal.
GREECE: Usually, if a Greek person invites you over for a meal, you will sit in the middle of the table. You should not start eating until your host invites you. Once you begin, don't stop. Eating more food is a way to show the host that you enjoy the meal and make them happy.
You shouldn't go inside a house with your shoes on in Kenya.
Câu hỏi trong đề: Bộ 5 đề thi giữa kì 1 Tiếng Anh 9 Right on có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:

Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: Right
Thông tin: “Before walking through the door of a Kenyan house, it's important to take off your shoes.” (Trước khi bước qua cửa một ngôi nhà ở Kenya, điều quan trọng là bạn phải cởi giày.)
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Kenyan people don't use their left hands to eat because they think they are unclean.
Kenyan people don't use their left hands to eat because they think they are unclean.

Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: Doesn’t say
Thông tin: “Kenyan people eat with only their right hands during the meal.” (Người Kenya chỉ ăn bằng tay phải trong bữa ăn.)
Câu 3:
While you are having a meal with a Chinese family, you should focus on eating.
While you are having a meal with a Chinese family, you should focus on eating.

Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: Right
Thông tin: “They think it is a bad habit to watch TV, use a phone, or do some other activities while having a meal.” (Họ cho rằng việc xem TV, sử dụng điện thoại hoặc thực hiện một số hoạt động khác trong khi dùng bữa là một thói quen xấu.)
Câu 4:
The Greek doesn't like it when you eat too much.
The Greek doesn't like it when you eat too much.

Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: Wrong
Thông tin: “Eating more food is a way to show the host that you enjoy the meal and make them happy.” (Ăn nhiều hơn là một cách để cho chủ nhà thấy rằng bạn thích bữa ăn và khiến họ vui vẻ.)
Câu 5:
In China and Greece, you can start eating when you want.
In China and Greece, you can start eating when you want.

Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: Wrong
Thông tin: “In China, remember to wait for the eldest person to sit down or begin eating before you do it. - You should not start eating until your host invites you.” (Ở Trung Quốc, hãy nhớ đợi người lớn tuổi nhất ngồi xuống hoặc bắt đầu ăn trước khi bạn làm việc đó. - Bạn không nên bắt đầu ăn cho đến khi chủ nhà mời bạn)
Hot: 500+ Đề thi vào 10 file word các Sở Hà Nội, TP Hồ Chí Minh có đáp án 2025 (chỉ từ 100k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. takes part in
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: C
takes place (v): diễn ra
Câu 2
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: C
Thông tin: “Yuki invites me over for dinner at his house tomorrow, but I don't know much about Japanese customs.” (Ngày mai Yuki mời tôi đến nhà anh ấy ăn tối nhưng tôi không biết nhiều về phong tục Nhật Bản.)
Câu 3
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. parade
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. offer
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.