VI. Read the passage and answer the questions below.
On the fifth day of Tet, Binh An Village holds a longevity celebration for elderly people over 70. This tradition has continued for centuries in the village.
In the morning, everyone dresses nicely and walks to the village temple. According to tradition, the elderly wear traditional ao dai. They sit at the most honourable place. The village leaders congratulate them. They offer each elder a "longevity flag" and a bunch of flowers. Then, each family takes photographs with their elders. At noon, families hold a home party for their elders. It is customary for the family members to cook for their elders. The traditional dishes served are five-colour sticky rice, steamed chicken, spring rolls, and deep-fried fish.
The longevity celebration is important to all villagers. It is an opportunity for them to show their respect to the elders and a great time for family gatherings.
When does Binh An Village hold a longevity celebration?
VI. Read the passage and answer the questions below.
On the fifth day of Tet, Binh An Village holds a longevity celebration for elderly people over 70. This tradition has continued for centuries in the village.
In the morning, everyone dresses nicely and walks to the village temple. According to tradition, the elderly wear traditional ao dai. They sit at the most honourable place. The village leaders congratulate them. They offer each elder a "longevity flag" and a bunch of flowers. Then, each family takes photographs with their elders. At noon, families hold a home party for their elders. It is customary for the family members to cook for their elders. The traditional dishes served are five-colour sticky rice, steamed chicken, spring rolls, and deep-fried fish.
The longevity celebration is important to all villagers. It is an opportunity for them to show their respect to the elders and a great time for family gatherings.
Quảng cáo
Trả lời:

Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: (Binh An Village holds it/They hold it) on the fifth day of Tet.
Thông tin: On the fifth day of Tet, Binh An Village holds a longevity celebration for elderly people over 70.
Hướng dẫn dịch: Vào ngày mùng 5 Tết, làng Bình An tổ chức lễ mừng thọ cho những người cao tuổi trên 70 tuổi.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
What do the elderly wear, according to tradition?

Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: (The elderly/ They wear) traditional ao dai, (according to the tradition).
Thông tin: According to tradition, the elderly wear traditional ao dai.
Hướng dẫn dịch: Theo truyền thống, người cao tuổi mặc áo dài truyền thống.
Câu 3:
Do family members take photographs with their elders?

Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: Yes, they do.
Thông tin: Then, each family takes photographs with their elders
Hướng dẫn dịch: Sau đó, mỗi gia đình chụp ảnh lưu niệm với người cao tuổi.
Câu 4:
Who cooks at the home party?

Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: The family members (do/cook at the home party).
Thông tin: It is customary for the family members to cook for their elders.
Hướng dẫn dịch: Theo phong tục, các thành viên trong gia đình sẽ nấu ăn cho người cao tuổi.
Câu 5:
Why is the longevity celebration important to all villagers?

Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: Because it is an opportunity for them to show their respect to the elders and a great time for family gatherings.
Thông tin: It is an opportunity for them to show their respect to the elders and a great time for family gatherings.
Hướng dẫn dịch: Đây là cơ hội để họ thể hiện lòng kính trọng đối với người cao tuổi và là thời gian tuyệt vời cho các cuộc tụ họp gia đình.
Dịch bài đọc:
Vào ngày mùng 5 Tết, làng Bình An tổ chức lễ mừng thọ cho những người cao tuổi trên 70 tuổi. Truyền thống này đã được duy trì qua nhiều thế kỷ tại làng.
Buổi sáng, mọi người ăn mặc chỉnh tề và đi đến đình làng. Theo truyền thống, người cao tuổi mặc áo dài truyền thống. Họ ngồi ở vị trí trang trọng nhất. Trưởng làng chúc mừng họ. Họ trao cho mỗi người cao tuổi một "lá cờ mừng thọ" và một bó hoa. Sau đó, mỗi gia đình chụp ảnh lưu niệm với người cao tuổi. Vào buổi trưa, các gia đình tổ chức tiệc tại gia cho người cao tuổi. Theo phong tục, các thành viên trong gia đình sẽ nấu ăn cho người cao tuổi. Các món ăn truyền thống được phục vụ bao gồm xôi ngũ sắc, gà hấp, gỏi cuốn và cá chiên giòn.
Lễ mừng thọ rất quan trọng đối với tất cả dân làng. Đây là cơ hội để họ thể hiện lòng kính trọng đối với người cao tuổi và là thời gian tuyệt vời cho các cuộc tụ họp gia đình.
Hot: Học hè online Toán, Văn, Anh...lớp 1-12 tại Vietjack với hơn 1 triệu bài tập có đáp án. Học ngay
- Trọng tâm Toán, Anh, KHTN lớp 8 (chương trình mới) ( 60.000₫ )
- Trọng tâm Văn - Sử - Địa - GDCD lớp 8 (chương trình mới) ( 60.000₫ )
- Trọng tâm Văn - Sử - Địa - GDCD và Toán - Anh - KHTN lớp 8 (chương trình mới) ( 120.000₫ )
- Trọng tâm Văn - Sử - Địa - GDCD và Toán - Anh - KHTN lớp 7 (chương trình mới) ( 120.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: fishing
Hướng dẫn dịch: Họ kiếm sống bằng nghề nông, đánh bắt cá và sản xuất các sản phẩm thủ công mỹ nghệ.
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: decorate
Sau chủ ngữ là động từ
decorate (v) trang trí
Hướng dẫn dịch: Mọi người trang trí cọc tre với những chiếc chuông nhỏ và đèn lồng cho dịp năm mới.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. receive
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.