Câu hỏi:

07/11/2025 48 Lưu

Read the text and choose the correct answer.

I recently purchased a robot vacuum cleaner. It is a compact, disc-shaped machine that is designed to clean floors automatically. It can move around spaces and avoid obstacles like furniture, walls, and stairs thanks to an array of sensors. My robot vacuums up dirt and debris from carpets, rugs, and hard floors using suction power and rotating brushes.

My robot is programmed to operate according to a set timetable, allowing it to clean my house while I am away. The robot is equipped with a charging dock, which it can automatically return to when it needs to recharge its batteries.

My vacuum cleaner robot also features Wi-Fi connectivity and a smartphone app for operation. In addition to receiving notifications and updates on the robot's cleaning progress, these features enables me to start, stop, and schedule cleaning sessions remotely.

Overall, my vacuum cleaner robot is a practical and time-saving addition to my household cleaning routine that gives me a hands-free way to keep my house clean and tidy.

Which of the following can be the best title for the passage?

A. Features of a Robot Vacuum Cleaner

B. How to Cook a Perfect Meal

C. The History of Vacuum Cleaners

D. Benefits of Manual Cleaning

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: A

Giải thích: Toàn bài mô tả chi tiết tính năng và đặc điểm của robot hút bụi, không nói về lịch sử hay nấu ăn.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word "obstacles" in the passage is closest in meaning to _____.

barriers

decorations

rooms

tools

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: A

Giải thích: “obstacles” nghĩa là chướng ngại vật, đồng nghĩa với “barriers”.

Câu 3:

According to the passage, the robot vacuum cleaner can clean _____.

only carpets

only hard floors

carpets, rugs, and hard floors

only stairs

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: C

Giải thích:

Dựa vào câu: My robot vacuums up dirt and debris from carpets, rugs, and hard floors using suction power and rotating brushes. (Robot của tôi hút bụi bẩn và mảnh vụn từ thảm, thảm trải sàn và sàn cứng bằng lực hút và chổi quay.)

Câu 4:

The word "timetable" in the passage is closest in meaning to _____.

schedule

manual

warranty

instruction

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: A

Giải thích: “operate according to a set timetable” → nghĩa là hoạt động theo lịch trình (schedule).

Câu 5:

The word "it" in the sentence "it can move around spaces and avoid obstacles" refers to _____.

the charging dock

the smartphone app

the robot vacuum cleaner

the house

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: C

Giải thích:

Dựa vào câu: I recently purchased a robot vacuum cleaner. …. It can move around spaces and avoid obstacles like furniture, walls, and stairs thanks to an array of sensors. (Tôi vừa mới mua một robot hút bụi. Nhờ một loạt cảm biến, robot có thể di chuyển trong không gian và tránh các chướng ngại vật như đồ nội thất, tường và cầu thang.)

Đại từ “it” thay cho chủ ngữ ở đầu bài là “robot vacuum cleaner”.

Câu 6:

Which of the following is NOT true according to the passage?

The robot vacuum cleaner uses suction power to clean.

The robot can clean only while someone is at home.

The robot returns to its charging dock when the battery is low.

The robot has Wi-Fi connectivity for remote operation.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: B

Giải thích:

Dựa vào câu: My robot is programmed to operate according to a set timetable, allowing it to clean my house while I am away. (Robot của tôi được lập trình để hoạt động theo thời gian biểu đã định, cho phép nó dọn dẹp nhà cửa khi tôi đi vắng.)

Câu 7:

Which of the following can be inferred from the passage?

The robot vacuum cleaner is not programmable.

The robot vacuum cleaner is designed to clean automatically.

The robot vacuum cleaner can only clean large spaces.

The robot vacuum cleaner requires manual control at all times.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: B

Giải thích: Tác giả mô tả robot “is designed to clean floors automatically” và “operate according to a set timetable”. Có thể suy ra rằng robot hút bụi được thiết kế để làm việc tự động.

Dịch bài đọc:

Gần đây tôi đã mua một robot hút bụi. Đây là một chiếc máy nhỏ gọn, hình đĩa, được thiết kế để tự động lau sàn. Nó có thể di chuyển quanh không gian và tránh các chướng ngại vật như đồ nội thất, tường và cầu thang nhờ một loạt các cảm biến. Robot của tôi hút bụi bẩn và mảnh vụn từ thảm, thảm trải sàn và sàn cứng bằng lực hút và chổi xoay.

Robot của tôi được lập trình để hoạt động theo một lịch trình đã định, cho phép nó lau nhà khi tôi đi vắng. Robot được trang bị đế sạc, có thể tự động quay về khi cần sạc lại pin.

Robot hút bụi của tôi cũng có kết nối Wi-Fi và ứng dụng điện thoại thông minh để vận hành. Ngoài việc nhận thông báo và cập nhật tiến độ làm sạch của robot, các tính năng này cho phép tôi bắt đầu, dừng và lên lịch các phiên làm việc từ xa.

Nhìn chung, robot hút bụi của tôi là một sự bổ sung thiết thực và tiết kiệm thời gian cho thói quen dọn dẹp nhà cửa của tôi, giúp tôi rảnh tay giữ cho ngôi nhà luôn sạch sẽ và gọn gàng.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án đúng: A

Giải thích:

Dựa vào câu: Using electronic devices to team English has many advantages. (Sử dụng thiết bị điện tử để luyện tiếng Anh có nhiều lợi thế.)

Câu 2

A. A traditional 3D printer

B. An ancient type of printer

C. A modern 3D printer

D. A workshop on using 3D printers

Lời giải

Đáp án đúng: C

Giải thích: Đoạn văn mô tả một sản phẩm “3D Printer” với các tính năng hiện đại, nhanh, chính xác, dễ dùng — tức một chiếc máy in 3D hiện đại.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP