In our busy, stress-filled modern times, how do people meet their life partner In Britain, over 50% of single adults think that online dating provides the answer. Internet dating sites have become the most popular way to meet people. But is the Internet the ideal way to find their true love? The dating agencies think so. They are using science in an attempt to match people more closely with suitable partners. In the past, dating agencies just used a simple personality profile, and a hobbies and interests questionnaire to put people together. Now, however, more and more of them are using psychometric tests. These detailed psychological questionnaires were developed by scientists at the beginning of the twentieth century to recruit good spies for the First World War. Later they were used in business to find the right people for the right jobs. And now online dating agencies are using the same techniques. If you logged on to a dating agency today, you might have to answer over 200 questions about yourself and the kind of person you would like to meet. It would take a very long time.
But does it work? Yes, says Dr Tan Fellowes, a senior research scientist at one of the most popular agencies. It allows us to match people far more closely with compatible partners, so that there is a greater chance of success. So how does it work in real life? Here are two people's stories. Cathy is an attractive fitness instructor. "I was working long hours and wasn't meeting man that I was interested in, so I joined a dating agency," says Cathy. "I was matched with several men and one of them was David. When I first met him I wasn't impressed. But as we started talking, I discovered that we had a huge amount in common. I liked his attitude to life and the way he talked, and I realized that I really liked him. So, as a fitness instructor, I told him he had to get in shape!" Seven months later, Cathy and David got married. "And now I think he is the most gorgeous man in the world!" she says. Simon's experience was different. "I wanted a serious relationship and a friend suggested online dating. I had some very pleasant dates with some nice women and had a good time. All of them shared my interested film and travel, some were compatible, but there just wasn't that sparked of attraction. It was strange."
Dr Sarah Kenton agrees. She is the author of How to meet your Soulmate. She says, "Psychometric testing is useful, but can't take account of attraction for someone because they have something you haven't got." As the old saying goes, "Opposites attract." So, perhaps science can help you find your perfect partner, but sometimes it's just down to chemistry.
(Adapted from Solutions by Paul Davies)
In our busy, stress-filled modern times, how do people meet their life partner In Britain, over 50% of single adults think that online dating provides the answer. Internet dating sites have become the most popular way to meet people. But is the Internet the ideal way to find their true love? The dating agencies think so. They are using science in an attempt to match people more closely with suitable partners. In the past, dating agencies just used a simple personality profile, and a hobbies and interests questionnaire to put people together. Now, however, more and more of them are using psychometric tests. These detailed psychological questionnaires were developed by scientists at the beginning of the twentieth century to recruit good spies for the First World War. Later they were used in business to find the right people for the right jobs. And now online dating agencies are using the same techniques. If you logged on to a dating agency today, you might have to answer over 200 questions about yourself and the kind of person you would like to meet. It would take a very long time.
But does it work? Yes, says Dr Tan Fellowes, a senior research scientist at one of the most popular agencies. It allows us to match people far more closely with compatible partners, so that there is a greater chance of success. So how does it work in real life? Here are two people's stories. Cathy is an attractive fitness instructor. "I was working long hours and wasn't meeting man that I was interested in, so I joined a dating agency," says Cathy. "I was matched with several men and one of them was David. When I first met him I wasn't impressed. But as we started talking, I discovered that we had a huge amount in common. I liked his attitude to life and the way he talked, and I realized that I really liked him. So, as a fitness instructor, I told him he had to get in shape!" Seven months later, Cathy and David got married. "And now I think he is the most gorgeous man in the world!" she says. Simon's experience was different. "I wanted a serious relationship and a friend suggested online dating. I had some very pleasant dates with some nice women and had a good time. All of them shared my interested film and travel, some were compatible, but there just wasn't that sparked of attraction. It was strange."
Dr Sarah Kenton agrees. She is the author of How to meet your Soulmate. She says, "Psychometric testing is useful, but can't take account of attraction for someone because they have something you haven't got." As the old saying goes, "Opposites attract." So, perhaps science can help you find your perfect partner, but sometimes it's just down to chemistry.
(Adapted from Solutions by Paul Davies)
What could be the best title for the passage?
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án đúng là C
Phương pháp giải
Đọc hiểu toàn bài
Lời giải
Tiêu đề nào có thể là tiêu đề hay nhất cho đoạn văn này?
A. Hẹn hò trực tuyến: Một doanh nghiệp thịnh vượng ở Anh.
B. Khoa học có thể giúp bạn tìm thấy tình yêu không?
C. Hẹn hò trực tuyến: Kỳ vọng và thực tế đơn thuần.
D. Tình yêu trên Internet: Ưu và nhược điểm.
Đoạn văn nói về xu hướng hẹn hò trực tuyến hiện nay và tìm câu trả lời cho câu hỏi liệu khoa học có
giúp mọi người tìm được bạn đời hay không qua những câu chuyện thực tế
→ Hẹn hò trên mạng: kỳ vọng và thực tế
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
What does the word “their” in the first paragraph refer to?
Đáp án đúng là B
Phương pháp giải
Thông tin: In Britain, over 50% of single adults think that online dating provides the answer. Internet dating sites have become the most popular way to meet people. But is the Internet the ideal way to find their true love?
Lời giải
Từ “their” trong đoạn đầu tiên ám chỉ điều gì?
A. công ty môi giới hẹn hò
B. người lớn độc thân
C. trang web hẹn hò
D. nhà khoa học
Thông tin: In Britain, over 50% of single adults think that online dating provides the answer. Internet dating sites have become the most popular way to meet people. But is the Internet the ideal way to find their true love?
Tạm dịch: Ở Anh, hơn 50% người lớn độc thân cho rằng hẹn hò trực tuyến là câu trả lời. Các trang web hẹn hò trực tuyến đã trở thành cách phổ biến nhất để gặp gỡ mọi người. Nhưng Internet có phải là cách lý tưởng để tìm thấy tình yêu đích thực của họ không?
Câu 3:
Which of the following can be inferred from the passage?
Which of the following can be inferred from the passage?
Đáp án đúng là D
Phương pháp giải
Đọc hiểu và tìm thông tin đoạn 1
Lời giải
Có thể suy ra điều nào sau đây từ đoạn văn?
A. Có nhiều điểm chung là bước đầu tiên để tìm được một người bạn đời hoàn hảo.
B. Tình yêu trên Internet là không bền vững.
C. Cuộc sống hiện đại bận rộn, căng thẳng là thủ phạm chính gây ra tỷ lệ ly hôn cao ngất ngưởng ở Anh.
D. Các bài kiểm tra tâm lý được sử dụng để tìm kiếm tình yêu đích thực cũng hữu ích trong việc lựa chọn ứng viên phù hợp cho công việc.
Thông tin: Now, however, more and more of them are using psychometric tests. These detailed psychological questionnaires were developed by scientists at the beginning of the twentieth century to recruit good spies for the First World War. Later they were used in business to find the right people for the right jobs.
Tạm dịch: Tuy nhiên, bây giờ, ngày càng nhiều người đang sử dụng các bài kiểm tra tâm trắc họC. Những bảng hỏi tâm lý chi tiết này đã được các nhà khoa học phát triển vào đầu thế kỷ 20 để tuyển dụng những gián điệp giỏi cho Thế chiến thứ nhất. Sau này họ dùng chúng trong kinh doanh để tìm những người phù hợp cho những việc làm phù hợp.
Câu 4:
What is the old saying "Opposites attract" in the last paragraph closest in meaning to?
What is the old saying "Opposites attract" in the last paragraph closest in meaning to?
Đáp án đúng là C
Phương pháp giải
Opposites attract: "Những điều trái ngược nhau thì hấp dẫn nhau
Lời giải
Câu nói cũ “Opposites attract” trong đoạn văn cuối có nghĩa gần nhất với câu nào?
A. Những sở thích tương tự thu hút lẫn nhau.
B. Những tính cách khác biệt khuyến khích xung đột.
C. Những tính cách khác nhau bổ sung cho nhau.
D. Những sở thích giống nhau sẽ gây ra xung đột.
Opposites attract: "Những điều trái ngược nhau thì hấp dẫn nhau (tương tự với câu thành ngữ ở Việt Nam: Ghét của nào trời trao của đấy)
=> Opposites attract ≈ Different personalities complement each other
Câu 5:
Which sentence best summarises the writer's opinion?
Which sentence best summarises the writer's opinion?
Đáp án đúng là D
Phương pháp giải
Đọc hiểu và tìm thông tin đoạn cuối
Lời giải
Câu nào tóm tắt tốt nhất ý kiến của tác giả?
A. Khoa học chắc chắn không thể giúp ích vì nó không tính đến sức hấp dẫn cá nhân.
B. Khoa học chỉ giúp ích nếu bạn nói sự thật về giới tính, độ tuổi và ngoại hình của mình.
C. Khoa học chắc chắn có thể giúp bạn tìm được bạn đời.
D. Khoa học có thể giúp một số người, nhưng không phải tất cả.
Thông tin: So, perhaps science can help you find your perfect partner, but sometimes it's just down to chemistry.
Tạm dịch: Vì vậy, có lẽ khoa học có thể giúp bạn tìm được người bạn đời lý tưởng, nhưng đôi khi điều đó chỉ phụ thuộc vào phản ứng hóa học.
Hot: 1000+ Đề thi giữa kì 2 file word cấu trúc mới 2026 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
- Tuyển tập 30 đề thi đánh giá năng lực Đại học Quốc gia TP Hồ Chí Minh (2 cuốn) ( 140.000₫ )
- Tuyển tập 15 đề thi Đánh giá tư duy Đại học Bách Khoa Hà Nội 2025 (Tập 1) ( 39.000₫ )
- Tuyển tập 30 đề thi đánh giá năng lực Đại học Quốc gia Hà Nội 2025 (Tập 1) ( 39.000₫ )
- Tuyển tập 30 đề thi đánh giá năng lực Đại học Quốc gia Hà Nội, TP Hồ Chí Minh (2 cuốn) ( 150.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Đáp án đúng là A
Phương pháp giải
Thế điện cực chuẩn càng lớn thì tính oxi hóa của dạng oxi hóa càng mạnh và tính khử của dạng khử càng yếu.
Lời giải
Pin điện hóa hình thành bởi hai điện cực chì và đồng trong đó nên kim loại Pb đóng vai trò là cực âm, Cu đóng vai trò là cực dương.
(a) Đúng.
(b) Đúng.
(c) Đúng. Sức điện động chuẩn của pin được tính theo công thức:
\(E_{pin}^o = E_{{\rm{cathode }}}^o - E_{{\rm{anode }}}^o = - 0,126 - ( - 0,762) = 0,636\;{\rm{V}}\)
(d) Đúng.
Vậy có 4 đáp án đúng.
Chọn đáp án A.
Câu 2
Lời giải
Đáp án đúng là C
Phương pháp giải
Xem lại lý thuyết hệ miễn dịch
Lời giải
Đáp ứng miễn dịch đặc hiệu (hay miễn dịch thu được) là phản ứng chậm hơn ban đầu, nhưng hiệu quả và chính xác hơn vì nó được thiết kế để nhắm vào các mầm bệnh cụ thể. Khi hệ miễn dịch đặc hiệu nhận diện được mầm bệnh, nó sản xuất kháng thể và tế bào tiêu diệt chuyên biệt, và có khả năng ghi nhớ mầm bệnh đó để chống lại nhanh hơn trong tương lai (như trường hợp của vắc-xin).
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 7
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

