Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Thanksgiving is celebrated in the US on the fourth Thursday in November. For many Americans it is the most important holiday apart from Christmas. Schools, offices and most businesses close for Thanksgiving, and many people make the whole weekend a vacation.
Thanksgiving is associated with the time when Europeans first came to North America. In 1620 the ship the Mayflowers arrived, bringing about 150 people who today are usually called Pilgrims. They arrived at the beginning of a very hard winter and could not find enough to eat, so many of them died. But in the following summer Native Americans showed them what foods were safe to eat, so that they could save food for the next winter. They held a big celebration to thank God and the Native Americans for the fact that they had survived.
Today people celebrate Thanksgiving to remember these early days. The most important part of the celebration is a traditional dinner with foods that come from North America. The meal includes turkey, sweet potatoes (also called yams) and cranberries, which are made into a kind of sauce or jelly. The turkey is filled with stuffing or dressing, and many families have their own special recipe. Dessert is pumpkin made into a pie.
On Thanksgiving there are special television programs and sports events. In New York there is the Macy's Thanksgiving Day Parade, when a long line of people wearing fancy costumes march through the streets with large balloons in the shape of imaginary characters. Thanksgiving is considered the beginning of the Christmas period, and the next day many people go out to shop for Christmas presents.
What is the purpose of the passage?
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Thanksgiving is celebrated in the US on the fourth Thursday in November. For many Americans it is the most important holiday apart from Christmas. Schools, offices and most businesses close for Thanksgiving, and many people make the whole weekend a vacation.
Thanksgiving is associated with the time when Europeans first came to North America. In 1620 the ship the Mayflowers arrived, bringing about 150 people who today are usually called Pilgrims. They arrived at the beginning of a very hard winter and could not find enough to eat, so many of them died. But in the following summer Native Americans showed them what foods were safe to eat, so that they could save food for the next winter. They held a big celebration to thank God and the Native Americans for the fact that they had survived.
Today people celebrate Thanksgiving to remember these early days. The most important part of the celebration is a traditional dinner with foods that come from North America. The meal includes turkey, sweet potatoes (also called yams) and cranberries, which are made into a kind of sauce or jelly. The turkey is filled with stuffing or dressing, and many families have their own special recipe. Dessert is pumpkin made into a pie.
On Thanksgiving there are special television programs and sports events. In New York there is the Macy's Thanksgiving Day Parade, when a long line of people wearing fancy costumes march through the streets with large balloons in the shape of imaginary characters. Thanksgiving is considered the beginning of the Christmas period, and the next day many people go out to shop for Christmas presents.
What is the purpose of the passage?
A. To compare how Thanksgiving was celebrated in the past and today.
B. To give an overview of a popular celebration in the US.
C. To explain the existence of a celebration in the US.
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án B
Mục đích của bài đọc là gì?
Để so sánh Lễ Tạ ơn được tổ chức trong quá khứ và hiện tại.
Để cung cấp cái nhìn tổng quát về một lễ hội phổ biến ở Mỹ
Để giải thích sự tồn tại của một lễ hội ở Mỹ
Để giới thiệu văn hóa của người Mỹ bản địa
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
In the United States, Thanksgiving is ______.
In the United States, Thanksgiving is ______.
A. a religious celebration held by Christians only.
B. celebrated as a public holiday.
C. more important than Christmas.
Chọn đáp án B
Ở Mỹ, Lế tạ ơn là một lễ hội mang tính chất tôn giáo được tổ chức chỉ bởi người Anh. được tổ chức như là một ngày lễ của công chúng/ quốc lễ. quan trọng hơn Giáng sinh khác Giáng sinh
Câu 3:
According to the passage, Pilgrims are ______.
According to the passage, Pilgrims are ______.
A. people who traveled to America by ships
B. trips that religious people make to a holy place
C. people who left their home and went to live in North America in 1620s
Chọn đáp án C
Theo bài đọc, Pilgrims là những người đi đến Mỹ bằng tàu. các chuyến đi mà tín đồ tôn giáo thực hiện đến đất thánh. người đã rời bỏ nhà và đến sống ở Bắc Mỹ những năm 1620. Người Mỹ bản xứ sống ở Bắc Mỹ
Dẫn chứng: In 1620 the ship the Mayflowers arrived, bringing about 150 people who today are usually called Pilgrims.
Câu 4:
All of the following statements are mentioned EXCEPT ______.
All of the following statements are mentioned EXCEPT ______.
A. People celebrate Thanksgiving to thank God.
B. People usually have traditional dinners on Thanksgiving.
C. There are lots of entertainments on Thanksgiving.
Chọn đáp án D
Tất cả những câu sau đây được đề cập NGOẠI TRỪ
Mọi người tổ chức Lễ tạ ơn để cảm ơn thượng đế
Người ta thường có những bữa ăn truyền thống và ngày Lễ tạ ơn
Có nhiều chương trình giải trí vào ngày Lễ tạ ơn
Mọi người đến nhà thờ để thực hiện các lễ nghi tôn giáo vào ngày Lễ tạ ơn.
Dẫn chứng: The most important part of the celebration is a traditional dinner with foods that come from North America. The meal includes turkey, sweet potatoes (also called yams) and cranberries, which are made into a kind of sauce or jelly. The turkey is filled with stuffing or dressing, and many families have their own special recipe. Dessert is pumpkin made into a pie. ⇒ loại B
They held a big celebration to thank God and the Native Americans for the fact that they had survived. Today people celebrate Thanksgiving to remember these early days. ⇒loại A
On Thanksgiving there are special television programs and sports events. In New York there is the Macy's Thanksgiving Day Parade, when a long line of people wearing fancy costumes march through the streets with large balloons in the shape of imaginary characters. ⇒loại C
Câu 5:
Which of the following statements is not TRUE about Thanksgiving ______?
Which of the following statements is not TRUE about Thanksgiving ______?
A. turkey, yams and pumpkin pies are served.
B. people join in the Macy's Thanksgiving Day Parade.
C. people wear colored costumes marching through the streets.
Chọn đáp án D
Câu nào sau đây không đúng vê Lễ tạ ơn?
Gà tây, mứt và bánh bí ngô được phục vụ.
Mọi người tham gia và đoàn diễu hành Lễ tạ ơn của Macy
mọi người mặc quần áo sặc sỡ đi diễu hành khắp các con đường
mọi người ra ngoài đi mua sắm quà Giáng sinh.
Dẫn chứng: Thanksgiving is considered the beginning of the Christmas period, and the next day many people go out to shop for Christmas presents.
Câu 6:
In the second paragraph, the pronoun "them" refers to which of the following?
Chọn đáp án A
Ở đoạn 2, đại từ “them” ám chỉ đến cái nào sau đây?
Pilgrims
Những chiếc tàu mà người Pilgrims đã dùng để đi từ Anh đến Mỹ
Những người Mỹ bản địa
Các trường học.
Dẫn chứng: In 1620 the ship the Mayflowers arrived, bringing about 150 people who today are usually called Pilgrims. They arrived at the beginning of a very hard winter and could not find enough to eat, so many of them died. But in the following summer Native Americans showed them what foods were safe to eat, so that they could save food for the next winter.
Câu 7:
Which of the following is NOT true?
Which of the following is NOT true?
A. In the US, Thanksgiving is not a national holiday; it's a religious holiday.
B. Christmas comes less than a month after Thanksgiving.
C. Thanksgiving was originally celebrated by the first Europeans in North America to thank God for their survival.
Chọn đáp án A
Câu nào sau đây không đúng?
Ở Mỹ, Lễ tạ ơn không phải là quốc lễ; là một ngày lễ tôn giáo.
Giáng sinh đến sau Lễ tạ ơn khoảng chưa đến 1 tháng.
Lễ tạ ơn lúc đầu được tổ chức bởi những người châu Âu đầu tiên ở Bắc Mỹ để cảm ơn thượng đế đã giúp họ sống sót.
Cuộc diễu hành vào ngày lễ tạ ơn của Macy đầy màu sắc và thú vị.
Dẫn chứng: Thanksgiving is celebrated in the US on the fourth Thursday in November. For many Americans it is the most important holiday apart from Christmas....Today people celebrate Thanksgiving to remember these early days.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
Lời giải
Chọn đáp án B
Từ “hidden” ở đoạn 1 gần nghĩa nhất với
Không thể uống được
Không bị ảnh hưởng/ làm cho bị hư hại
Không thể khai thác được
Chưa được phát hiện
Dẫn chứng: A rather surprising geographical feature of Antarctica is that a huge freshwater lake, one of the world’s largest and deepest, lies hidden there under four kilometers of ice. ⇒hidden = untouched
Câu 2
Lời giải
Chọn đáp án A
Ta có thể tìm thấy câu trả lời qua câu sau trong bài: “Texture is the term used to describe the line composite sizes of particles in a soil sample, typically several representative handfuls.” (Kết cấu là thuật ngữ được sử dụng để mô tả các quy mô hỗn hợp theo hàng của các hạt trong một mẫu đất, điển hình là một vài nắm đất đại diện làm mẫu).
Như vậy cụm từ “several representative handfuls” được tác giả đề cập trong bài để chỉ các loại mẫu đất (the range of soil samples).
Câu 3
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
It can be inferred that the names of the three basic shapes mentioned in paragraph 2 reflect ______.
It can be inferred that the names of the three basic shapes mentioned in paragraph 2 reflect ______.
A: the way the soil is extracted
B: the need to check more than one handful
C: the difficulty of forming different shapes
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A: does not have a durable shape
B: is not very heavy
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.