Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication. English as we know it today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that were introduced following the Norman invasion of 1066. Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not extended even as far as two centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of English speakers became established and grew in various parts of the world. As these communities proliferated, English gradually became the primary language of international business, banking and diplomacy.
Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems worldwide is English. Two thirds of the world’s science writing is in English, and English is the main language of technology, advertising, media, international airports, and air traffic controllers. Today there are more than 700 million English users in the world, and over half of these are nonnative speakers, constituting the largest number of non-native users than any other language in the world..
What is the main topic of this passage?
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication. English as we know it today emerged around 1350, after having incorporated many elements of French that were introduced following the Norman invasion of 1066. Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not extended even as far as two centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work. Thus, small enclaves of English speakers became established and grew in various parts of the world. As these communities proliferated, English gradually became the primary language of international business, banking and diplomacy.
Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems worldwide is English. Two thirds of the world’s science writing is in English, and English is the main language of technology, advertising, media, international airports, and air traffic controllers. Today there are more than 700 million English users in the world, and over half of these are nonnative speakers, constituting the largest number of non-native users than any other language in the world..
What is the main topic of this passage?
A. The number of non-native users of English.
B. The French influence on the English Language.
C. The expansion of English as an international language.
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án C
Giải thích: Dựa vào nội dung của đoạn văn, đặc biệt dựa vào những câu chủ đề của mỗi đoạn nhỏ như "Over the past 600 years, English has grown from a language of few speakers to become the dominant language of international communication." và "Currently, about 80 percent of the information stored on computer systems worldwide is English"... ta có thể kết luận được ý chính của bài văn là nói đến sự phát triển của tiếng Anh như ngôn ngữ toàn cầu.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
In the first paragraph, the word “emerged” is closest in meaning to____.
Chọn đáp án A
Dịch nghĩa: Trong đoạn đầu tiên, từ " emerged " (nổi lên) có ý nghĩa gần nhất với .
A. Xuất hiện
B. Biến mất
C. Thường xuyên
D. Tham gia.
Câu 3:
In the first paragraph, the word “elements” is closest in meaning to____.
In the first paragraph, the word “elements” is closest in meaning to____.
Chọn đáp án B
Dịch nghĩa: Trong đoạn đầu tiên, từ “elements” (yếu tố) có nghĩa gần nhất với
A: sự tuyên bố
B: điểm đặc trưng C: tính tò mò
D: phong tục, tục lệ
Câu 4:
Approximately when did English begin to be used beyond England?
Chọn đáp án D
Giải thích: Dựa vào nội dung của câu văn "Until the 1600s, English was, for the most part, spoken only in England and had not extended even as far as two centuries, English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work."
Câu 5:
According to the passage, all of the following contributed to the spread of English around the world _________
According to the passage, all of the following contributed to the spread of English around the world _________
A. the slave trade
B. the Norman invasion
Chọn đáp án B
Thông tin nằm ở “English began to spread around the globe as a result of exploration, trade (including slave trade), colonization, and missionary work”
Câu 6:
In the second paragraph, the word “stored” is closest in meaning to _________.
Chọn C
Câu 7:
According to the passage, approximately how many non-native users of English are there in the world today?
Chọn đáp án C
Thông tin nằm ở “Today there are more than 700 million English users in the world, and over half of these are nonnative speakers”
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. they can gather pollen efficiently.
B. the colors hide them from predators.
C. the bright colors attract fertile females
Lời giải
Chọn đáp án A
Thông tin ở những câu của đoạn 1:
Through color cues, the plant signals to the insect that it would be better off visiting one flower on its bush than another.
That nectar-rich flower also happens to be fertile and ready to disperse its pollen or to receive pollen the insect has picked up from another flower.
Câu 2
A. When children are watching an animated film on TV
B. When a book is made into a TV series
C. When there are no interesting programs on TV
Lời giải
Chọn đáp án B
Giải thích: Thông tin nằm ở câu: “In many cases, television actually encourages people to read; for example, when a book is turned into a TV series, its sales often go up.”: Trong nhiều trường hợp, TV thực sự khuyến khích mọi người đọc sách, ví dụ, khi một quyển sách được thực hiện thành một bộ phim truyền hình, doanh thu bán thường xuyên tăng
Câu 3
A. They occurred naturally over a long period of time
B. They were partly intended.
C. They were wholly the result of human activity.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. They became more interested in watching Triệu-vũ
B. They became more sympathetic.
C. They made more friends.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. They felt confident.
B. They felt bored.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. The ways of children reading books and watching
B. The simple link between television and books
C. The influence of television on reading books
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.