Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Mickey Mantle was one of the greatest baseball players of all time. He played for the New York Yankees in their years of glory. From the time Mantle began to play professionally in 1951 to his last year in 1968, baseball was the most popular game in the United States. For many people, Mantle symbolized the hope, prosperity, and confidence of America at that time.Mantle was a fast and powerful player, a “switch-hitter” who could bat both right-handed and lefthanded. He won game after game, one World Series championship after another, for his team. He was a wonderful athlete, but this alone cannot explain America’s fascination with him.
Perhaps it was because he was a handsome, red-haired country boy, the son of a poor miner from Oklahoma. His career, from the lead mines of the West to the heights of success and fame, was a fairy-tale version of the American dream. Or perhaps it was because America always loves a “natural”: a person who wins without seeming to try, whose talent appears to come from an inner grace. That was Mickey Mantle.
But like many celebrities, Mickey Mantle had a private life that was full of problems. He played without complaint despite constant pain from injuries. He lived to fulfill his father’s dreams and drank to forget his father’s early death. It was a terrible addiction that finally destroyed his body. It gave him cirrhosis of the liver and accelerated the advance of liver cancer. Even when Mickey Mantle had turned away from his old life and warned young people not to follow his example, the destructive process could not be stopped. Despite a liver transplant operation that had all those who loved and admired him hoping for a recovery, Mickey Mantle died of cancer at the age of 63.
What is the main idea of the passage?
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Mickey Mantle was one of the greatest baseball players of all time. He played for the New York Yankees in their years of glory. From the time Mantle began to play professionally in 1951 to his last year in 1968, baseball was the most popular game in the United States. For many people, Mantle symbolized the hope, prosperity, and confidence of America at that time.Mantle was a fast and powerful player, a “switch-hitter” who could bat both right-handed and lefthanded. He won game after game, one World Series championship after another, for his team. He was a wonderful athlete, but this alone cannot explain America’s fascination with him.
Perhaps it was because he was a handsome, red-haired country boy, the son of a poor miner from Oklahoma. His career, from the lead mines of the West to the heights of success and fame, was a fairy-tale version of the American dream. Or perhaps it was because America always loves a “natural”: a person who wins without seeming to try, whose talent appears to come from an inner grace. That was Mickey Mantle.
But like many celebrities, Mickey Mantle had a private life that was full of problems. He played without complaint despite constant pain from injuries. He lived to fulfill his father’s dreams and drank to forget his father’s early death. It was a terrible addiction that finally destroyed his body. It gave him cirrhosis of the liver and accelerated the advance of liver cancer. Even when Mickey Mantle had turned away from his old life and warned young people not to follow his example, the destructive process could not be stopped. Despite a liver transplant operation that had all those who loved and admired him hoping for a recovery, Mickey Mantle died of cancer at the age of 63.
What is the main idea of the passage?
A. Mickey Mantle as the greatest baseball player of all time.
B. Mickey Mantle’s success and private life full of problems.
C. Mickey Mantle and his career as a baseball player.
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án B
Nội dung chính của bài đọc là gì?
A.Mickey Mantle là người chơi bóng chày xuất sắc nhất mọi thời đại
B. Thành công của Mickey Mantle và đời tư của ông đầy những rắc rối.
C. Mickey Mantle và sự nghiệp của ông như một vận động viên bóng chày.
D. Mickey Mantle và lịch sử bóng chày
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
According to the passage, Mantle could ______.
According to the passage, Mantle could ______.
A. hit the ball to score from a long distance.
B. bat better with his left hand than with his right hand.
C. hit with the bat on either side of his body.
Chọn đáp án C
Dẫn chứng: Mantle was a fast and powerful player, a “switch-hitter” who could bat both right-handed and left-handed. He won game after game, one World Series championship after another, for his team. He was a wonderful athlete, but this alone cannot explain America’s fascination with him.
Câu 3:
The word “this” as used in paragraph 2 refers to ___________.
The word “this” as used in paragraph 2 refers to ___________.
A. Mantle’s being a fast and powerful player
B. Mantle’s being a wonderful athlete
C. Mantle’s being fascinated by many people
Chọn đáp án B
Dẫn chứng: Mantle was a fast and powerful player, a “switch-hitter” who could bat both right-handed and left-handed. He won game after game, one World Series championship after another, for his team. He was a wonderful athlete, but this alone cannot explain America’s fascination with him
Câu 4:
The author uses the word “But” in paragraph 4 to ______.
The author uses the word “But” in paragraph 4 to ______.
A. change the topic of the passage
B. give an argument in favor of Mantle’s success and fame
C. explain how Mantle got into trouble
Chọn đáp án A
Tác giả dùng từ “but” ở đoạn văn 4 để.... A.thay đổi chủ đề của bài đọc.
B. đưa ra tranh luận ủng hộ cho thành công và danh tiếng của Mantle.
C. giải thích Mantel đã gặp rắc rối như thế nào.
D. nêu ví dụ về vấn đề đời tư của Mantle
Câu 5:
The word “accelerated” in paragraph 5 is closest in meaning to ______.
Chọn đáp án D
Accelerated = Quickened: nhanh chóng
Câu 6:
We can see from paragraph 5 that after his father’s death, Mantle ______.
We can see from paragraph 5 that after his father’s death, Mantle ______.
A. played even better
C. led a happier life
B. forgot his father’s dream
Chọn đáp án D
Dẫn chứng: He lived to fulfill his father’s dreams and drank to forget his father’s early death.
Câu 7:
Which of the following is mentioned as the main cause of the destruction of Mantle’s body?
Which of the following is mentioned as the main cause of the destruction of Mantle’s body?
A. His loneliness
B. His way of life
Chọn đáp án B
Dẫn chứng: It was a terrible addiction that finally destroyed his body. It gave him cirrhosis of the liver and accelerated the advance of liver cancer. Even when Mickey Mantle had turned away from his old life and warned young people not to follow his example, the destructive process could not be stopped.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. Laws governing the printing industry.
B. Competition among printers
Lời giải
Chọn đáp án C
Chỉ có đáp án C là hợp lí vì chủ đề này được đề cập xuyên suốt đoạn văn, các đáp án còn lại đều không thích hợp.
Câu 2
A. The importance of the chemical industry.
B. The dangers of toxic chemicals.
C. A proposal to ban the use of all herbicides
Lời giải
Chọn đáp án D
Bài đọc chủ yếu thảo luận về chủ đề gì?
A. tầm quan trọng của ngành công nghiệp hóa chất
B. mối nguy hiểm của những hóa chất độc hại
C. sự đề xuất cấm sử dụng thuốc diệt cỏ
D. những lợi thế của hóa chất sinh học so với chất hóa học
Câu 3
A. A new variety of farm crop
B. Plants that are harmful to humans
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. Few colonial printers owned printing machinery that was large enough to handle major projects.
B. There was inadequate shipping available in the colonies.
C. Colonial printers could not sell their work for a competitive price.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. required a small financial investment and sold quickly
B. were in great demand in European markets
C. were more popular with colonists than chapbooks and pamphlets
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.