Read the article and put the right information in the notes below. Use NO MORE FIVE WORDS for each blank 1 – 6.
Quebec – Winter Carnival
The Quebec Winter Carnival takes place in Canada every year during the months of January and February. This traditional celebration lasts for 17 days and attracts lots of locals and tourists.
Preparations for the festival begin when the people build an amazing Ice Palace for the festival’s mascot, Bonhomme. He is a cheerful snowman with a red hat and and a traditional belt. The opening and closing ceremonies of the festivities take place at the Ice Palace.
During the festival, there are exciting events and activities, which include snow sculpture making, canoe races along the St Lawrence River, dogsled races, fireworks and, of course, carnival parades with brightly decorated floats and night-time parties.
The Quebec Winter Carnival is the world’s largest winter festival. Despite the sub-zero temperatures it promises everyone unforgettable moments.
Questions
Country: (1) ___________
Duration: (2) ___________
Participants: (3) ___________
Festival’s mascot: (4) ___________
Place of the opening ceremony: At the (5) ___________
Events and activities: (6) ___________, canoe races, fireworks, dogsled races, and carnival parades.
Read the article and put the right information in the notes below. Use NO MORE FIVE WORDS for each blank 1 – 6.
Country: (1) ___________
Read the article and put the right information in the notes below. Use NO MORE FIVE WORDS for each blank 1 – 6.
Quebec – Winter Carnival
The Quebec Winter Carnival takes place in Canada every year during the months of January and February. This traditional celebration lasts for 17 days and attracts lots of locals and tourists.
Preparations for the festival begin when the people build an amazing Ice Palace for the festival’s mascot, Bonhomme. He is a cheerful snowman with a red hat and and a traditional belt. The opening and closing ceremonies of the festivities take place at the Ice Palace.
During the festival, there are exciting events and activities, which include snow sculpture making, canoe races along the St Lawrence River, dogsled races, fireworks and, of course, carnival parades with brightly decorated floats and night-time parties.
The Quebec Winter Carnival is the world’s largest winter festival. Despite the sub-zero temperatures it promises everyone unforgettable moments.
Questions
Country: (1) ___________
Duration: (2) ___________
Participants: (3) ___________
Festival’s mascot: (4) ___________
Place of the opening ceremony: At the (5) ___________
Events and activities: (6) ___________, canoe races, fireworks, dogsled races, and carnival parades.
Country: (1) ___________
Quảng cáo
Trả lời:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: Canada
Thông tin: The Quebec Winter Carnival takes place in Canada every year during the months of January and February.
Dịch: Lễ hội hóa trang mùa đông Quebec diễn ra ở Canada hàng năm trong tháng Giêng và tháng Hai.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Read the article and put the right information in the notes below. Use NO MORE FIVE WORDS for each blank 1 – 6.
Duration: (2) ___________
Duration: (2) ___________
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: 17 days
Thông tin: This traditional celebration lasts for 17 days and attracts lots of locals and tourists.
Dịch: Lễ hội truyền thống này kéo dài trong 17 ngày và thu hút rất nhiều người dân địa phương cũng như khách du lịch.
Câu 3:
Read the article and put the right information in the notes below. Use NO MORE FIVE WORDS for each blank 1 – 6.
Participants: (3) ___________
Participants: (3) ___________
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: locals and tourists
Thông tin: This traditional celebration lasts for 17 days and attracts lots of locals and tourists.
Dịch: Lễ hội truyền thống này kéo dài trong 17 ngày và thu hút rất nhiều người dân địa phương cũng như khách du lịch.
Câu 4:
Read the article and put the right information in the notes below. Use NO MORE FIVE WORDS for each blank 1 – 6.
Festival’s mascot: (4) ___________
Festival’s mascot: (4) ___________
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: Bonhomme
Thông tin: Preparations for the festival begin when the people build an amazing Ice Palace for the festival’s mascot, Bonhomme.
Dịch: Công tác chuẩn bị cho lễ hội bắt đầu khi người dân xây dựng Cung điện băng tuyệt vời cho linh vật của lễ hội, Bonhomme.
Câu 5:
Read the article and put the right information in the notes below. Use NO MORE FIVE WORDS for each blank 1 – 6.
Place of the opening ceremony: At the (5) ___________
Place of the opening ceremony: At the (5) ___________
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: Ice Palace
Thông tin: The opening and closing ceremonies of the festivities take place at the Ice Palace.
Dịch: Lễ khai mạc và bế mạc lễ hội diễn ra tại Ice Palace.
Câu 6:
Read the article and put the right information in the notes below. Use NO MORE FIVE WORDS for each blank 1 – 6.
Events and activities: (6) ___________, canoe races, fireworks, dogsled races, and carnival parades.
Events and activities: (6) ___________, canoe races, fireworks, dogsled races, and carnival parades.
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: Snow sculpture making
Thông tin: During the festival, there are exciting events and activities, which include snow sculpture making, canoe races along the St Lawrence River, dogsled races, fireworks and, of course, carnival parades with brightly decorated floats and night-time parties.
Dịch: Trong thời gian diễn ra lễ hội, có các sự kiện và hoạt động thú vị, bao gồm làm tượng tuyết, đua ca nô dọc sông St Lawrence, đua chó kéo, bắn pháo hoa và tất nhiên là diễu hành lễ hội với những chiếc xe hoa được trang trí rực rỡ và những bữa tiệc thâu đêm.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: food
Dịch: Nếu bạn thích những nhà hàng có thức ăn ngon và những người phục vụ hữu ích, thì hãy thử “Dans le Noir”.
Câu 2
A. house
B. heritage
C. hotel
Lời giải
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: D
Đáp án D là âm câm còn lại phát âm là /h/.
Câu 3
A. improve
B. would improve
C. will improve
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.