Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
I am sure you have heard about global warming. Global warming may make the sea level become higher. Do you know why? It is because global wanning causes the earth to be warmer and this in turn makes glaciers melt.
What is a glacier? It is a large sheet of ice that moves very, very slowly. Some melting glaciers add more water to the ocean. Higher temperatures also make water expand. When water expands in the ocean, it takes up more space and the level of the sea rises.
Coastal flooding could cause salt water to flow into areas where salt is harmful, threatening plants and animals in those areas. Leaders of all nations around the world are in the fight against global warming but "change only happens when individuals take action.
Global warming may make the level of the sea become _____.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
I am sure you have heard about global warming. Global warming may make the sea level become higher. Do you know why? It is because global wanning causes the earth to be warmer and this in turn makes glaciers melt.
What is a glacier? It is a large sheet of ice that moves very, very slowly. Some melting glaciers add more water to the ocean. Higher temperatures also make water expand. When water expands in the ocean, it takes up more space and the level of the sea rises.
Coastal flooding could cause salt water to flow into areas where salt is harmful, threatening plants and animals in those areas. Leaders of all nations around the world are in the fight against global warming but "change only happens when individuals take action.
Global warming may make the level of the sea become _____.
A. warmer
Quảng cáo
Trả lời:
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: C
Dựa vào câu: Global warming may make the sea level become higher.
Dịch: Sự nóng lên toàn cầu có thể làm cho mực nước biển trở nên cao hơn.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
How fast does a glacer move?
How fast does a glacer move?
A. Very rapidly
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: B
Dựa vào câu: What is a glacier? It is a large sheet of ice that moves very, very slowly.
(Sông băng là gì? Đó là một tảng băng lớn di chuyển rất, rất chậm.)
Dịch: Rất chậm.
Câu 3:
Why does water expand, according to the passage?
Why does water expand, according to the passage?
A. Because of plants and animals.
B. Because of higher temparatures.
C. Because of leaders of all nations around thw word.
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: B
Dựa vào câu: Higher temperatures also make water expand.
(Nhiệt độ cao hơn cũng làm cho nước nở ra.)
Dịch: Bởi vì nhiệt độ cao.
Câu 4:
What will be threatened if salt water flows into areas where salt is harmful?
What will be threatened if salt water flows into areas where salt is harmful?
A. Building in those areas.
B. Trees and animals in those areas.
C. Glaciers in those areas.
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: B
Dựa vào câu: Coastal flooding could cause salt water to flow into areas where salt is harmful, threatening plants and animals in those areas.
(Lũ lụt ven biển có thể khiến nước mặn tràn vào những vùng bị nhiễm mặn gây hại, đe dọa động thực vật ở những vùng đó.)
Dịch: Cây cối và động vật trong khu vực đó.
Câu 5:
What of the following statements is NOT TRU, according to the passage?
What of the following statements is NOT TRU, according to the passage?
A. Global warming may make the sea level become higher.
B. Water expands because of higher temparatures.
C. A glacier is a large sheet of ice that moves very fast.
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: C
Dựa vào câu: What is a glacier? It is a large sheet of ice that moves very, very slowly.
(Sông băng là gì? Đó là một tảng băng lớn di chuyển rất, rất chậm.)
Dịch: Sông băng là một dải băng lớn di chuyển rất nhanh.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. who
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: C
“where” là mệnh đề quan hệ chỉ nơi chốn, thường thay thế cho “at which”.
Dịch: Cát Bà có ba bãi tắm chính, nơi du khách có thể tắm nắng và thưởng thức hương vị của biển, đặc biệt là vào lúc hoàng hôn.
Câu 2
A. but
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: A
but: nhưng, tuy nhiên
Dịch: Trại hè Tiếng anh ở Singapore rất thú vị tuy nhiên nó quá đắt với chúng tôi.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. discuss
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. vision
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. not talked
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.