Read the passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Being overshadowed by Ha Long Bay to the north, Cat Ba Island is often left out of the itineraries of the majority of travellers coming to Viet Nam. Nevertheless, Cat Ba Island is one of the most attractive destinations in Viet Nam.
The massive island of Cat Ba is a fantastic destination for ecotourism and adventure activities in Northem Viet Nam. Cat Ba National Park, which was established on 31 March 1986, is one of the most ecologically diverse national parks in Viet Nam. The park possesses seven different ecosystems, both underwater and island. It is home to thirty-two types of mammals, along with seventy bird species, and more than a thousand species of plants, hundreds of which can be used as medicines.
There are several different hiking and trekking routes through rugged and forested mountains within Cat Ba National Park. These routes are also categorized according to different types of trekking, so travellers don't have to be worried if they don't have a high level of physical fitness. In addition, travellers can take a side visit to explore the exquisite Trung Trang cave or discover the traditional village of Viet Hai.
Why isn't Cat Ba Island chosen in the Itineraries of the majority of travellers coming to Viet Nam?
Read the passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
Being overshadowed by Ha Long Bay to the north, Cat Ba Island is often left out of the itineraries of the majority of travellers coming to Viet Nam. Nevertheless, Cat Ba Island is one of the most attractive destinations in Viet Nam.
The massive island of Cat Ba is a fantastic destination for ecotourism and adventure activities in Northem Viet Nam. Cat Ba National Park, which was established on 31 March 1986, is one of the most ecologically diverse national parks in Viet Nam. The park possesses seven different ecosystems, both underwater and island. It is home to thirty-two types of mammals, along with seventy bird species, and more than a thousand species of plants, hundreds of which can be used as medicines.
There are several different hiking and trekking routes through rugged and forested mountains within Cat Ba National Park. These routes are also categorized according to different types of trekking, so travellers don't have to be worried if they don't have a high level of physical fitness. In addition, travellers can take a side visit to explore the exquisite Trung Trang cave or discover the traditional village of Viet Hai.
Why isn't Cat Ba Island chosen in the Itineraries of the majority of travellers coming to Viet Nam?
A. Because it is not a good destination for tourism.
B. Because there is too much rain there.
C. Because it is too far from Ha Long Bay.
Quảng cáo
Trả lời:
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: D
Thông tin: Being overshadowed by Ha Long Bay to the north, Cat Ba Island is often left out of the itineraries of the majority of travellers coming to Viet Nam. (Bị vịnh Hạ Long che khuất về phía Bắc, đảo Cát Bà thường bị bỏ quên trong hành trình của đa số du khách khi đến Việt Nam.)
Dịch: Tại sao đảo Cát Bà không được chọn trong hành trình của đa số du khách khi đến Việt Nam?
A. Bởi vì nó không phải là một điểm đến tốt cho du lịch.
B. Bởi vì ở đó có quá nhiều mưa.
C. Vì quá xa Vịnh Hạ Long.
D. Vì bị vịnh Hạ Long che khuất.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Cat Ba Island is a wonderful place and suitable for ______.
Cat Ba Island is a wonderful place and suitable for ______.
A. scientific research and exploration
B. ecotourism and adventure activities in the north of Viet Nam
C. experiencing urban life
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: B
Thông tin: The massive island of Cat Ba is a fantastic destination for ecotourism and adventure activities in Northem Viet Nam. (Hòn đảo lớn Cát Bà là một điểm đến tuyệt vời cho các hoạt động du lịch sinh thái và mạo hiểm ở miền Bắc Việt Nam.)
Dịch: Đảo Cát Bà là một nơi tuyệt vời và thích hợp cho ______.
A. nghiên cứu và khám phá khoa học
B. hoạt động du lịch sinh thái và mạo hiểm ở miền Bắc Việt Nam
C. trải nghiệm cuộc sống đô thị
D. nhiều hoạt động trong nhà
Câu 3:
Cat Ba National Park is home to thirty-two species of _______.
Cat Ba National Park is home to thirty-two species of _______.
A. medicines
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: C
Thông tin: It is home to thirty-two types of mammals, along with seventy bird species, and more than a thousand species of plants, hundreds of which can be used as medicines. (Đây là nhà của 32 loài động vật có vú, cùng với 70 loài chim và hơn một nghìn loài thực vật, hàng trăm loài trong số đó có thể được sử dụng làm thuốc.)
Dịch: Vườn quốc gia Cát Bà là nhà của 32 loài _______.
A. thuốc B. chim C. động vật có vú D. thực vật
Câu 4:
The word "exquisite" in the passage is closest in meaning to _______.
The word "exquisite" in the passage is closest in meaning to _______.
A. beautiful
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: A
Thông tin: In addition, travellers can take a side visit to explore the exquisite Trung Trang cave or discover the traditional village of Viet Hai. (Ngoài ra, du khách có thể tham quan phụ để khám phá động Trung Trang cực kì đẹp hay khám phá làng nghề truyền thống Việt Hải.)
Dịch: Từ "exquisite" trong đoạn văn gần nghĩa nhất với _______.
A. xinh đẹp B. yên tĩnh
C. xấu xí D. bằng phẳng
Câu 5:
Which of the following statements is NOT true about Cat Ba National Park according to the passage?
Which of the following statements is NOT true about Cat Ba National Park according to the passage?
A. It was set up in 1986.
B. It is one of the most ecologically diverse national parks in Viet Nam.
C. Hiking and trekking in Cat Ba National Park require a high level of fitness.
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: C
Thông tin: There are several different hiking and trekking routes through rugged and forested mountains within Cat Ba National Park. These routes are also categorized according to different types of wrekking, so travellers don't have to be worried if they don't have a high level of physical fitness. (Có một số tuyến đường đi bộ và leo núi khác nhau qua những ngọn núi hiểm trở và có rừng rậm trong Vườn Quốc gia Cát Bà. Các tuyến đường này cũng được phân loại theo các loại hình đi bộ đường dài khác nhau, vì vậy du khách không cần phải lo lắng nếu họ không có thể lực cao.)
Cat Ba National Park, which was established on 31 March 1986, is one of the most ecologically diverse national parks in Viet Nam. The park possesses seven different ecosystems, both underwater and island. (Vườn quốc gia Cát Bà được thành lập ngày 31 tháng 3 năm 1986, là một trong những vườn quốc gia có hệ sinh thái đa dạng nhất ở Việt Nam. Công viên sở hữu bảy hệ sinh thái khác nhau, cả dưới nước và trên đảo.)
Dịch: Câu nào sau đây KHÔNG đúng về Vườn quốc gia Cát Bà theo đoạn văn?
A. Nó được thành lập vào năm 1986.
B. Đây là một trong những vườn quốc gia có hệ sinh thái đa dạng nhất ở Việt Nam.
C. Đi bộ đường dài và leo núi trong Vườn quốc gia Cát Bà đòi hỏi thể lực cao.
D. Có bảy hệ sinh thái khác nhau ở Vườn quốc gia Cát Bà.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. whom
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: D
Cấu trúc mệnh đề quan hệ với “who”: …N (chỉ người) + who + V + O
Dịch: Lễ hội này để tưởng nhớ Vua Hùng, người là vị vua đầu tiên của Việt Nam và được coi là những người cha lập quốc.
Câu 2
A. will visit
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: C
Cấu trúc câu ước (wish) ở hiện tại: S + wish(es) + S + V (quá khứ đơn) + O.
Cấu trúc “wish” ở hiện tại dùng để thể hiện mong ước một điều gì đó không có thật ở hiện tại hoặc giả định một điều trái ngược so với thực tế.
Dịch: Tôi ước tôi có thể tới thăm tất cả các kì quan thiên nhiên và nhân tạo của Việt Nam.
Câu 3
A. So
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. obeyed
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. It is not a good idea for children spends too much time watching television
B. It is a good idea for children to spend too much time watching television.
C. It is not a good idea for children spending too much time watching television.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. He has worked as a computer programmer for 5 years.
B. He works as a compiner programmer 5 years ago.
C. He has started working as a computer programmer for 5 years.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.