Read the following passage. Decide if the statements from 13 to 16 are True or False and choose the correct answer (A, B, C or D) for the questions 17 and 18.
There is a list of interesting jobs that we'll never have again, and a town crier is, of course, on the list. It's been a long time since town criers worked professionally, so there are not many people knowing who town criers were. Today we can only see them in the movies or at some old tourist sites. Before newspapers were invented, a town crier, who was usually an older gentleman with a booming voice, always dressed officially and had a little bell which he carried with him always. His job was to go through city streets ringing the bell and shouting the latest news as he was walking.
The occupation of the town crier was quickly replaced by radio, television, texting, internet, and all the marvels of modern technology. Today this occupation exists only for entertaining purposes and as local folklore. Competitions for the best town criers are still being held in some parts of the world like America. Australia, Canada and England.
A lot of people now work as professional town criers.
Read the following passage. Decide if the statements from 13 to 16 are True or False and choose the correct answer (A, B, C or D) for the questions 17 and 18.
There is a list of interesting jobs that we'll never have again, and a town crier is, of course, on the list. It's been a long time since town criers worked professionally, so there are not many people knowing who town criers were. Today we can only see them in the movies or at some old tourist sites. Before newspapers were invented, a town crier, who was usually an older gentleman with a booming voice, always dressed officially and had a little bell which he carried with him always. His job was to go through city streets ringing the bell and shouting the latest news as he was walking.
The occupation of the town crier was quickly replaced by radio, television, texting, internet, and all the marvels of modern technology. Today this occupation exists only for entertaining purposes and as local folklore. Competitions for the best town criers are still being held in some parts of the world like America. Australia, Canada and England.
A lot of people now work as professional town criers.
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng:False
Giải thích: Thông tin: The occupation of the town crier was quickly replaced by radio, television, texting, internet, and all the marvels of modern technology.
Dịch: Hiện nay rất nhiều người làm công việc người rao tin chuyên nghiệp.
Thông tin: Công việc của người rao tin trong thị trấn nhanh chóng được thay thế bằng đài phát thanh, truyền hình, nhắn tin, internet và tất cả những điều kỳ diệu của công nghệ hiện đại.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Today people can get to know about town criers in films and at some tourist attractions
Today people can get to know about town criers in films and at some tourist attractions
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: True
Giải thích: Thông tin: Today we can only see them in the movies or at some old tourist sites.
Dịch: Ngày nay, mọi người có thể biết về những người rao tin trong các bộ phim và tại một số điểm du lịch
Thông tin: Ngày nay chúng ta chỉ có thể nhìn thấy họ trong phim hoặc tại một số địa điểm du lịch cũ.
Câu 3:
Town criers had worked professionally before mass media were invented.
Town criers had worked professionally before mass media were invented.
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: True
Giải thích: Thông tin: It’s been a long time since town criers worked professionally, […] before newspapers were invented […] The occupation of the town crier was quickly replaced by radio, television, texting, internet, and all the marvels of modern technology.
Dịch: Những người rao tin đã làm việc rất chuyên nghiệp trước khi truyền thông đại chúng được tạo ra.
Thông tin: Đã lâu rồi kể từ khi những người rao báo thành phố làm việc chuyên nghiệp, […] trước khi báo chí được phát minh […] Nghề nghiệp của những người rao báo thành phố nhanh chóng bị thay thế bởi đài phát thanh, truyền hình, nhắn tin, internet và tất cả những điều kỳ diệu của công nghệ hiện đại.
Câu 4:
Town criers used to wear casual clothes when working.
Town criers used to wear casual clothes when working.
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: False
Giải thích: Thông tin: Before newspapers were invented, a town crier, who was usually an older gentleman with a booming voice, always dressed officially and had a little bell which he carried with him always.
Dịch: Những người rao tin từng mặc thường phục khi làm việc.
Thông tin: Trước khi báo chí được phát minh, một người đưa tin trong thị trấn, thường là một quý ông lớn tuổi với giọng nói sang sảng, luôn ăn mặc lịch sự và luôn mang theo một chiếc chuông nhỏ bên mình.
Câu 5:
What is the passage mainly about?
What is the passage mainly about?
A. The birth of town crying
B. Town crying, an extinct job
C. Town criers and modern technology
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: C
Giải thích: đọc hiểu
A. Sự ra đời của nghề đưa tin
B. Nghề đưa tin, một nghề bị mai một
C. Những người đưa tin và công nghệ hiện đại
D. Đưa tin để giải trí
Dịch: Nghề đưa tin, một nghề bị mai một
Câu 6:
It can be inferred from the passage that town criers used to
It can be inferred from the passage that town criers used to
A. live in a town square.
B. be waited and welcomed to town squares.
C. make loud deep sounds.
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: B
Giải thích: Thông tin: Before newspapers were invented, a town crier, who was usually an older gentleman with a booming voice, always dressed officially and had a little bell which he carried with him always.
Dịch: Có thể suy ra từ đoạn văn rằng những người rao tin đã từng được chờ đợi và chào đón đến quảng trường thị trấn
Thông tin: Trước khi báo chí được phát minh, một người đưa tin trong thị trấn, thường là một quý ông lớn tuổi với giọng nói sang sảng, luôn ăn mặc lịch sự và luôn mang theo một chiếc chuông nhỏ bên mình.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A.energy
B. costs
C. households
Lời giải
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: B
Giải thích:
A. energy (n): năng lượng
B. costs (n): giá cả, chi phí
C. households (n): việc nhà
D. power (n): quyền lực
Dịch: Có nhiều cách để cắt giảm chi phí hóa đơn tiền điện trong nhà của bạn.
Lời giải
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: It is compulsory for drivers and passengers to fasten the seat belt when traveling in cars.
Giải thích: Cấu trúc: S + must V = It is compulsory for + O + to V
Dịch: Việc thắt dây an toàn khi ngồi trên xe ô tô là bắt buộc đối với người lái xe và hành khách
Câu 3
A. whom
B. whose
C. who
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. two-days trip
B. two-day trip
C. trip of two-day
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.