Read the following passage. Decide whether the statements from 23 to 26 are True or False and choose the correct answer (A, B, C or D) to complete the statements in the questions 27 and 28.
Of all the holidays, I think the best is Mother's Day. It is very special to a rather big family like mine. I realize how much Mother has done for years, and all the wonderful things she has done for her children. So this year Father, my two sisters and I, the only boy in the family, decided to make Mother's Day a special occasion for our Mother. Father took a holiday from his office; my sisters and I came home from school after lunch. We planned to make it a day just like Christmas. We decorated the house with colorful flowers, candles and a small greeting over the fireplace. Mother usually did so at Christmas by herself. My sisters dressed themselves in their best. Father wore the new tie that Mother had bought for him on his birthday. I was so excited with the idea that I was the person who bought Mother a new silk hat from the money Father had secretly given to me before. We wanted to give Mother a big surprise. We hired a motor car which would take us all for a beautiful drive into the country nearby. Mother rarely had a treat like that. She is busy cooking and cleaning almost all the time. And of course, the country would be so lovely, the driving over miles of greenery in the country would be specially exciting to Mother. Mother deserved them all.
This is a family with five members.
Read the following passage. Decide whether the statements from 23 to 26 are True or False and choose the correct answer (A, B, C or D) to complete the statements in the questions 27 and 28.
Of all the holidays, I think the best is Mother's Day. It is very special to a rather big family like mine. I realize how much Mother has done for years, and all the wonderful things she has done for her children. So this year Father, my two sisters and I, the only boy in the family, decided to make Mother's Day a special occasion for our Mother. Father took a holiday from his office; my sisters and I came home from school after lunch. We planned to make it a day just like Christmas. We decorated the house with colorful flowers, candles and a small greeting over the fireplace. Mother usually did so at Christmas by herself. My sisters dressed themselves in their best. Father wore the new tie that Mother had bought for him on his birthday. I was so excited with the idea that I was the person who bought Mother a new silk hat from the money Father had secretly given to me before. We wanted to give Mother a big surprise. We hired a motor car which would take us all for a beautiful drive into the country nearby. Mother rarely had a treat like that. She is busy cooking and cleaning almost all the time. And of course, the country would be so lovely, the driving over miles of greenery in the country would be specially exciting to Mother. Mother deserved them all.
This is a family with five members.
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án:
Đáp án đúng là: True
5 thành viên trong gia đình là: I, my mom, my dad, my two sisters.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The children stayed at home from school all day to celebrate Mother's Day.
The children stayed at home from school all day to celebrate Mother's Day.
Đáp án:
Đáp án đúng là: False
Thông tin: Father took a holiday from his office; my sisters and I came home from school after lunch. (Bố đã đi nghỉ ở văn phòng của mình; chị em tôi và tôi đi học về sau bữa trưa.)
Câu 3:
The children always helped their Mother to decorate the house for Christmas.
The children always helped their Mother to decorate the house for Christmas.
Đáp án:
Đáp án đúng là: False
Thông tin: Mother usually did so at Christmas by herself. (Mẹ thường làm như vậy vào Giáng sinh một mình.)
Câu 4:
The boy in the family was responsible for buying Mother a silk hat as a gift.
The boy in the family was responsible for buying Mother a silk hat as a gift.
Đáp án:
Đáp án đúng là: True
Thông tin: I was so excited with the idea that I was the person who bought Mother a new silk hat from the money Father had secretly given to me before. (Tôi vô cùng phấn khích với ý nghĩ rằng chính tôi là người đã mua cho mẹ chiếc mũ lụa mới từ số tiền mà bố đã bí mật cho tôi trước đây.)
Câu 5:
The passage is about ______.
The passage is about ______.
A. how the family prepared a Mother's Day
B. what holiday is the best for the family
C. how exciting a drive to the country was
Đáp án đúng là: A
Đoạn văn nói về cách gia đình chuẩn bị cho Ngày của Mẹ.
Câu 6:
The Mother in the story ______.
The Mother in the story ______.
A. took a holiday from the office
B. was dressed in her best on Mother's Day
C. is very often busy with housework
Đáp án đúng là: C
Thông tin: She is busy cooking and cleaning almost all the time. (Bà ấy bận nấu nướng và dọn dẹp hầu như mọi lúc.)
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. found
Lời giải
Đáp án đúng là: A
Find out: tìm ra
Dịch: Chúng tôi đã nói chuyện với một số chuyên gia và đây là những gì chúng tôi đã tìm ra.
Câu 2
A. who
Lời giải
Đáp án đúng là: A
Đại từ “who” thay thế danh từ chỉ người làm chủ ngữ
Dịch:
- Mike: Chúng tôi đang tìm kiếm một nghệ sĩ tài năng cho chương trình âm nhạc vào tháng tới.
- Sarah: Bạn Anna của tôi, người hát dân ca rất hay, có thể phù hợp.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. mentioned
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. village
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.