Read the following passage. Decide whether the statements from 23 to 26 are True or False and choose the correct answer (A, B, C or D) for questions 27 and 28.
Today, many teenagers are attracted to screen-based activities such as online games, social media or web surfing. But if they haven't tried playing a sport yet, now is the perfect time to give it a try!
Playing sports offers numerous benefits for teenagers, both physically and mentally. It helps them stay healthy by keeping their bodies active. Physical activities make teens’ hearts stronger and give them more energy. Sports help the brain work better, so teens can focus more easily in class. Through sports, teens develop teamwork and sportsmanship. Team sports teach them that the team's success depends on how well the players work together. They learn to prioritise the team's interests over individual performance. These ways of thinking aren't just good for school - they're useful in everyday life too. Moreover, sports help teens manage time effectively so that they can become more organized and responsible. On top of that, playing sports is a great way to reduce stress. Spending time with friends through games also makes teens more relaxed and socially connected.
To conclude, playing sports helps teenagers be physically fitter, think more positively, and build better relationships. Therefore, teenagers should take up a sport they enjoy.
A lot of young boys and girls are now fond of online activities.
Read the following passage. Decide whether the statements from 23 to 26 are True or False and choose the correct answer (A, B, C or D) for questions 27 and 28.
Today, many teenagers are attracted to screen-based activities such as online games, social media or web surfing. But if they haven't tried playing a sport yet, now is the perfect time to give it a try!
Playing sports offers numerous benefits for teenagers, both physically and mentally. It helps them stay healthy by keeping their bodies active. Physical activities make teens’ hearts stronger and give them more energy. Sports help the brain work better, so teens can focus more easily in class. Through sports, teens develop teamwork and sportsmanship. Team sports teach them that the team's success depends on how well the players work together. They learn to prioritise the team's interests over individual performance. These ways of thinking aren't just good for school - they're useful in everyday life too. Moreover, sports help teens manage time effectively so that they can become more organized and responsible. On top of that, playing sports is a great way to reduce stress. Spending time with friends through games also makes teens more relaxed and socially connected.
To conclude, playing sports helps teenagers be physically fitter, think more positively, and build better relationships. Therefore, teenagers should take up a sport they enjoy.
A lot of young boys and girls are now fond of online activities.
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án:
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: True
Dịch nghĩa: Rất nhiều nam, nữ thiếu niên hiện nay thích các hoạt động trực tuyến.
Thông tin: Today, many teenagers are attracted to screen-based activities such as online games, social media or web surfing.
(Ngày nay, nhiều thanh thiếu niên bị thu hút bởi các hoạt động trên màn hình như trò chơi trực tuyến, mạng xã hội hoặc lướt web.)
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Sports have some bad effects on teens' concentration in class.
Đáp án:
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: False
Dịch nghĩa: Thể thao có một số ảnh hưởng xấu đến khả năng tập trung của thanh thiếu niên trong lớp học.
Thông tin: Sports help the brain work better, so teens can focus more easily in class.
(Thể thao giúp não hoạt động tốt hơn, do đó thanh thiếu niên có thể tập trung dễ dàng hơn trong lớp học.)
Câu 3:
Playing sports is stressful because of its competition.
Playing sports is stressful because of its competition.
Đáp án:
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: False
Dịch nghĩa: Chơi thể thao gây căng thẳng vì tính cạnh tranh.
Thông tin: Through sports, teens develop teamwork and sportsmanship. Team sports teach them that the team's success depends on how well the players work together. They learn to prioritise the team's interests over individual performance.
Câu 4:
Building relationships is one of the benefits of playing sports.
Building relationships is one of the benefits of playing sports.
Đáp án:
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: True
Dịch nghĩa: Xây dựng mối quan hệ là một trong những lợi ích của việc chơi thể thao.
Thông tin: Spending time with friends through games also makes teens more relaxed and socially connected.
(Việc dành thời gian chơi trò chơi với bạn bè cũng giúp thanh thiếu niên thư giãn hơn và giữ các mối quan hệ xã hội được kết nối hơn.)
Câu 5:
What is the main idea of the passage?
What is the main idea of the passage?
A. The negative side of screen-based activities
B. The benefits of playing sports for teens
C. The effectiveness of time management in sports
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: B
Dịch nghĩa: Ý chính của đoạn văn là gì? → Lợi ích của việc chơi thể thao đối với thanh thiếu niên
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. on
B. as
C. with
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: B
Dịch nghĩa: Thanks to your lovely letter, which advised me to do something as a hobby but still beneficial for the community…
(Nhờ lá thư đáng yêu mà trong đó bạn đã khuyên tôi nên làm điều gì đó bản thân thích nhưng vẫn có lợi cho cộng đồng…)
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: Unless he catches the first metro, he will be late for the conference.
Cấu trúc: Câu điều kiện loại 1: If not = Unless
If + S + do/does + not + verb-infinitive…, S + will + verb-infinitive…
= Unless + S + verb(-s/-es)..., S + will + verb-infinitive…
Dịch nghĩa: Nếu anh ấy không bắt được chuyến tàu điện ngầm đầu tiên, anh ấy sẽ bị trễ giờ đến hội nghị.
Câu 3
A. answer
B. repeat
C. surprise
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. delayed
B. frightened
C. remembered
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. plane
B. training
C. lack
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.