Câu hỏi:

22/01/2026 20 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Plastic has become very common in our daily life; however, most plastic items take up to 1,000 years to decompose in landfills. Can we enjoy the convenience of plastics and a greener world at the same time? Our readers have sent us many emails with useful tips this week.

Hai, 18

I try to use fewer plastic bags when shopping. The supermarket near my house even provides cardboard boxes, so I can pack my groceries and get rid of plastic packaging! When I must use plastic bags, I try to reuse them again and again instead of throwing them away after a single use.

Phuong, 16

I know how convenient it is to buy a bottle of water from a vending machine or a supermarket; however, I always bring my reusable water bottle. All I have to remember is to fill my bottle before going to school, and then use the water filling stations or drinking fountains at school.

Hoang, 15

I always reuse plastic takeaway containers. I use them to store portions of cooked food and keep leftovers in the fridge, which is also better for the environment.

Ha, 16

I have learnt that most plastic containers have numbers at the bottom to show the type of plastic they're made of. So when you recycle a bottle, for instance, remove the cap because a bottle often has number 1 on it while the cap often has number 5. Numbers 1 and 2 are the most widely accepted plastics for recycling.

Binh, 17

When I started recycling, I made the mistake of putting some plastic takeaway containers with some leftover food into the recycling bin. The next day, the whole bin was contaminated, so all the recyclables were taken to the landfill instead. So now I always rinse out containers before recycling them.

Which best serves as the title for the passage? 

A. Plastics - an Environmental Nightmare 
B. Go Green with Plastics! 
C. Surprising Benefits of Plastics
D. Put an End to Plastics!

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: B

Thông tin: Can we enjoy the convenience of plastics and a greener world at the same time? (Chúng ta có thể tận hưởng sự tiện lợi của nhựa và một thế giới xanh hơn cùng một lúc không?)

Đáp án B: Go Green with Plastics!  (Hãy sống xanh với nhựa!)

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word them in paragraph 2 refers to____. 

A. plastic bags 
B. tips 
C. groceries 
D. cardboard boxes

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: When I must use plastic bags, I try to reuse them again and again instead of throwing them away after a single use. (Khi tôi phải sử dụng túi nhựa, tôi cố gắng tái sử dụng chúng nhiều lần thay vì vứt chúng đi sau một lần sử dụng.)

Câu 3:

Which of the following is NOT stated in the passage? 

A. Ha has been taught some recycling symbols at school. 
B. Hai’s green lifestyle is supported by a local business. 
C. Binh has learnt from a past mistake how to recycle things properly. 
D. Hoang uses plastic takeaway containers to store cooked food.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: I have learnt that most plastic containers have numbers at the bottom to show the type of plastic they're made of. (Tôi đã học rằng hầu hết các hộp nhựa đều có số ở dưới cùng để chỉ loại nhựa mà chúng được làm từ.)

Câu 4:

According to paragraph 3, Phuong ________. 

A. always brings her reusable water bottle to school
B. sometimes forgets to fill up her water bottle before school 
C. prefers to buy a water bottle from a vending machine 
D. finds that the drinking fountains at her school are polluted

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

Thông tin: I know how convenient it is to buy a bottle of water from a vending machine or a supermarket; however, I always bring my reusable water bottle. (Tôi biết việc mua một chai nước từ máy bán hàng tự động hoặc siêu thị rất tiện lợi; tuy nhiên, tôi luôn mang theo chai nước tái sử dụng của mình)

Câu 5:

The phrase rinse out in paragraph 6 is closest in meaning to____. 

A. change 
B. buy 
C. replace 
D. wash

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: D

rinse out = wash (v): rửa sạch

Dịch bài đọc:

Nhựa đã trở nên rất phổ biến trong cuộc sống hàng ngày của chúng ta; tuy nhiên, hầu hết các mặt hàng nhựa mất tới 1.000 năm để phân hủy trong các bãi rác. Chúng ta có thể tận hưởng sự tiện lợi của nhựa và một thế giới xanh hơn cùng một lúc không? Độc giả của chúng tôi đã gửi cho chúng tôi nhiều email với các mẹo hữu ích trong tuần này.

Hai, 18

Tôi cố gắng sử dụng ít túi nhựa hơn khi mua sắm. Siêu thị gần nhà tôi thậm chí còn cung cấp hộp các tông, vì vậy tôi có thể đóng gói hàng tạp hóa và loại bỏ bao bì nhựa! Khi tôi phải sử dụng túi nhựa, tôi cố gắng tái sử dụng chúng nhiều lần thay vì vứt chúng đi sau một lần sử dụng.

Phuong, 16

Tôi biết việc mua một chai nước từ máy bán hàng tự động hoặc siêu thị rất tiện lợi; tuy nhiên, tôi luôn mang theo chai nước tái sử dụng của mình. Tất cả những gì tôi phải nhớ là đổ đầy chai trước khi đến trường, sau đó sử dụng các trạm tiếp nước hoặc vòi uống nước ở trường.

Hoang, 15

Tôi luôn tái sử dụng các hộp đựng thức ăn mang đi bằng nhựa. Tôi sử dụng chúng để đựng các phần thức ăn đã nấu chín và giữ thức ăn thừa trong tủ lạnh, điều này cũng tốt hơn cho môi trường.

Ha, 16

Tôi đã biết rằng hầu hết các hộp nhựa đều có số ở dưới cùng để chỉ loại nhựa mà chúng được làm từ. Vì vậy, khi bạn tái chế một chai, ví dụ, hãy tháo nắp vì một chai thường có số 1 trên đó trong khi nắp thường có số 5. ​​Số 1 và 2 là loại nhựa được chấp nhận rộng rãi nhất để tái chế.

Binh, 17

Khi tôi bắt đầu tái chế, tôi đã phạm sai lầm khi cho một số hộp nhựa đựng đồ ăn mang đi có một số thức ăn thừa vào thùng tái chế. Ngày hôm sau, toàn bộ thùng đã bị nhiễm bẩn, vì vậy tất cả các vật liệu tái chế đã được đưa đến bãi chôn lấp thay thế. Vì vậy, bây giờ tôi luôn rửa sạch các hộp đựng trước khi tái chế chúng.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. exercise    

B. practice              
C. task                    
D. work

Lời giải

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: B

practice (n): thói quen, tập tục

Dịch nghĩa: Truyền thống tặng quà là một tập tục trên toàn thế giới được cho là đã có từ khi con người xuất hiện.

Câu 2

A. before taking charge of his family's business 
B. between taking charge of his family's business
C. after taking charge of his family's business               
D. without taking charge of his family's business

Lời giải

Hướng dẫn giải:

Đáp án đúng: A

before + V-ing: trước khi làm gì

Dịch nghĩa: Là con trai của một nhà phát triển bất động sản giàu có, Trump đã theo học Trường Wharton thuộc Đại học Pennsylvania trước khi tiếp quản công việc kinh doanh của gia đình.

Câu 3

A. connected 

B. spicy                  
C. insulting             
D. unique

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. He apologized for having to leave early.                
B. He apologized of having to leave early. 
C. He apologizes for having to leave early.                  
D. He apologized that he has to leave early.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. While he arrived at the centre, we were recording the donations.         
B. While he was arriving at the centre, we were recording the donations.
C. When he arrived at the centre, we were recording the donations.
D. When he arrived at the centre, we recorded the donations.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. project               
B. volunteered        
C. suffering                       
D. with

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP