khoahoc.vietjack.com

Câu hỏi:

08/09/2026 260 Lưu

Give the correct form of the verbs in brackets.

Dear Editor!

I _______ (1. write) this letter because it _______ (2. seem) to me that far too many changes _______ (3. take) place in my country these days, and, as a result, we _______ (4. lose) our identity. I _______ (5. live) in a small town but even this town _______ (6. change) before my eyes. For example, town authorities _______ (7. build) a burger place where my favorite restaurant used to be. Our culture _______ (8. belong) to everybody, and I _______ (9. not understand) why the town leaders _______ (10. not do) to preserve it. They simply _______ (11. not care) . In fact, I _______ (12. think) of starting an action group. I _______ (13. appear) on a TV show on Friday evening to make people aware of how important this issue is. It’s time for us to start doing something before it _______ (14. get) too late. 

I _______ (1. write) this letter

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

am writing
 am writing

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

because it _______ (2. seem) to me 

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

seems

seems

Câu 3:

that far too many changes _______ (3. take) place in my country these days, and, as a result

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

are taking
 are taking

Câu 4:

we _______ (4. lose) our identity.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

are losing
 are losing

Câu 5:

I _______ (5. live) in a small town

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

am living
am living

Câu 6:

 but even this town _______ (6. change) before my eyes.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

is changing
is changing

Câu 7:

 For example, town authorities _______ (7. build) a burger place where my favorite restaurant used to be.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

are building
are building

Câu 8:

Our culture _______ (8. belong) to everybody

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

belongs
belongs

Câu 9:

and I _______ (9. not understand) why

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

don't understand
don't understand

Câu 10:

 the town leaders _______ (10. not do) to preserve it.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

aren't doing
aren't doing

Câu 11:

They simply _______ (11. not care) .

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

don't care
don't care

Câu 12:

 In fact, I _______ (12. think) of starting an action group.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

am thinking

 am thinking

Câu 13:

I _______ (13. appear) on a TV show on Friday evening to make people aware of how important this issue is.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

am appearing
 am appearing

Câu 14:

It’s time for us to start doing something before it _______ (14. get) too late. 

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

gets
gets

Đang tải chế độ Học...

Hot: 1000+ đề thi giữa kì 1 lớp 1-12 đầy đủ các môn (Update 2026) (chỉ từ 60k). Tải ngay

ĐẶC QUYỀN VIP

Đăng ký VIP để học và luyện thi không giới hạn

Trọn bộ quyền lợi trên Vietjack, trong một tài khoản.

  • Phòng luyện thi cấp tốc: ĐGNL - ĐGTD, Tốt nghiệp THPT, Ôn vào 10, Ôn vào 6, Ôn Giữa kì/Cuối kì
  • Hơn 200K đề thi thử, đề minh hoạ, chính thức các năm
  • Với 3tr+ câu hỏi theo các mức độ Nhận biết, Thông hiểu, Vận dụng
  • Tải xuống đề thi [DOCX] với đầy đủ đáp án
  • Xem hàng ngàn bài giảng đính kèm củng cố thêm kiến thức
  • Bao gồm tất cả các bậc từ Tiểu học đến Đại học
  • Chặn hiển thị quảng cáo tăng khả năng tập trung ôn luyện
  • Đăng ký ngay

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án:

are
 are

Lời giải

Đáp án:

worse
worse

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP