Câu hỏi:

15/10/2023 10,300 Lưu

Read the passage, and choose the correct answer A, B, Cor D for each question.
To preserve and develop traditional craft villages, in recent years, the local authorities have conducted preservation of four traditional crafts: brocade weaving, silver carving, blacksmithing, and carpentry to bring about economic and social efficiency for the development of provincial tourism…Currently, the province of Lao Cai has formed the clear models of traditional villages. Cat Cat village has gradually built its brand with the forging and casting products, textiles of linens of Hmong people. The famous alcohol villages have found their footholds in the market such as Pho village corn wine (Bac Ha), Xeo village wine (in Bat Xat commune)The villages in the province have been associated with tourism spots and promote tourism development in the community, improve living standards of many families through their home business, selling handicrafts, brocade products.In the past, in the villages in Sa Pa, people mostly make their living in agriculture, forestry, but now there have been many households getting involved in tourism activities of the village.With the aim of preserving and developing traditional village linked to tourism development, most of the villages have created its own definition for tourists to learn and explore. In particular, brocade weaving is dominant, serving the needs of families and tourists. Only in Sa Pa district has 11 embroidery and weaving villages, in Ta Phin village, and San Sa Ho village with about 1000 households participating and a number of groups from the district women society, put on the market each year more than 30,000 metres of fabric. Other districts like Van Ban, Bac Ha have also formed several embroidery villages, attracting thousands of workers.

Cat Cat village is famous for   ……..

A. corn wine

B. its textiles of linens

C. blacksmithing

D. silver carving

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: B

Thông tin: Cat Cat village has gradually built its brand with the forging and casting products, textiles of linens of Hmong people.

Dịch: Làng Cát Cát đã dần xây dựng thương hiệu của mình với các sản phẩm rèn và đúc, dệt vải lanh của người H'mông.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Read the passage, and choose the correct answer A, B, Cor D for each question.

The purpose of preservation of traditional craft villages is bringing about …

A. the clear models of traditional villages

B. weaving 30,000 metresof fabric

C. the start of tourism

D. economic and social development

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: C

Thông tin: With the aim of preserving and developing traditional village linked to tourism development, most of the villages have created its own definition for tourists to learn and explore.

Dịch: Với mục đích bảo tồn và phát triển làng truyền thống gắn liền với phát triển du lịch, hầu hết các làng đã tạo ra định nghĩa riêng cho khách du lịch tìm hiểu và khám phá

Câu 3:

Read the passage, and choose the correct answer A, B, Cor D for each question.

We can infer from the passage that tourism has

A. raised labour income in rural areas

B. made all farmers quit farming

C. prevented forests from being cut down

D. found its footholds in the market

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: A

Thông tin: The villages in the province have been associated with tourism spots and promote tourism development in the community, improve living standards of many families through their home business, selling handicrafts, brocade products.

Dịch: Các làng trong tỉnh đã gắn liền với các điểm du lịch và thúc đẩy phát triển du lịch trong cộng đồng, cải thiện mức sống của nhiều gia đình thông qua việc kinh doanh tại nhà, bán đồ thủ công, sản phẩm thổ cẩm.

Câu 4:

Read the passage, and choose the correct answer A, B, Cor D for each question.

All of the following are true EXCEPT that

A. brocade weaving has become the most important craft in Sa Pa and nearby districts

B. local people can sell brocade handicrafts, products to tourists

C. other districts should start preserving their crafts like Sa Pa

D. preservation of traditional crafts can be associated with tourism

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: A

Thông tin không đề cập trong bài.

Câu 5:

Read the passage, and choose the correct answer A, B, Cor D for each question.

The word "definition" in paragraph 3 is closest in meaning to.

A. descriptions of features

B. explanation of the meaning

C. quality of being clear

D. what tourism means

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: B

Definition = Explanation of the meaning (giải thích ý nghĩa)

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. during his teenage years

B. when he went to university

C. when he was at nursery school

Lời giải

Đáp án: A

Thông tin: Bill Gates’ interest in computers started when he was a teenager.

Dịch: Bill Gates, sự quan tâm đến máy tính bắt đầu khi ông còn là một thiếu niên.

Câu 2

A. the clear models of traditional villages

B. weaving 30,000 metresof fabric

C. the start of tourism

D. economic and social development

Lời giải

Đáp án: C

Thông tin: With the aim of preserving and developing traditional village linked to tourism development, most of the villages have created its own definition for tourists to learn and explore.

Dịch: Với mục đích bảo tồn và phát triển làng truyền thống gắn liền với phát triển du lịch, hầu hết các làng đã tạo ra định nghĩa riêng cho khách du lịch tìm hiểu và khám phá

Câu 3

A. raised labour income in rural areas

B. made all farmers quit farming

C. prevented forests from being cut down

D. found its footholds in the market

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. push their child into trying too much   

B. help their child to become a genius

C. make their child become a musician

D. neglect their child's education

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. descriptions of features

B. explanation of the meaning

C. quality of being clear

D. what tourism means

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP