Câu hỏi:

06/07/2023 4,606 Lưu

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.  It’s a sound you will probably never hear, a sickened tree sending out a distress signal. But a group of scientists has heard the cries, and they think some insects also hear the trees and are drawn to them like vulture to a dying animal. Researchers with the US Department of Agriculture’s Forest Service fastened sensors to the bark of drought-stricken trees clearly heard distress calls. According to one of the scientists, most parched trees transmit their plight in the 50-hertz to 50kilohertz range. (The unaided human ear can detect no more than 20 kilohertz). Red oak, maple, white pine, and birch all make slightly different sounds in the form of vibrations at the surface of the wood.    The scientists think that the vibrations are created when the water columns inside tubes that run along the length of the tree break, a result of too little water following through them.    These fractured columns send out distinctive vibration patterns. Because some insects communicate at ultrasonic frequencies, they may pick up the trees' vibration and attack the weakened trees. Researchers are now running tests with potted trees that have been deprived of water to see if the sound is what attracts the insects. “Water-stressed trees also smell differently from other trees, and they experience thermal changes, so insects could be responding to something other than sound”, one scientist said.

Question: All the following are mentioned as possible factors in drawing insects to weakened trees EXCEPT______.

A. thermal changes

B. sounds

C. changes in color

D. smells

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Question: It can be inferred from the passage that research concerning the distress signals of trees______.

A. has been unproductive up to now

B. is no longer sponsored by the government

C. was conducted many years ago

D. is continuing

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D.

Câu 3:

Question: It can be inferred from the passage that research concerning the distress signals of trees______.Which of the following could be considered a cause of the distress signals of trees?

A. attacks by insects

B. experiments by scientists

C. torn roots

D. lack of water

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D.

Câu 4:

Question: Which of the following is the main topic of the passage?

A. The effect of insects on trees.

B. The vibrations produced by insects.

C. The mission of the U.S Forest Service.

D. The sounds made by trees.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. 45% of the country’s population used Facebook.

B. More than 25 millions of Brits use Facebook.

C. The amount of time British users spent on Facebook is highest.

D. Averagely, 6 hours per month are spent by British users.

Lời giải

Đáp án C.

Câu 2

A. The effect of insects on trees.

B. The vibrations produced by insects.

C. The mission of the U.S Forest Service.

D. The sounds made by trees.

Lời giải

Đáp án D.

Câu 5

A. I couldn’t agree more. It is not easy at all.

B. But I don’t. I failed it last year.

C. I do, too. I passed it last year.

D. You must be kidding. It’s not easy.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. be curious about Facebook activities when logging out.

B. have numerous online conversation at the same time.

C. use Facebook everyday

D. long to be offline nearly all the time.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP