Câu hỏi:

26/06/2023 3,868 Lưu

 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answers for each of the questions from 9 to 12.
 
A few decades ago, professional footballers spent their nights partying. Now, they are much more aware of the benefits of a good night’s sleep. In 2011, sleep specialist Cheri Mah discovered that increasing sleep to 8-10 hours per night massively increased the speed and shot accuracy of basketball players. Other research shows that a single night of inadequate sleep can increase the risk of injury, and 64 hours of bad sleep reduces strength, power and balance, and can even cause the body to eat its own muscles! Consequently, managers started trying to improve their players’ sleep. Southampton Football Club’s manager Alek Gross forbade his players from consuming caffeine, sugar or fatty foods, which prevent sleep, in the evenings. Instead, they were given milky protein drinks which made them sleepy. Now, many teams and players are trying to improve their sleep patterns, using various means. Manchester City player Sergio Aguero, for example, was finding it hard to sleep because his muscular body prevented his legs from closing when he lay on his side. He got a new mattress which matched his height and weight, thus keeping his neck and back aligned in the night. Meanwhile, James Milner from Manchester City found it hard to sleep after evening games. As a result, he was too tired to train the following morning. Setting a routine with a late bedtime, early rise and afternoon nap helped to fix this problem. Since these interventions are cheap and effective, even the less well-known teams can benefit.  

Which of the following would be the best title for this passage?

A. Team managers’ effort in promoting the quality of players’ sleep.

B. Sleep less makes players easily injured.

C. The effective side of adequate sleep.

D. How sleep transformed professional football.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: D

Giải thích: Thông tin toàn bài.

Dịch: Giấc ngủ đã biến đổi bóng đá chuyên nghiệp như thế nào.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

What makes the players able to sleep soundly at night?

A. Coffee and other drinks

B. Greasy foods

C. Sugar containing food

D. Milky drinks

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: D

Giải thích: Dẫn chứng: Instead, they were given milky protein drinks which made them sleepy.

Dịch: Thay vào đó, họ được cho uống đồ uống có chất đạm sữa khiến họ buồn ngủ.

Câu 3:

The phrase “matched” in paragraph 3 could best be replaced by ______.

A. measured
B. harmonized with
C. played against

D. elevated

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: B

Giải thích:

match = harmonize with: hợp, hài hòa

A. measured: đo lường 

C. played against: chơi với                           

D. elevated: nâng lên

Dịch: Anh ấy có một tấm nệm mới phù hợp với chiều cao và cân nặng của mình, do đó giữ cho cổ và lưng của anh ấy thẳng hàng trong đêm.

Câu 4:

The word “they” in paragraph 2 refers to ______.

A. Managers
B. drinks
C. fatty foods

D. players

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án đúng: D

Giải thích: Dẫn chứng: Southampton Football Club’s manager Alek Gross forbade his players from consuming caffeine, sugar or fatty foods, which prevent sleep, in the evenings. Instead, they were given milky protein drinks which made them sleepy.

Dịch: Người quản lý của Câu lạc bộ bóng đá Southampton, Alek Gross, cấm các cầu thủ của mình tiêu thụ caffein, đường hoặc thực phẩm béo, những thứ ngăn cản giấc ngủ, vào buổi tối. Thay vào đó, họ được cho uống đồ uống có chất đạm sữa khiến họ buồn ngủ.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án đúng: B

Giải thích: Cụm: interfere with: can thiệp vào

Dịch: Các cầu thủ phòng ngự không được phép can thiệp vào chuyển động của đối phương trừ khi cầu thủ đang giữ bóng.

Câu 2

A. put off
B. put on
C. turn off

D. turn on

Lời giải

Đáp án đúng: C

Giải thích:

A. put off: trì hoãn       

B. put on: mặc lên        

C. turn off: tắt             

D. turn on: bật

Dịch: Đừng quên tắt đèn khi bạn rời khỏi văn phòng nhé.

Câu 3

A. most incredible
B. more incredible
C. the most incredible

D. as incredible

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. mustn’t
B. mightn’t
C. may not

D. needn’t

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. enhance
B. speed up
C. increase

D. reduce

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP