Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 24 to 31.
The issue of equality for women in British society first attracted national attention in the early 20th century, when the suffragettes won for women the right to vote. In the 1960s feminism became the subject of intense debate when the women's liberation movement encouraged women to reject their traditional supporting role and to demand equal status and equal rights with men in areas such as employment and pay.
Since then, the gender gap between the sexes has been reduced. The Equal Pay Act of 1970, for instance, made it illegal for women to be paid less than men for doing the same work, and in 1975 the Sex Discrimination Act aimed to prevent either sex having an unfair advantage when applying for jobs. In the same year, the Equal Opportunities Commission was set up to help people claim their rights to equal treatment and to publish research and statistics to show where improvements in opportunities for women need to be made. Women now have much better employment opportunities. though they still tend to get less well - paid jobs than men, and very few are appointed to top jobs in industry.
In the US, the movement that is often called the "first wave of feminism" began in the mid-1800s. Susan B. Anthony worked for the right to vote. Margaret Sanger wanted to provide women with the means of contraception so that they could decide whether or not to have children, and Elizabeth Blackwell, who had to fight for the chance to become a doctor, wanted women to have greater opportunities to study. Many feminists were interested in other social issues.
The second wave of feminism began in 1960s. Women like Betty Friedan
and Gloria Steinem became associated with the right to get equal rights and opportunities for women under the law. An important issue was the Equal Rights Amendment (ERA), which was intended to change the Constitution. Although the ERA was not passed, there was progress in other areas. It became illegal for employers, schools, clubs, etc. to discriminate against women. But women still find it hard to advance beyond a certain point in their careers, the co-called glass ceiling that prevents them from having high-level jobs. Many women also face the problem of the second shift, i.e. the household chores.
In 1980s, feminism became less popular in the US and there was less interest in solving the remaining problems, such as the fact that most women still earn much less than men. Although there is still discrimination, the principle that it should not exist is widely accepted.
It can be inferred from paragraph 1 that in the 19th century,..........
Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 24 to 31.
The issue of equality for women in British society first attracted national attention in the early 20th century, when the suffragettes won for women the right to vote. In the 1960s feminism became the subject of intense debate when the women's liberation movement encouraged women to reject their traditional supporting role and to demand equal status and equal rights with men in areas such as employment and pay.
Since then, the gender gap between the sexes has been reduced. The Equal Pay Act of 1970, for instance, made it illegal for women to be paid less than men for doing the same work, and in 1975 the Sex Discrimination Act aimed to prevent either sex having an unfair advantage when applying for jobs. In the same year, the Equal Opportunities Commission was set up to help people claim their rights to equal treatment and to publish research and statistics to show where improvements in opportunities for women need to be made. Women now have much better employment opportunities. though they still tend to get less well - paid jobs than men, and very few are appointed to top jobs in industry.
In the US, the movement that is often called the "first wave of feminism" began in the mid-1800s. Susan B. Anthony worked for the right to vote. Margaret Sanger wanted to provide women with the means of contraception so that they could decide whether or not to have children, and Elizabeth Blackwell, who had to fight for the chance to become a doctor, wanted women to have greater opportunities to study. Many feminists were interested in other social issues.
The second wave of feminism began in 1960s. Women like Betty Friedan
and Gloria Steinem became associated with the right to get equal rights and opportunities for women under the law. An important issue was the Equal Rights Amendment (ERA), which was intended to change the Constitution. Although the ERA was not passed, there was progress in other areas. It became illegal for employers, schools, clubs, etc. to discriminate against women. But women still find it hard to advance beyond a certain point in their careers, the co-called glass ceiling that prevents them from having high-level jobs. Many women also face the problem of the second shift, i.e. the household chores.
In 1980s, feminism became less popular in the US and there was less interest in solving the remaining problems, such as the fact that most women still earn much less than men. Although there is still discrimination, the principle that it should not exist is widely accepted.
It can be inferred from paragraph 1 that in the 19th century,..........
A. British women did not have the right to vote in political elections
B. most women did not wish to have equal status and equal rights
C. British women did not complete their traditional supporting role
D. suffragettes fought for the equal employment and equal pay.
Câu hỏi trong đề: Đề kiểm tra học kì 2 Tiếng anh 12 năm 2023 có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:

Đáp án A
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The phrase "gender gap" in paragraph 2 refers to...........
The phrase "gender gap" in paragraph 2 refers to...........
A. the social distance between the two sexes
B. the difference in status between men and women
C. the visible space between men and women
D. the social relationship between the two sexes

Đáp án B
Câu 3:
Susan B. Anthony, Margaret Sanger, and Elizabeth Blackwell are mentioned as........
Susan B. Anthony, Margaret Sanger, and Elizabeth Blackwell are mentioned as........
A. American women who had greater opportunities
B. pioneers in the fight for American women's rights
C. American women where were more successful than men
D. American women with exceptional abilities

Đáp án B
Câu 4:
The Equal Rights Amendment (ERA).......
The Equal Rights Amendment (ERA).......
A. was not officially approved
B. was brought into force in 1960s
C. supported employers, schools, and clubs
D. changed the US Constitution

Đáp án A
Câu 5:
Which of the following is TRUE according to the passage?
Which of the following is TRUE according to the passage?
A. The US movement of feminism became the most popular in the late 20th century.
B. The women's liberation movement in the world first began in Britain.
C. The movement of feminism began in the US earlier than in Britain.
D. The British government passed laws to support women in the early 20th century.

Đáp án C
Câu 6:
The phrase "glass ceiling" in paragraph 4 mostly means...........
The phrase "glass ceiling" in paragraph 4 mostly means...........
A. an overlooked problem
B. a ceiling made of glass
C. an imaginary barrier
D. a transparent frame

Đáp án C
Câu 7:
Which of the following is not mentioned in the passage?
A. Many American women still face the problem of household chores.
B. An American women once had to fight for the chance to become a doctor.
C. British women now have much better .employment opportunities.
D. There is now no sex discrimination in Britain and in the US.

Đáp án D
Câu 8:
Which of the following would be the best title for the passage?
Which of the following would be the best title for the passage?
A. Women and the Rights to vote
B. Opportunities for Women Nowadays
C. The Suffragettes in British Society
D. Feminism in Britain and the US

Đáp án D
Hot: Danh sách các trường đã công bố điểm chuẩn Đại học 2025 (mới nhất) (2025). Xem ngay
- Sổ tay Vật lí 12 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- 250+ Công thức giải nhanh môn Toán 12 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- Sổ tay lớp 12 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Sử, Địa, KTPL (chương trình mới) ( 36.000₫ )
- Bộ đề thi tốt nghiệp 2025 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Anh, Sinh, Sử, Địa, KTPL (có đáp án chi tiết) ( 36.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. as early than
B. more early than
C. earlier than
D. as early as
Lời giải
Đáp án C
Câu 2
A. will finish
B. finish
C. finished
D. had finished
Lời giải
Đáp án B
Câu 3
A. No one in the world plays the guitar as well as you.
B. No one in the world play the guitar as bad as you.
C. No one in the world plays the guitar as badly as you.
D. No one plays guitar as badly as you in the world.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. Surprise
B. Surprised
C. Surprising
D. Surprisingly
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. The life of Langston Hughes
B. The Harlem Renaissance
C. African-American writers
D. American twentieth-century writers
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.