Câu hỏi:

14/08/2023 4,983 Lưu

Read the passage below and choose the best answer to each question.

Pandemic

Diseases are a natural part of life on Earth. If there were no diseases, the population would grow too quickly, and there would not be enough food or other resources. So in a way, diseases are nature's way of keeping the Earth in balance. But sometimes they spread very quickly and kill large numbers of people. For example, in 1918, an outbreak of the flu spread across the world, killing over 25 million people in only six months. Such terrible outbreaks of a disease are called pandemics.

Pandemics happen when a disease changes in a way that our bodies are not prepared to fight. In 1918, a new type of flu virus appeared. Our bodies had no way to fight this new flu virus, and so it spread very quickly and killed large numbers of people. While there have been many different pandemic diseases throughout history, all of them have a few things in common.

First, all pandemic diseases spread from one person to another very easily. Second, while they may kill many people, they generally do not kill people very quickly. A good example of this would be the Marburg virus. The Marburg virus is an extremely infectious disease. In addition, it is deadly. About 70-80% of all the people who get the Marburg virus die from the disease. However, the Marburg virus has not become a pandemic because most people die within three days of getting the disease. This means that the virus does not have enough time to spread to a large number of people. The flu virus of 1918, on the other hand, generally took about a week to ten days to kill its victims, so it had more time to spread.

While we may never be able to completely stop pandemics, we can make them less common. Doctors carefully monitor new diseases that they fear could become pandemics. For example, in 2002 and 2003, doctors carefully watched SARS. Their health warnings may have prevented SARS from becoming a pandemic.

This passage is mainly about ________.

A. how to prevent pandemic diseases.
B. pandemic diseases.
C. pandemic diseases throughout history.
D. why pandemics happen.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

According to paragraph 1, how are diseases a natural part of life on Earth?

A. They prevent pandemics.
B. They help control the population.
C. They help the world grow quickly.
D. They kill too many people.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 3:

Based on the information in the passage the term pandemics can best be explained as ________.

A. diseases with no cure
B. a deadly kind of flu
C. diseases that spread quickly and kill large numbers of people
D. new diseases like SARS or the Marburg virus

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 4:

According to the passage, what causes pandemics?

A. Changes in a disease that the body cannot fight
B. Careless doctors who do not watch the spread of diseases
C. Population growth that the world cannot support
D. The failure to make new medicines

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: A

Câu 5:

According to the passage, all of the following are true of the 1918 flu pandemic EXCEPT that ________.

A. it involved a new kind of flu virus
B. it killed over 25 million people
C. it was the last pandemic in history
D. it took a little over a week to kill its victims

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 6:

The word it in the passage refers to ____.

A. disease
B. flu virus
C. pandemics
D. bodies

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: B

Câu 7:

Which of the following is mentioned as a common feature of all pandemic diseases?

A. They spread from people to people very slowly.
B. They may kill many people very quickly.
C. They do not kill people very quickly.
D. They kill all the victims.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

Câu 8:

According to paragraph 3, why hasn't Marburg virus become a pandemic?

A. It is not a deadly disease.
B. It does not spread from person to person easily.
C. Doctors have prevented it from becoming a pandemic.
D. It kills people too quickly.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: D

Câu 9:

The word monitor in the passage is closest in meaning to ________.

A. fight
B. prevent
C. watch
D. avoid

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
 Đáp án: C

Câu 10:

The author mentions SARS in order to ________.

A. give an example of a highly dangerous disease.
B. suggest that SARS will never become a pandemic.
C. give an example of the successful prevention of a pandemic.
D. suggest that there may be a new pandemic soon.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack
Đáp án: C

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. am working
B. was working
C. will work
D. will have completed

Lời giải

Đáp án: A

Câu 3

A. to welcome its new members
B. to commemorate its 10th anniversary
C. to celebrate the award it received recently

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. establish
B. exist
C. take place
D. happen

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP