Read the passage and choose the best answer
An earthquake measuring 7.8 on the Richter scale hit Nepal on April 25th, 2015. It was the most powerful earthquake to strike Nepal since 1934. The earthquake occurred in central Nepal. It also affected India, Bangladesh and Tibet, China. The earthquake killed more than 8,800 people and injured over 23,000 people. Hundreds of thousands of people were made homeless with entire villages flattened. The earthquake also caused an avalanche on Mount Everest which killed at least 19 people. About 90% of soldiers from Nepalese Army were sent to stricken areas. Many countries and international organizations sent medical experts, emergency workers, rescue staff, and money as well as providing medical supplies, food and equipment to help Nepal.
What hit Nepal on April 25th, 2015?
Read the passage and choose the best answer
An earthquake measuring 7.8 on the Richter scale hit Nepal on April 25th, 2015. It was the most powerful earthquake to strike Nepal since 1934. The earthquake occurred in central Nepal. It also affected India, Bangladesh and Tibet, China. The earthquake killed more than 8,800 people and injured over 23,000 people. Hundreds of thousands of people were made homeless with entire villages flattened. The earthquake also caused an avalanche on Mount Everest which killed at least 19 people. About 90% of soldiers from Nepalese Army were sent to stricken areas. Many countries and international organizations sent medical experts, emergency workers, rescue staff, and money as well as providing medical supplies, food and equipment to help Nepal.
What hit Nepal on April 25th, 2015?
A. A tsunami
B. A tornado
C. An earthquake
Câu hỏi trong đề: Trắc nghiệm tổng hợp Tiếng anh có đáp án 2023 !!
Quảng cáo
Trả lời:
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
How many countries are affected by the earthquake?
How many countries are affected by the earthquake?
A. Two
B. Three
C. Four
Câu 3:
What is the number of people injured?
What is the number of people injured?
A. 8,800
B. 23,000
C. 88,000
Câu 4:
What happened to Kathmandu Burbar Square?
What happened to Kathmandu Burbar Square?
A. It was safe.
B. It was destroyed.
C. It was moved away.
Câu 5:
Which sentence is TRUE according to the passage?
Which sentence is TRUE according to the passage?
A. The earthquake occurred in the north of Nepal.
B. It is the most powerful earthquake in the world.
C. Most of soldiers from Nepalese Army were sent to stricken areas.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
- Sổ tay Vật lí 12 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- Sổ tay dẫn chứng nghị luận xã hội năm 2025 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- Sổ tay lớp 12 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Sử, Địa, KTPL (chương trình mới) ( 36.000₫ )
- Bộ đề thi tốt nghiệp 2025 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Anh, Sinh, Sử, Địa, KTPL (có đáp án chi tiết) ( 36.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Đáp án: D
Giải thích:
- Cấu trúc thì hiện tại hoàn thành: S + have/has + Vp2: nhấn mạnh vào sự hoàn tất của hành động, hành động vừa xảy ra xong và để lại kết quả ở hiện tại
- Hành động anh ấy đi diễn ra trước và hành động tôi vui mừng diễn ra sau ⇒ chọn “has gone”
Dịch: Tôi sẽ vui mừng khi anh ấy đi.
Câu 2
A. home
B. site
C. capital
Lời giải
A. home: nhà
B. site: địa điểm
C. capital: thủ đô
D. village: làng
Chọn C
Câu 3
A. There were
B. a lot of
C. the burning
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. It is a two-hours train journey from London to Bristol.
B. It is a two-hour train journey from London to Bristol.
C. It is a two-hour train of journey from London to Bristol.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. Two
B. Second
C. Twice
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.