TASK 2. Read the passage and decide if the statements are true (T) or false (F).
There are many ways to learn English, and each has its own benefits and effectiveness.
One popular method is learning English online. There are a lot of websites, apps and online courses that are suitable for different language levels. You can learn to read, write and speak English through video lessons, practice exercises and even real-time conversations with native speakers. However, it is important to remember that the internet alone might not be enough to help you learn well and improve your English language skills. It is essential to support your online learning with other activities and resources.
Another good way is reading English books, newspapers or magazines. This activity can help you learn new words, improve your grammar and grasp sentence structure. You can start with materials that are right for your English level, then continue with more difficult texts.
You can also improve your English by listening to podcasts, music, and watching movies. This will allow you to hear different accents and improve your listening skills.
Finally, think about taking an English language course if you can. In a classroom with an experienced instructor, you can get help, feedback and a chance to practice with other students.
Online learning can help learners practice reading, writing, and speaking skills.
TASK 2. Read the passage and decide if the statements are true (T) or false (F).
There are many ways to learn English, and each has its own benefits and effectiveness.
One popular method is learning English online. There are a lot of websites, apps and online courses that are suitable for different language levels. You can learn to read, write and speak English through video lessons, practice exercises and even real-time conversations with native speakers. However, it is important to remember that the internet alone might not be enough to help you learn well and improve your English language skills. It is essential to support your online learning with other activities and resources.
Another good way is reading English books, newspapers or magazines. This activity can help you learn new words, improve your grammar and grasp sentence structure. You can start with materials that are right for your English level, then continue with more difficult texts.
You can also improve your English by listening to podcasts, music, and watching movies. This will allow you to hear different accents and improve your listening skills.
Finally, think about taking an English language course if you can. In a classroom with an experienced instructor, you can get help, feedback and a chance to practice with other students.
Online learning can help learners practice reading, writing, and speaking skills.
Quảng cáo
Trả lời:
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: T/ True
Dịch nghĩa: Học trực tuyến có thể giúp người học luyện kỹ năng đọc, viết và nói.
Thông tin: You can learn to read, write and speak English through video lessons, practice exercises and even real-time conversations with native speakers.
(Bạn có thể học đọc, viết và nói tiếng Anh thông qua các bài học video, bài tập thực hành và thậm chí là trò chuyện trực tiếp với người bản ngữ.)
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Learning English online is always enough to become fluent.
Learning English online is always enough to become fluent.
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: F/ False
Dịch nghĩa: Học tiếng Anh trực tuyến luôn đủ để trở nên thành thạo.
Thông tin: However, it is important to remember that the internet alone might not be enough to help you learn well and improve your English language skills.
(Tuy nhiên, điều quan trọng cần nhớ là chỉ dùng internet thôi có thể chưa đủ để giúp bạn học tốt và cải thiện kỹ năng tiếng Anh.)
Câu 3:
Reading English books and newspapers helps learners learn new vocabulary.
Reading English books and newspapers helps learners learn new vocabulary.
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: T/ True
Dịch nghĩa: Đọc sách và báo tiếng Anh giúp người học học từ vựng mới.
Thông tin: Another good way is reading English books, newspapers or magazines. This activity can help you learn new words…
(Một cách tốt khác là đọc sách, báo hoặc tạp chí tiếng Anh. Hoạt động này có thể giúp bạn học từ mới…)
Câu 4:
Listening to podcasts and music can help improve speaking skills.
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: F/ False
Dịch nghĩa: Nghe podcast và nhạc có thể giúp cải thiện kỹ năng nói.
Thông tin: You can also improve your English by listening to podcasts, music, and watching movies. This will allow you to hear different accents and improve your listening skills.
(Bạn cũng có thể cải thiện tiếng Anh bằng cách nghe podcast, nghe nhạc và xem phim. Điều này giúp bạn nghe được nhiều giọng khác nhau và nâng cao kỹ năng nghe.)
Dịch bài đọc:
Có nhiều cách để học tiếng Anh, và mỗi cách đều có những lợi ích và hiệu quả riêng.
Một phương pháp phổ biến là học tiếng Anh trực tuyến. Có rất nhiều trang web, ứng dụng và khóa học online phù hợp với các trình độ ngôn ngữ khác nhau. Bạn có thể học đọc, viết và nói tiếng Anh thông qua các bài học video, bài tập thực hành và thậm chí là trò chuyện trực tiếp với người bản ngữ. Tuy nhiên, điều quan trọng cần nhớ là chỉ dùng internet thôi có thể chưa đủ để giúp bạn học tốt và cải thiện kỹ năng tiếng Anh. Bạn cần kết hợp việc học online với các hoạt động và nguồn tài liệu khác.
Một cách tốt khác là đọc sách, báo hoặc tạp chí tiếng Anh. Hoạt động này có thể giúp bạn học từ mới, cải thiện ngữ pháp và nắm được cấu trúc câu. Bạn có thể bắt đầu với những tài liệu phù hợp với trình độ của mình, sau đó tiếp tục với những văn bản khó hơn.
Bạn cũng có thể cải thiện tiếng Anh bằng cách nghe podcast, nghe nhạc và xem phim. Điều này giúp bạn nghe được nhiều giọng khác nhau và nâng cao kỹ năng nghe.
Cuối cùng, hãy cân nhắc tham gia một khóa học tiếng Anh nếu có thể. Trong lớp học với giáo viên có kinh nghiệm, bạn có thể nhận được sự hỗ trợ, nhận xét và cơ hội luyện tập với những học viên khác.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: C
Dịch nghĩa: Lợi ích chính của du lịch sinh thái ở rừng Amazon là gì? => C. Du lịch bền vững giúp bảo vệ môi trường
Thông tin: Ecotourism offers a more sustainable alternative, focusing on responsible travel that benefits both the rainforest and local communities.
(Du lịch sinh thái mang đến một giải pháp bền vững hơn, tập trung vào việc du lịch có trách nhiệm, mang lại lợi ích cho cả rừng mưa lẫn cộng đồng địa phương.)
Câu 2
Lời giải
Hướng dẫn giải:
Đáp án đúng: D
Dịch nghĩa: Sam đến điểm nghỉ bằng cách nào? => Bằng máy bay và ô tô.
Thông tin: We flew from Ho Chi Minh City to Hanoi in the morning. We then took a car from Noi Bai airport straight to Hà Giang.
(Chúng mình bay từ Thành phố Hồ Chí Minh ra Hà Nội vào buổi sáng. Sau đó, gia đình mình đi ô tô từ sân bay Nội Bài thẳng lên Hà Giang.)
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.