Read the text below and decide whether the statements are TRUE or FALSE.
Sleep is very important – in fact, it’s just as important for your body as eating and exercising. If you don’t get enough sleep, then you won’t be able to enjoy yourself. Playing with friends, going swimming or even watching videos will not be much fun if you’re tired. People of all ages need sleep, but different people need different amounts. Babies sleep about twice as long as they stay awake. Teenagers need about eight or ten hours a night and older people need less – six or seven hours. But one person may need more than another even if they are both the same age. Six out of ten children say they are tired during the day, which means they are not getting enough sleep. So how can you get to sleep? A good idea is to write down what you are thinking about before you go to bed. Then, make sure your bedroom is as dark as possible and it isn’t too hot or too cold. You can also try counting from 1 to 100 with your eyes closed. Don’t drink cola before going to bed and don’t do any sport in the evening. Reading an exciting book or watching an adventure film isn’t a good idea either!
Answers TRUE/ FALSE
Sleep isn’t so important for your body as eating or exercising.
Read the text below and decide whether the statements are TRUE or FALSE.
Sleep is very important – in fact, it’s just as important for your body as eating and exercising. If you don’t get enough sleep, then you won’t be able to enjoy yourself. Playing with friends, going swimming or even watching videos will not be much fun if you’re tired. People of all ages need sleep, but different people need different amounts. Babies sleep about twice as long as they stay awake. Teenagers need about eight or ten hours a night and older people need less – six or seven hours. But one person may need more than another even if they are both the same age. Six out of ten children say they are tired during the day, which means they are not getting enough sleep. So how can you get to sleep? A good idea is to write down what you are thinking about before you go to bed. Then, make sure your bedroom is as dark as possible and it isn’t too hot or too cold. You can also try counting from 1 to 100 with your eyes closed. Don’t drink cola before going to bed and don’t do any sport in the evening. Reading an exciting book or watching an adventure film isn’t a good idea either!
Answers TRUE/ FALSE
Sleep isn’t so important for your body as eating or exercising.
Quảng cáo
Trả lời:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: F
Thông tin: Sleep is very important – in fact, it’s just as important for your body as eating and exercising.
Dịch: Giấc ngủ rất quan trọng – trên thực tế, nó cũng quan trọng đối với cơ thể bạn như việc ăn uống và tập thể dục.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Babies spend more time sleeping than being awake.
Babies spend more time sleeping than being awake.
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: T
Thông tin: Babies sleep about twice as long as they stay awake.
Dịch: Những trẻ nhỏ ngủ nhiều gấp hơn hai lần họ thức.
Câu 3:
Not all adults need the same amount of sleep.
Not all adults need the same amount of sleep.
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: T
Thông tin: People of all ages need sleep, but different people need different amounts.
Dịch: Mọi người ở mọi lứa tuổi đều cần ngủ, nhưng những người khác nhau cần số lượng khác nhau.
Câu 4:
Keeping your light on during the night helps you sleep well.
Keeping your light on during the night helps you sleep well.
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: F
Thông tin: Then, make sure your bedroom is as dark as possible and it isn’t too hot or too cold.
Dịch: Sau đó, đảm bảo rằng phòng ngủ của bạn càng tối càng tốt và không quá nóng hoặc quá lạnh.
Câu 5:
You should do some exercise before going to bed.
You should do some exercise before going to bed.
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: F
Thông tin: Don’t drink cola before going to bed and don’t do any sport in the evening.
Dịch: Không uống cola trước khi đi ngủ và không chơi thể thao vào buổi tối.
Câu 6:
Avoid reading stories which will keep you awake.
Avoid reading stories which will keep you awake.
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: T
Thông tin: Reading an exciting book or watching an adventure film isn’t a good idea either!
Dịch: Đọc một cuốn sách thú vị hoặc xem một bộ phim phiêu lưu cũng không phải là một ý tưởng hay!
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. Love
B. See you
C. the weather is awful
Lời giải
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: D
Dịch: Chào Jane, xin gửi những lời chào từ London, Anh.
Câu 2
A. look for
B. go on
C. turn down
Lời giải
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng là: A
- look for: tìm kiếm
- go on: tiếp tục
- turn down: từ chối
- give up: từ bỏ
Dịch: “Làm ơn giúp tôi tìm cuốn từ điển của tôi với. Tôi không thấy nó đâu cả.”
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.