Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.Orchids are unique in having the most highly developed of all blossoms, in which the usual male and female reproductive organs are fused in a single structure called the column. The column is designed so that a single pollination will fertilize hundreds of thousands, and in some cases millions, of seeds, so microscopic and light they are easily carried by the breeze. Surrounding the column are three sepals and three petals, sometimes easily recognizable assuch, often distorted into gorgeous, weird, but always functional shapes. The most noticeable of the petals is called the labellum, or lip. It is often dramatically marked as an unmistakable landing strip to attract the specific insect the orchid has chosen as its pollinator.
To lure their pollinators from afar, orchids use appropriately intriguing shapes, colors, and scents. At least 50 different aromatic compounds have been analyzed in the orchid family, each blended to attract one, or at most a few, species of insects or birds. Some orchids even change their scents to interest different insects at different times.
Once the right insect has been attracted, some orchids present all sorts of one-way obstacle courses to make sure it does not leave until pollen has been accurately placed or removed. By such ingenious adaptations to specific pollinators, orchids have avoided the hazards of rampant crossbreeding in the wild, assuring the survival of species as discrete identities. At the same time they have made themselves irresistible to collectors.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.Orchids are unique in having the most highly developed of all blossoms, in which the usual male and female reproductive organs are fused in a single structure called the column. The column is designed so that a single pollination will fertilize hundreds of thousands, and in some cases millions, of seeds, so microscopic and light they are easily carried by the breeze. Surrounding the column are three sepals and three petals, sometimes easily recognizable assuch, often distorted into gorgeous, weird, but always functional shapes. The most noticeable of the petals is called the labellum, or lip. It is often dramatically marked as an unmistakable landing strip to attract the specific insect the orchid has chosen as its pollinator.
To lure their pollinators from afar, orchids use appropriately intriguing shapes, colors, and scents. At least 50 different aromatic compounds have been analyzed in the orchid family, each blended to attract one, or at most a few, species of insects or birds. Some orchids even change their scents to interest different insects at different times.
Once the right insect has been attracted, some orchids present all sorts of one-way obstacle courses to make sure it does not leave until pollen has been accurately placed or removed. By such ingenious adaptations to specific pollinators, orchids have avoided the hazards of rampant crossbreeding in the wild, assuring the survival of species as discrete identities. At the same time they have made themselves irresistible to collectors.
What does the passage mainly discuss?
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án C
Giải thích: Bài văn chủ yếu nói về hoa lan, không đề cập vấn đề chính tới chim, côn trùng hay nước hoa.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The orchid is unique because of
The orchid is unique because of
A. the habitat in which it lives
B. the structure of its blossom
C. the variety of products that can be made from it
Chọn đáp án B
Giải thích: Thông tin nằm ở 2 câu đầu đoạn 1 “Orchids are unique in having the most highly developed of all blossoms, in which the usual male and female reproductive organs are fused in a single structure called the column.” : Hoa phong lan đặc biệt vì là loài duy nhất có hoa phát triển cao nhất, trong đó các cơ quan sinh dục nam và nữ được kết hợp trong một cấu trúc được gọi là cột.
Câu 3:
The word "fused" in line 2 is closest in meaning to
Chọn đáp án A
Giải thích: combined = fused : được kết hợp
Câu 4:
How many orchid seeds are typically pollinated at one time?
How many orchid seeds are typically pollinated at one time?
Chọn đáp án D
Giải thích: Thông tin nằm ở dòng 3,4 đoạn 1 “The column is designed so that a single pollination will fertilize hundreds of thousands, and in some cases millions, of seeds, so microscopic and light they are easily carried by the breeze” : Cột được thiết kế sao cho sự thụ phấn đơn lẻ sẽ thụ tinh hàng trăm ngàn, và trong một số trường hợp là hàng triệu hạt giống, chúng cực nhỏ và nhẹ đến nỗi có thể dễ dàng mang theo gió
Câu 5:
Which of the following is a kind of petal?
Chọn đáp án D
Giải thích: Thông tin nằm ở dòng 7 đoạn 1 “The most noticeable of the petals is called the labellum, or lip” : Những cánh hoa dễ nhận thấy nhất được gọi là labellum, hoặc môi
Câu 6:
The “labellum” (line 7) is most comparable to
The “labellum” (line 7) is most comparable to
Chọn đáp án C
Giải thích: Thông tin nằm ở dòng 7,8 đoạn 1 “The most noticeable of the petals is called the labellum, or lip. It is often dramatically marked as an unmistakable landing strip to attract the specific insect the orchid has chosen as its pollinator.” : Những cánh hoa dễ nhìn thấy nhất được gọi là labellum, hoặc môi. Nó thường được đánh dấu rõ ràng như là một nơi hạ cánh không thể nhầm lẫn để thu hút các loại côn trùng cụ thể mà hoa lan đã chọn làm thụ phấn.
⇒ landing strip = an airport runway : nơi hạ cánh
Câu 7:
The word "their" in line 12 refers to
Chọn đáp án A
Giải thích: Thông tin nằm ở dòng 12 “Some orchids even change their scents to interest different insects at different times”
Câu 8:
The word "discrete" in line 16 is closest in meaning to
Chọn đáp án B
Giải thích: discrete = separate : tách biệt
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
Lời giải
Chọn đáp án B
Giải thích: Màu da, giáo dục và tuổi tác đều được đề cập đến ở đoạn 2:
Meanwhile, the Boston Globe reports that this spreading isolation is experienced more sharply among those with less education, people of color, and older Americans. Unsurprisingly, those who are young, white, and well educated tend to have stronger social networks.
Chỉ có giới tính là không được nhắc đến.
Câu 2
A. a strange man
B. an unusual party
C. how people enjoyed themselves in the 18th century
Lời giải
Chọn đáp án D
Thông tin ở những câu đoạn 1:
Today, roller skating is easy and fun. But a long time ago, it wasn't easy at all. Before 1750, the idea of skating didn’t exist. That changed because of a man named Joseph Merlin.
Các câu trong bài là nói rõ hơn về quá trình trượt băng bắt đầu
Câu 3
A. explain how Lake Vostok was discovered
B. provide satellite data concerning Antarctica
C. discuss future plans for Lake Vostok
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. the habitat in which it lives
B. the structure of its blossom
C. the variety of products that can be made from it
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.