Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Today, roller skating is easy and fun. But a long time ago, it wasn't easy at all. Before 1750, the idea of skating didn’t exist. That changed because of a man named Joseph Merlin. Merlin’s work was making musical instruments. In his spare time he liked to play the violin. Joseph Merlin was a man of ideas and dreams. People called him a dreamer.
One day Merlin received an invitation to attend a fancy dress ball. He was very pleased and a little excited. As the day of the party came near, Merlin began to think how to make a grand entrance at the party. He had an idea. He thought he would get a lot of attention if he could skate into the room. Merlin tried different ways to make himself roll. Finally, he decided to put two wheels under each shoe. These were the first roller skates. Merlin was very proud of his invention as he dreamed of arriving at the party on wheels while playing the violin.
On the night of the party Merlin rolled into the room playing his violin. Everyone was astonished to see him. There was just one problem. Merlin had no way to stop his roller skates. He rolled on and on. Suddenly, he ran into a huge mirror that was hanging on the wall. Down fell the mirror, breaking to pieces. Nobody forgot Merlin’s grand entrance for a long time!
The text is mainly about __________.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
Today, roller skating is easy and fun. But a long time ago, it wasn't easy at all. Before 1750, the idea of skating didn’t exist. That changed because of a man named Joseph Merlin. Merlin’s work was making musical instruments. In his spare time he liked to play the violin. Joseph Merlin was a man of ideas and dreams. People called him a dreamer.
One day Merlin received an invitation to attend a fancy dress ball. He was very pleased and a little excited. As the day of the party came near, Merlin began to think how to make a grand entrance at the party. He had an idea. He thought he would get a lot of attention if he could skate into the room. Merlin tried different ways to make himself roll. Finally, he decided to put two wheels under each shoe. These were the first roller skates. Merlin was very proud of his invention as he dreamed of arriving at the party on wheels while playing the violin.
On the night of the party Merlin rolled into the room playing his violin. Everyone was astonished to see him. There was just one problem. Merlin had no way to stop his roller skates. He rolled on and on. Suddenly, he ran into a huge mirror that was hanging on the wall. Down fell the mirror, breaking to pieces. Nobody forgot Merlin’s grand entrance for a long time!The text is mainly about __________.
A. a strange man
B. an unusual party
C. how people enjoyed themselves in the 18th century
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án D
Thông tin ở những câu đoạn 1:
Today, roller skating is easy and fun. But a long time ago, it wasn't easy at all. Before 1750, the idea of skating didn’t exist. That changed because of a man named Joseph Merlin.
Các câu trong bài là nói rõ hơn về quá trình trượt băng bắt đầu
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The word “astonished” in paragraph 4 can be best replaced by__________.
Chọn đáp án A
Giải thích: “astonished” ∼ amazed: ngạc nhiên
Câu 3:
Merlin put wheels under his shoes in order to __________
Merlin put wheels under his shoes in order to __________
A. arrive at the party sooner
B. show his skill in walking on wheels
Chọn đáp án D
Thông tin ở câu cuối đoạn 2: He thought he would get a lot of attention if he could skate into the room. Anh nghĩ rằng anh sẽ nhận được rất nhiều sự chú ý nếu anh có thể trượt vào phòng.
Câu 4:
The word “ball” in paragraph 2 probably means .
Chọn đáp án A
Giải thích: “ball” ∼ party: bữa tiệc
One day Merlin received an invitation to attend a fancy dress ball
Một ngày Merlin nhận được lời mời tham dự một bữa tiệc ăn mặc kỳ lạ
Câu 5:
People thought Merlin was a dreamer because he__________.
People thought Merlin was a dreamer because he__________.
A. was a gifted musician
B. often gave others surprises
Chọn đáp án D
Thông tin ở 2 câu cuối đoạn 1: Joseph Merlin was a man of ideas and dreams. People called him a dreamer. Joseph Merlin là một người có những ý tưởng và ước mơ. Mọi người gọi ông là một người mơ mộng.
Câu 6:
What is the main point the writer is trying to make in the last paragraph?
What is the main point the writer is trying to make in the last paragraph?
A. Merlin got himself into trouble.
B. Merlin succeeded beyond expectation.
C. The roller skates needed further improvement.
Chọn đáp án B
Thông tin ở các câu trong đoạn cuối:
Everyone was astonished to see him.
Nobody forgot Merlin’s grand entrance for a long time!
Câu 7:
The word “These” in paragraph 3 refers to__________.
Chọn đáp án C
These ở đây được thay thế cho cả cụm “two wheels under each shoe” ở câu trước đó: Finally, he decided to put two wheels under each shoe.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Chọn đáp án C
Giải thích: Bài văn chủ yếu nói về hoa lan, không đề cập vấn đề chính tới chim, côn trùng hay nước hoa.
Câu 2
A. explain how Lake Vostok was discovered
B. provide satellite data concerning Antarctica
C. discuss future plans for Lake Vostok
Lời giải
Chọn đáp án D
Bài văn nói về hồ Vostok – một hồ nước phía sâu dưới lớp băng ở Nam Cực mà ít người biết tới. việc tình cờ phát hiện ra hồ nước này đem lại nhiều mong đợi cũng như nhiều khó khăn cho các nhà khoa học → đây là một khía cạnh bất ngờ của địa lí Nam Cực
Câu 3
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. the habitat in which it lives
B. the structure of its blossom
C. the variety of products that can be made from it
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.