Read the following passage and mark the letters A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
The rapid transcontinentat settlement and these new urban industrial circumstances of the last half of the 19th century were accompanied by the development of national literature of great abundance and variety. New themes, new forms, new subjects, new regions, new authors, new audiences all emerged in the literature of this half century.
As a result, at the onset of World War I, the spirit and substance of American literature had evolved remarkably, just as its center of production had shifted from Boston to New York in the late 1880s and the sources of its energy to Chicago and the Midwest. No longer was it produced, at least in its popular forms, in the main by solemn, typically moralistic men from New England and the Old South; no longer were polite, well-dressed, grammatically correct, middle-class young people the only central characters in its narratives; no longer were these narratives to be set in exotic places and remote times; no longer, indeed, were fiction, poetry, drama, and formal history the chief acceptable forms of literary expression; no longer, finally, was literature read primarily by young, middle class women.
In sum, American literature in these years fulfilled in considerable measure the condition Walt Whitman called for in 1867 in describing Leaves of Grass: it treats, he said of his own major work, each state and region as peers "andexpands from them, and includes the world ... connecting an American citizen with the citizens of all nations."
The main idea of this passage is________.
Read the following passage and mark the letters A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
The rapid transcontinentat settlement and these new urban industrial circumstances of the last half of the 19th century were accompanied by the development of national literature of great abundance and variety. New themes, new forms, new subjects, new regions, new authors, new audiences all emerged in the literature of this half century.
As a result, at the onset of World War I, the spirit and substance of American literature had evolved remarkably, just as its center of production had shifted from Boston to New York in the late 1880s and the sources of its energy to Chicago and the Midwest. No longer was it produced, at least in its popular forms, in the main by solemn, typically moralistic men from New England and the Old South; no longer were polite, well-dressed, grammatically correct, middle-class young people the only central characters in its narratives; no longer were these narratives to be set in exotic places and remote times; no longer, indeed, were fiction, poetry, drama, and formal history the chief acceptable forms of literary expression; no longer, finally, was literature read primarily by young, middle class women.
In sum, American literature in these years fulfilled in considerable measure the condition Walt Whitman called for in 1867 in describing Leaves of Grass: it treats, he said of his own major work, each state and region as peers "andexpands from them, and includes the world ... connecting an American citizen with the citizens of all nations."
The main idea of this passage is________.
A. that the new American literature was less provincial than the old
B. that World War I caused a dramatic change in America
C. that centers of culture shifted from East to West
Quảng cáo
Trả lời:
Chọn đáp án A
Ý chính của bài là : the new American literature was less provincial than the old
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
It can be inferred from the passage that the previous passage probably discussed ________.
It can be inferred from the passage that the previous passage probably discussed ________.
A. the importance of tradition to writers
B. new developments in industrialization and population shifts
C. the fashions and values of 19th century America
Chọn đáp án B
Câu đầu tiên của bài đọc là: The rapid transcontinentat settlement and these new urban industrial circumstances of the last half of the 19th century were accompanied by the development of national literature of great abundance and variety.
Câu 3:
The word “evolved” in paragraph two is closest in meaning to________.
Chọn đáp án D
“evolved” ∼ changed: thay đổi, tiến triển
As a result, at the onset of World War I, the spirit and substance of American literature had evolved remarkably. (Kết quả là, vào lúc bắt đầu của Thế chiến I, tinh thần và vật chất của văn học Mỹ đã phát triển đáng kể)
Câu 4:
The word “it” in the second paragraph refers to________.
The word “it” in the second paragraph refers to________.
A. the population
B. the energy
Chọn đáp án C
“it” được thay thế cho American literature trong câu trước: As a result, at the onset of World War I, the spirit and substance of American literature had evolved remarkably
Câu 5:
The word “exotic" in paragraph two is closest in meaning to________.
Chọn đáp án B
“exotic" ∼ unusual: kỳ lạ, khác thường
Câu 6:
The author uses the word “indeed” in the second paragraph for what purpose?
The author uses the word “indeed” in the second paragraph for what purpose?
A. To emphasize the contrast he is making.
B. For variety in a lengthy paragraph.
C. To wind down his argument.
Chọn đáp án A
Tác giả sử dụng “indeed” để To emphasize the contrast he is making. (Để nhấn mạnh sự tương phản ông đang làm.)
No longer was it produced, at least in its popular forms;…; no longer, indeed, were fiction, poetry, drama, and formal history the chief acceptable forms of literary expression.
Nó không còn được sản xuất, ít nhất là trong các hình thức phổ biến của nó;…; thực sự, tiểu thuyết, thơ, kịch, và lịch sử chính thống không còn được chấp nhận là các hình thức chính của biểu đạt văn chương
Câu 7:
The phrase “these years” in the third paragraph refers to________.
Chọn đáp án A
The rapid transcontinentat settlement and these new urban industrial circumstances of the last half of the 19th century were accompanied by the development of national literature of great abundance and variety. New themes, new forms, new subjects, new regions, new authors, new audiences all emerged in the literature of this half century.
“these years” ở đây chính là đề cập đến the last half of the 19th century (nửa cuối thế kỉ 19) ⇒ từ năm 1850-1900
Câu 8:
It can be inferred from the passage that Walt Whitman________.
It can be inferred from the passage that Walt Whitman________.
A. disliked urban life
B. was disapproving of the new literature
Chọn đáp án C
Thông tin ở câu đầu đoạn cuối: In sum, American literature in these years fulfilled in considerable measure the condition Walt Whitman called for in 1867 in describing Leaves of Grass
Tóm lại, văn học Mỹ trong những năm này đã đáp ứng, xét theo một tiêu chuẩn thích hợp, được điều kiện mà Walt Whitman yêu cầu vào năm 1867 khi mô tả tác phẩm Leaves of Grass ⇒ Walt Whitman đã viết Leaves of Grass.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. Places where the sea cucumber can be found
B. The reason for the sea cucumber’s name
C. How to identify the sea cucumber
Lời giải
Chọn đáp án D
Giải thích: Đọc xong toàn bộ bài ta có thể xác định nội dung chính là về điều gì làm cho hải sâm bất thường.
Câu 2
Lời giải
Chọn đáp án A
Chủ đề của bài viết là: những phản ứng với thức ăn. Đọc bài sẽ dễ dàng thấy những supporting idea cho topic này.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. the eating habits of sea cucumbers
B. the food sources of sea cucumbers
C. the reproduction of sea cucumbers
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. It makes them attractive to fish
B. It helps them to protect themselves from danger.
C. It helps them to digest their food.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.