Read the following passage. Decide if the statements from 13 to 16 are True or False, and choose the correct answers (A, B, C or D) for questions 17 and 18.
In Britain there is a holiday now which people call Mother's Day. In the old days many girls from working-class families in towns and Cities and from farmers’ families in the country worked in rich houses. Once a year, it was usually on Sunday in March, they were allowed to visit their mothers. They went home and brought presents for their mothers and for other members of their families. People called that day Mothering Day or Mothering Sunday Mothering Day later became Mother's Day. It is the last Sunday in March.
In 1914, President Woodrow Wilson and Congress agreed that the second Sunday in May should be observed as Mother's Day in America. On that day, children give their mothers flowers, presents and cards to show their love to their mothers. Americans spend millions of dollars to buy Mother’s Day gifts. Clothes, perfume, jewelry and books or tickets to the theater are given to mothers. People who cannot be with their mothers on that day usually send them presents and call them on the phone.
Mother’s Day is a day on which children show their love to their male parents.
Read the following passage. Decide if the statements from 13 to 16 are True or False, and choose the correct answers (A, B, C or D) for questions 17 and 18.
In Britain there is a holiday now which people call Mother's Day. In the old days many girls from working-class families in towns and Cities and from farmers’ families in the country worked in rich houses. Once a year, it was usually on Sunday in March, they were allowed to visit their mothers. They went home and brought presents for their mothers and for other members of their families. People called that day Mothering Day or Mothering Sunday Mothering Day later became Mother's Day. It is the last Sunday in March.
In 1914, President Woodrow Wilson and Congress agreed that the second Sunday in May should be observed as Mother's Day in America. On that day, children give their mothers flowers, presents and cards to show their love to their mothers. Americans spend millions of dollars to buy Mother’s Day gifts. Clothes, perfume, jewelry and books or tickets to the theater are given to mothers. People who cannot be with their mothers on that day usually send them presents and call them on the phone.
Mother’s Day is a day on which children show their love to their male parents.
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: False
Giải thích: Thông tin: In Britain there is a holiday now which people call Mother's Day. In the old days many girls from working-class families in towns and Cities and from farmers’ families in the country worked in rich houses. Once a year, it was usually on Sunday in March, they were allowed to visit their mothers.
Dịch: Ngày của mẹ là ngày mà con cái thể hiện tình yêu của mình với cha mẹ nam giới.
Thông tin: Ở Anh hiện nay có một ngày lễ mà mọi người gọi là Ngày của Mẹ. Ngày xưa, nhiều cô gái từ các gia đình thuộc tầng lớp lao động ở các thị trấn và thành phố và từ các gia đình nông dân ở nông thôn đã làm việc trong những ngôi nhà giàu có. Mỗi năm một lần, thường là vào ngày chủ nhật của tháng ba, họ được phép về thăm mẹ.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
In the United States, Mother’s Day has been celebrated on the second Sunday in May since the early 19th century.
In the United States, Mother’s Day has been celebrated on the second Sunday in May since the early 19th century.
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: False
Giải thích: Thông tin: In 1914, President Woodrow Wilson and Congress agreed that the second Sunday in May should be observed as Mother's Day in America.
Dịch: Tại Hoa Kỳ, Ngày của Mẹ đã được tổ chức vào Chủ nhật thứ hai của tháng Năm kể từ đầu thế kỷ 19.
Câu 3:
Americans usually offer gifts to their mothers on Mothers Day.
Americans usually offer gifts to their mothers on Mothers Day.
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: True
Giải thích: Thông tin: Americans spend millions of dollars to buy Mother’s Day gifts. Clothes, perfume, jewelry and books or tickets to the theater are given to mothers.
Dịch: Người Mỹ thường tặng quà cho mẹ của họ vào Ngày của Mẹ.
Thông tin: Người Mỹ chi hàng triệu đô la để mua quà tặng Ngày của Mẹ. Quần áo, nước hoa, đồ trang sức và sách hoặc vé xem kịch được tặng cho các bà mẹ.
Câu 4:
People who cannot visit their mothers on Mother's Day often phone to talk to them
People who cannot visit their mothers on Mother's Day often phone to talk to them
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: True
Giải thích: Thông tin: People who cannot be with their mothers on that day usually send them presents and call them on the phone.
Dịch: Những người không thể đến thăm mẹ vào Ngày của Mẹ thường gọi điện nói chuyện với mẹ
Thông tin: Những người không thể ở bên mẹ vào ngày đó thường gửi quà và gọi điện thoại cho họ.
Câu 5:
According to the passage, Mother's Day is _______ in Britain.
According to the passage, Mother's Day is _______ in Britain.
A. the last Sunday in May
B. the second Sunday in May
C. the last Sunday in March
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: C
Giải thích: Thông tin: It is the last Sunday in March.
Dịch: Theo bài đọc, Ngày của Mẹ là ngày chủ nhật cuối cùng của tháng Ba.
Thông tin: Đó là ngày chủ nhật cuối cùng của tháng Ba.
Câu 6:
What does the passage mainly discuss?
What does the passage mainly discuss?
A. A day children give someone they respect flowers, presents and cards.
B. A day when servants could return home to visit their mothers.
C. A day children show their love to their mothers and fathers.
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: D
Giải thích: đọc hiểu
Dịch: Một ngày để tôn vinh những người mẹ và tình mẫu tử.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. used to be
B. were used to be
C. got used to being
Lời giải
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: A
Giải thích: Cấu trúc: used to be: đã từng làm gì
be/get used to be: đã quen với việc gì
Dịch: Những thay đổi diễn ra trong trường học đã thay đổi vai trò của giáo viên. Trong quá khứ, giáo viên từng là nguồn tri thức chính, là người lãnh đạo và giáo dục học sinh trong suốt cuộc đời học đường.
Câu 2
A. not to start the engine with a cell phone
B. not to stop and buy a cellphone on the way
C. not to use cellphones when driving
Lời giải
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: C
Giải thích: đọc hiểu
A. không mở máy bằng điện thoại di động
B. không dừng lại và mua điện thoại di động trên đường đi
C. không sử dụng điện thoại di động khi lái xe
D. không nói chuyện với bạn bè khi lái xe
Dịch: không sử dụng điện thoại di động khi lái xe
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. best
B. good
C. well
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. past
B. into
C. through
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. interested
B. likely
C. busy
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
