Read the following passage. Decide if the statements from 17 to 20 are True or False, and choose the correct answers (A. B, C or D) for questions 21 and 22.
Where did your water come from before it arrived in your kitchen? Is your glass of water as new as this morning or as old as the dinosaurs? Is it even older than the dinosaurs? Water on Earth is always moving round and round, like a wheel turning. This is called “the water cycle," and it has no beginning or end. But to talk about it, we must choose a place to begin. We will start with the oceans, the largest bodies of water on Earth.
In this part of the cycle, the sun heats the Water In the oceans, and then the warm water evaporates into the air. The water In the air eventually comes together to form very large clouds. Wind then moves the clouds over the land. When clouds finally meet cold air, the water comes down in the form of rain or snow.
Some of this rainwater will stay on the land, but most of the water goes down into rivers and streams. Finally, it goes back to the oceans, where the cycle begins again.
The water cycle is billions of years old. So, think again about how old that water in your cup is. It’s much, much older than you thought.
The oceans are the largest bodies of water on Earth.
Read the following passage. Decide if the statements from 17 to 20 are True or False, and choose the correct answers (A. B, C or D) for questions 21 and 22.
Where did your water come from before it arrived in your kitchen? Is your glass of water as new as this morning or as old as the dinosaurs? Is it even older than the dinosaurs? Water on Earth is always moving round and round, like a wheel turning. This is called “the water cycle," and it has no beginning or end. But to talk about it, we must choose a place to begin. We will start with the oceans, the largest bodies of water on Earth.
In this part of the cycle, the sun heats the Water In the oceans, and then the warm water evaporates into the air. The water In the air eventually comes together to form very large clouds. Wind then moves the clouds over the land. When clouds finally meet cold air, the water comes down in the form of rain or snow.
Some of this rainwater will stay on the land, but most of the water goes down into rivers and streams. Finally, it goes back to the oceans, where the cycle begins again.
The water cycle is billions of years old. So, think again about how old that water in your cup is. It’s much, much older than you thought.
The oceans are the largest bodies of water on Earth.
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: True
Giải thích: Thông tin: We will start with the oceans, the largest bodies of water on Earth.
Dịch: Các đại dương là những khối nước lớn nhất trên Trái đất.
Thông tin: Chúng ta sẽ bắt đầu với các đại dương, những khối nước lớn nhất trên Trái đất.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The water cycle is compared to a wheel turning.
The water cycle is compared to a wheel turning.
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: True
Giải thích: Thông tin: Water on Earth is always moving round and round, like a wheel turning.
Dịch: Vòng tuần hoàn của nước được ví như một vòng quay của bánh xe.
Thông tin: Nước trên Trái đất luôn chuyển động tròn đều như bánh xe quay.
Câu 3:
When you look at clouds, you are seeing the beginning part of the water cycle.
When you look at clouds, you are seeing the beginning part of the water cycle.
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: False
Giải thích: Thông tin: In this part of the cycle, the sun heats the Water In the oceans, and then the warm water evaporates into the air. The water In the air eventually comes together to form very large clouds. Wind then moves the clouds over the land. When clouds finally meet cold air, the water comes down in the form of rain or snow.
Dịch: Khi bạn nhìn vào những đám mây, bạn đang nhìn thấy phần đầu của vòng tuần hoàn nước.
Thông tin: Trong phần này của chu kỳ, mặt trời làm nóng nước trong đại dương, sau đó nước ấm bốc hơi vào không khí. Nước trong không khí cuối cùng kết hợp với nhau để tạo thành những đám mây rất lớn. Gió sau đó di chuyển những đám mây trên đất liền. Khi những đám mây cuối cùng gặp không khí lạnh, nước sẽ rơi xuống dưới dạng mưa hoặc tuyết.
Câu 4:
Water is made new every day.
Water is made new every day.
Đáp án:
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: False
Giải thích: Thông tin: The water cycle is billions of years old. So, think again about how old that water in your cup is. It’s much, much older than you thought.
Dịch: Nước được làm mới mỗi ngày.
Thông tin: Chu kỳ nước là hàng tỷ năm tuổi. Vì vậy, hãy nghĩ lại xem nước trong cốc của bạn bao nhiêu tuổi. Nó già hơn rất nhiều so với bạn nghĩ.
Câu 5:
Which of the following may be the best title for the reading passage?.
Which of the following may be the best title for the reading passage?.
A. The beginning of the water
B. Water on Earth
C. The water cycle
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: C
Giải thích: Thông tin: This is called “the water cycle," and it has no beginning or end.
Dịch: Vòng tuần hoàn của nước
Thông tin: Đây được gọi là “vòng tuần hoàn của nước” và nó không có điểm bắt đầu cũng như điểm kết thúc.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A. play
B. played
C. playing
Lời giải
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: C
Giải thích: Thì quá khứ tiếp diễn diễn tả một hành động đang xảy ra thì một hành động khác xen vào. -> hành động xen vào chia ở thì quá khứ đơn
Dịch: Chị Susan của tôi và tôi đang ở trong sân chơi với con chó của hàng xóm vào chiều thứ Bảy tuần trước thì đột nhiên bầu trời chuyển sang màu xám đen.
Câu 2
A. national
B. natural
C. carry
Lời giải
Hướng dẫn giải
Đáp án đúng: D
Giải thích: Đáp án D có phần gạch chân phát âm /ei/; còn lại phát âm /æ/.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. destruction
B.mechanic
C. interview
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. littering
B. measure
C. rubbish
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.