Read the passage below and choose A, B, C or D to fill in each blank from 636 to 640.
Women often complain that the men in their lives are not romantic enough. But men sometimes have trouble expressing their feelings, often resorting to cheesy Hallmark cards or pricey bejeweled baubles to do the job for them. But there is a far better way to be romantic and it doesn’t involve spending a fortune or even opening your mouth.
In the days before courting consisted of hanging our and getting drinks, courting was a formal and dignified endeavor. Symbols were used to express feelings and thoughts deemed too special for mere words. During the Victorian Era, a whole romantic language developed around the giving and receiving of flowers. Everything from the type and size of the flower to the way it was held or presented conveyed layers of meaning and communicated a gentleman’s feelings and intentions. Each bouquet contained a secret message for a lady to eagerly interpret and endlessly dissect.
These days giving flowers has become a somewhat ho-hum cliché. Resurrecting this Victorian tradition will infuse the gesture with new life and romance and bring back some of the subtly, mystery, and fun of courtship. Your lady will swoon that you put far more thought into your selection of flowers than grabbing a bouquet out of the case at Wal-Mart. You’ll come off as a real gentleman and a hopeless romanic. It can become an amazing tradition you’ll both enjoy. Seriously, women eat this stuff up.
Of course, even women nowadays have forgotten the meanings of flowers. So by your lady a flower dictionary. And keep a copy for yourself (it’s important that you both use the same reference, as the meanings were never set in stone and can sometimes vary from book to book). Then, each time you present her with a bouquet, she can search the volume to find what secret messages you have embedded in the flowers.
(Source: www.artofmanliness.com)
What is the author’s main purpose in the passage?
Read the passage below and choose A, B, C or D to fill in each blank from 636 to 640.
Women often complain that the men in their lives are not romantic enough. But men sometimes have trouble expressing their feelings, often resorting to cheesy Hallmark cards or pricey bejeweled baubles to do the job for them. But there is a far better way to be romantic and it doesn’t involve spending a fortune or even opening your mouth.
In the days before courting consisted of hanging our and getting drinks, courting was a formal and dignified endeavor. Symbols were used to express feelings and thoughts deemed too special for mere words. During the Victorian Era, a whole romantic language developed around the giving and receiving of flowers. Everything from the type and size of the flower to the way it was held or presented conveyed layers of meaning and communicated a gentleman’s feelings and intentions. Each bouquet contained a secret message for a lady to eagerly interpret and endlessly dissect.
These days giving flowers has become a somewhat ho-hum cliché. Resurrecting this Victorian tradition will infuse the gesture with new life and romance and bring back some of the subtly, mystery, and fun of courtship. Your lady will swoon that you put far more thought into your selection of flowers than grabbing a bouquet out of the case at Wal-Mart. You’ll come off as a real gentleman and a hopeless romanic. It can become an amazing tradition you’ll both enjoy. Seriously, women eat this stuff up.
Of course, even women nowadays have forgotten the meanings of flowers. So by your lady a flower dictionary. And keep a copy for yourself (it’s important that you both use the same reference, as the meanings were never set in stone and can sometimes vary from book to book). Then, each time you present her with a bouquet, she can search the volume to find what secret messages you have embedded in the flowers.
(Source: www.artofmanliness.com)
What is the author’s main purpose in the passage?
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án đúng là C
Phương pháp giải
Đọc hiểu toàn bài
Lời giải
Mục đích chính của tác giả trong đoạn văn là gì?
A. Để phàn nàn rằng đàn ông không đủ lãng mạn.
B. Để chứng minh rằng đàn ông không lãng mạn bằng phụ nữ.
C. Để gợi ý cách để đàn ông trở nên lãng mạn hơn.
D. Để giải thích cái gọi là “lãng mạn”.
Cả đoạn văn nói về những gợi ý dành cho giới đàn ông cách để trở nên lãng mạn hơn trong mối quan hệ của họ.
Thông tin: “But there is a far better way to be romantic and it doesn’t involve spending a fortune or even opening your mouth.”
Tạm dịch: Nhưng có một cách tốt hơn nhiều để trở nên lãng mạn và nó không liên quan đến việc tiêu tốn nhiều tiền hay thậm chí là mở lời.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
What is the word “dignified” in paragraph 2 closest in meaning to?
Đáp án đúng là A
Phương pháp giải
dignified (adj): trang nghiêm, đáng tôn quý
Lời giải
Từ “dignified” trong đoạn 2 có nghĩa gần nhất với từ nào?
A. nghiêm trọng, nghiêm túc
B. tầm thường
C. không quan trọng
D. nhẹ, qua loa
dignified (adj): trang nghiêm, đáng tôn quý = serious (adj): nghiêm túc
Thông tin: In the days before courting consisted of hanging our and getting drinks, courting was a formal and dignified endeavor.
Tạm dịch: Vào thời mà việc tán tỉnh chưa bao gồm việc gặp gỡ và uống rượu, việc tán tỉnh là một hoạt động chính thức và trang nghiêm.
Câu 3:
Which of the following does NOT express a secret message for the female receiver during the Victorian Era?
Which of the following does NOT express a secret message for the female receiver during the Victorian Era?
B. The size of flowers
Đáp án đúng là D
Phương pháp giải
Đọc hiểu tìm thông tin đoạn 2
Lời giải
Điều nào sau đây KHÔNG thể hiện một thông điệp bí mật cho người nhận nữ trong Thời đại Victoria?
A. Loại hoa
B. Kích cỡ hoa
C. Cách gói hoa
D. Màu sắc của hoa
Thông tin: Everything from the type and size of the flower to the way it was held or presented conveyed layers of meaning and communicated a gentleman’s feelings and intentions.
Tạm dịch: Tất cả mọi thứ từ loại và kích cỡ của hoa cho đến cách nó được gói hoặc tặng đều truyền tải các tầng ý nghĩa và truyền đạt cảm xúc và ý định của một quý ông.
Câu 4:
What does the word “her” in the last paragraph refer to?
Đáp án đúng là A
Phương pháp giải
Đọc hiểu tìm thông tin đoạn 5
Lời giải
Từ “her” trong đoạn cuối đề cập đến cái gì?
A. người phụ nữ của bạn
B. phụ nữ
C. chính bạn
D. một từ điển hoa
Thông tin: So buy your lady a flower dictionary...Then, each time you present her with a bouquet, she can search the volume to find what secret messages you have embedded in the flowers.
Tạm dịch: Vì vậy, hãy mua cho người phụ nữ của bạn một cuốn từ điển về hoa... Sau đó, mỗi lần bạn tặng cô ấy một bó hoa, cô ấy có thể tra cứu tập sách để tìm những thông điệp bí mật mà bạn đã cố tình đặt trong những bông hoa.
Câu 5:
According to the third paragraph, which situation is considered so moving and romantic?
According to the third paragraph, which situation is considered so moving and romantic?
Đáp án đúng là B
Phương pháp giải
Đọc hiểu suy luận đoạn 4
Lời giải
Theo đoạn văn thứ ba, tình huống nào được coi là cảm động nhất?
A. Một người đàn ông lấy một bó hoa có sẵn
B. Một người đàn ông suy nghĩ cẩn thận về những bông hoa trước khi chọn.
C. Một người đàn ông thích tặng hoa cho một người phụ nữ.
D. Một người đàn ông đưa cho người phụ nữ của mình thứ gì đó để ăn.
Thông tin: Your lady will swoon that you put far more thought into your selection of flowers than grabbing a bouquet out of the case at Wal-Mart. You’ll come off as a real gentleman and a hopeless romantic. It can become an amazing tradition you’ll both enjoy.
Tạm dịch: Người phụ nữ của bạn sẽ ngạc nhiên khi bạn đã dành nhiều suy nghĩ về việc lựa chọn hoa hơn là lấy một bó hoa có sẵn ra khỏi giỏ ở Wal-Mart. Bạn sẽ trở thành một quý ông thực thụ và một kẻ lãng mạn. Nó có thể trở thành một truyền thống tuyệt vời mà cả hai bạn đều thích.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
- Tuyển tập 15 đề thi Đánh giá tư duy Đại học Bách Khoa Hà Nội 2025 (Tập 1) ( 39.000₫ )
- Tuyển tập 30 đề thi đánh giá năng lực Đại học Quốc gia Hà Nội 2025 (Tập 1) ( 39.000₫ )
- Tuyển tập 30 đề thi đánh giá năng lực Đại học Quốc gia TP Hồ Chí Minh (2 cuốn) ( 140.000₫ )
- Tuyển tập 30 đề thi đánh giá năng lực Đại học Quốc gia Hà Nội, TP Hồ Chí Minh (2 cuốn) ( 150.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Đáp án đúng là D
Phương pháp giải
Căn cứ vào nội dung văn bản.
Dạng bài đọc hiểu văn bản văn học - Câu hỏi kết hợp
Lời giải
Nhân vật trữ tình hay chủ thể trữ tình là “người trực tiếp thổ lộ những suy nghĩ và cảm xúc trong bài thơ”. Trong bài thơ trên, nhân vật thổ lộ cảm xúc của mình chính là nhân vật “tôi”: Em chở mùa hè của tôi đi đâu?/ Chùm phượng vĩ em cầm là tuổi tôi mười tám.
Câu 2
Lời giải
Đáp án đúng là B
Phương pháp giải
Căn cứ vào các phương thức biểu đạt đã học
Dạng bài đọc hiểu văn bản văn học - Câu hỏi kết hợp
Lời giải
- Mặc dù đoạn trích có sự kết hợp của nhiều phương thức biểu đạt như miêu tả, tự sự và biểu cảm, nhưng chủ yếu nó tập trung vào việc bày tỏ quan điểm, suy nghĩ và đánh giá của tác giả về phong cách viết của Nguyễn Nhật Ánh. Tác giả không chỉ nhận định về các yếu tố trong tác phẩm mà còn lý giải tại sao những yếu tố đó lại quan trọng và có ý nghĩa trong việc tạo nên bản sắc văn chương của nhà văn. Điều này cho thấy tính chất nghị luận chiếm ưu thế trong toàn bộ đoạn văn.
- Chính luận là phong cách ngôn ngữ, không phải là phương thức biểu đạt.
Câu 3
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

