khoahoc.vietjack.com

Câu hỏi:

29/07/2026 14 Lưu

Viết lại câu sử dụng cấu trúc giả định.

She asked him to help his brother with the Math homework.

=> She requested _______________________________________

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

She requested that he help his brother with the Math homework.

She requested that he help his brother with the Math homework.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Sarah wanted the mechanic to fix her car today.

=> Sarah asked __________________________________

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

Sarah asked that the mechanic fix her car today.

Sarah asked that the mechanic fix her car today.

Câu 3:

The teacher told the children to be quiet.

=> The teacher insisted ________________________________

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

The teacher insisted that the children be quiet.

The teacher insisted that the children be quiet.

Câu 4:

My manager said it would be a good idea for me to accept this new position.

=> My manager advised ____________________________________________

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

My manager advised that I accept this new position

My manager advised that I accept this new position

Câu 5:

“He should address his problem himself,” I said.

=> I suggested _______________________________

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

I suggested that he address his problem himself.

I suggested that he address his problem himself.

Câu 6:

She urged her husband to apply for the post in the government.

=> She urged ____________________________________________

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

She urged that her husband apply for the post in the government.

She urged that her husband apply for the post in the government.

Câu 7:

An accountant has to master computer science.

=> It is necessary _______________________________

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

It is necessary that an accountant master computer science.

It is necessary that an accountant master computer science.

Câu 8:

It is absolutely essential for all those involved in education to be computer-literate.

=> It is absolutely essential ____________________________________

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

It is absolutely essential that all those involved in education be computer-literate.

It is absolutely essential that all those involved in education be computer-literate.

Câu 9:

 All cases of Covid-19 must be reported to the authorities.

=> It is obligatory ________________________________________________

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

It is obligatory that all cases of Covid-19 be reported to the authorities.

It is obligatory that all cases of Covid-19 be reported to the authorities.

Câu 10:

It is imperative to continue the treatment for at least two months.

=> It is imperative __________________________________________________

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

It is imperative that we continue the treatment for at least two months.

It is imperative that we continue the treatment for at least two months.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án:

when
when

Lời giải

Đáp án:

The judge demanded that they turn off their phones during the hearing.

The judge demanded that they turn off their phones during the hearing.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP