khoahoc.vietjack.com

Câu hỏi:

29/07/2026 29 Lưu

Viết lại câu dùng cấu trúc mệnh đề quan hệ.

My friend, Simon, plays the guitar. He has just released a CD.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

My friend, Simon, who plays the guitar, has just released a CD.

My friend, Simon, who plays the guitar, has just released a CD.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Charles III is the new king of England. His ex-wife was Princess Diana.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

Charles III, whose ex-wife was Princess Diana, is the new king of England.

Charles III, whose ex-wife was Princess Diana, is the new king of England.

Câu 3:

Microsoft has a lot of power in the world of computers. That annoys some people.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

Microsoft has a lot of power in the world of computers, which annoys some people.

Microsoft has a lot of power in the world of computers, which annoys some people.

Câu 4:

The euro replaced a number of national currencies. It was introduced in January 2002.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

The euro, which was introduced in January 2002, replaced a number of national currencies.

The euro, which was introduced in January 2002, replaced a number of national currencies.

Câu 5:

The series Friends ran for ten years. It is one of my favourite series.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

The series Friends, which ran for ten years, is one of my favourite series.

The series Friends, which ran for ten years, is one of my favourite series.

Câu 6:

Venus is a very hot place. It is much closer to the Sun than the Earth is.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

Venus, which is much closer to the Sun than the Earth is, is a very hot place.

Venus, which is much closer to the Sun than the Earth is, is a very hot place.

Câu 7:

Cricket is popular in many countries around the world. It is played between two teams of eleven.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

Cricket, which is played between two teams of eleven, is popular in many countries around the world.

Cricket, which is played between two teams of eleven, is popular in many countries around the world.

Câu 8:

Parts of Buckingham Palace are open to the public. It is where the royal family live.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

Parts of Buckingham Palace, where the royal family live, are open to the public.

Parts of Buckingham Palace, where the royal family live, are open to the public.

Câu 9:

The greyhound is the fastest dog. It can reach speeds of over 65 kilometres an hour.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

The greyhound, which can reach speeds of over 65 kilometres an hour, is the fastest dog.

The greyhound, which can reach speeds of over 65 kilometres an hour, is the fastest dog.

Câu 10:

1984 was written by George Orwell. His real name was Eric Blair.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1984 was written by George Orwell, whose real name was Eric Blair.

1984 was written by George Orwell, whose real name was Eric Blair.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án:

when
when

Lời giải

Đáp án:

x

Đáp án: x

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP