Câu hỏi:

09/11/2023 713 Lưu

Read the following passage and mark the letter A , B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

When we moved to our new house near the sea, I was eight years old. Even before that I had spent every summer messing about on boats. My dad had taught me to sail before I learnt to ride a bike so I knew how I wanted to spend my time at the new house- I was going to get my own boat and sail it everyday. The house was only a few meters from the water's edge, and in rough weather the waves would come crashing into the front garden. I used to sit with my nose pressed to the glass, fascinated by the power of the ocean. I grew up watching the skies to see if it was going to rain; would I be going sailing that afternoon or not?

Of course I sometimes wished I could live in the town like my friends. I used to get angry with my parents, who had taken early retirement because they seemed incapable of getting anywhere on time. Dad drove me the eight miles to school everyday, but I was often late because he had been walking on the cliffs earlier in the morning and had lost track of time. When I was taking my university entrance exams, I used to stay over at a friend's in town, just in case. All in all, I was lucky to grow up by the sea and I still love to sail.

At the age of eight, the writer's house was _______.

A. in the town  
B. under the mountain  
C. on boat
D. by the sea

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Khi lên 8, gia đình tác giả đã .

A. ở thành thị.

B. ở dưới núi.

C. ở trên tàu

D. ở gần biển.

Dẫn chứng ở câu đầu tiên: “When we moved to our new house near the sea, I was eight years old” – (Khi chúng tôi chuyển tới 1 căn hộ mới ở ven biển là lúc tôi lên 8 tuổi).

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word "rough"in the passage is closest in meaning to ___________.

A. forceful
B. beautiful
C. careful
D. easy

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Câu hỏi từ vựng.

A. forceful (adj): mạnh mẽ.

B. beautiful (adj): xinh đẹp.

C. careful (adj): cẩn trọng, chu đáo.

D. easy (adj): dễ dàng.

Rough (adj): dữ dội, mạnh mẽ, hung hãn = A. forceful.

Câu 3:

The writer's father retired early because ___________.

A. he walked on the cliffs every morning.
B. he was unable to get anywhere on time.
C. he had to drive his kid to school everyday
D. he lost rack of time.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Bố của tác giả đã nghỉ hưu sớm bởi vì .

A. ông đi bộ trên những vách đá vào mỗi sáng.

B. ông không có khả năng đi tới bất kì đâu đúng giờ.

C. ông phải lái xe đưa con cái tới trường mỗi ngày.

D. ông không nhận thức được về mặt thời gian.

Dẫn chứng ở câu 2- đoạn 2: “I used to get angry with my parents, who had taken early retirement because they seemed incapable of getting anywhere on time”- (Tôi đã từng rất giận bố mẹ, họ đã nghỉ hưu sớm bởi họ dường như không có khả năng đi tới bất kì đâu cho đúng giờ).

Câu 4:

According to the passage, all of the following are true EXCEPT___________.

A. the writer didn't know how to sail.
B. house to school was 8 miles.
C. the waves came crashing into the writer's front garden in bad weather.
D.the write moved to a new house when he was 8.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Theo như đoạn văn, tất cả những ý sau đây đều đúng ngoại trừ:

A. Tác giả không biết cách chèo thuyền.

B. Con đường từ nhà đến trường dài 8 dặm.

C. Những cơn sóng đã đánh vào khu vườn trước nhà tác giả trong thời tiết xấu.

D. Tác giả đã chuyển vào nhà mới năm lên 8.

Dẫn chứng ở đoạn 2: “My dad had taught me to sail before I learnt to ride a bike” – (Bố đã dạy tôi cách chèo thuyền trước khi tôi tập đi xe đạp).

=> A sai.

Dẫn chứng chứng minh các câu còn lại là đúng:

B. Câu 3-đoạn 2: “Dad drove me the eight miles to school everyday”- (Bố lái xe 8 dặm để đưa tôi tới trường mỗi ngày) => Con đường từ nhà đến trường dài 8 dặm.

C. Câu 4-đoạn 1: “The house was only a few meters from the water's edge, and in rough weather the waves would come crashing into the front garden” – (Ngôi nhà cách bờ biển chỉ vài mét, và trong điều kiện thời tiết xấu, sóng sẽ đánh vào khu vườn phía trước hiên nhà).

D. Câu đầu tiên: “When we moved to our new house near the sea, I was eight years old” – (Khi chúng tôi chuyển tới 1 căn hộ mới ở ven biển là lúc tôi lên 8 tuổi).

Câu 5:

Growing up by the sea, the writer felt ___________.

A. excited  
B. angry
C. unlucky
D. lucky

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Lớn lên gần biển, tác giả cảm thấy

A. hứng thú

B. tức giận

C. không may mắn

D. may mắn

Dẫn chứng ở câu cuối cùng: “All in all, I was lucky to grow up by the sea and I still love to sail” – (Nhìn chung lại, tôi đã rất may mắn khi được lớn lên gần biển và tôi vẫn giữ được sở thích chèo thuyền).

Câu 6:

The writer learnt to sail ___________.

A. When he/ she was eight. 
B. when his family moved to a new house
C. before going to school. 
D. before learning to ride a bike

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Tác giả học cách chèo thuyền .

A. khi 8 tuổi.

B. khi gia đình chuyển tới căn nhà mới.

C. trước khi tới trường.

D. trước khi tập đi xe đạp.

Dẫn chứng ở đoạn 2: “My dad had taught me to sail before I learnt to ride a bike” – (Bố đã dạy tôi cách chèo thuyền trước khi tôi tập đi xe đạp).

Câu 7:

When taking the university entrance exams, ___________.

A. the weather was terrible
B. the writer's family moved to a new house by the sea
C. the writer had to live in a friend's house
D. the writer's father drove him/ her to university.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Khi thi tuyển vào Đại học,

A. thời tiết đã rất tồi tệ.

B. gia đình tác giả chuyển tới căn hộ mới gần biển.

C. tác giả sống trong căn hộ của người bạn.

D. bố tác giả đã đưa tới trường Đại học.

Dẫn chứng câu gần cuối: “When I was taking my university entrance exams, I used to stay over at a friend's in town, just in case” – (Khi đang thi tuyển vào Đại học, tôi đã sống trong căn hộ cùng gia đình 1 người bạn ở trong thị trấn).

Câu 8:

The phrase "All in all "in the passage is closest in meaning to ___________.

A. In all  
B. In the whole
C. On general 
D. On the whole

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Cụm “all in all” trong đoạn văn gần nghĩa nhất với

A. Trong tất cả.

B. Không tồn tại “In the whole”, chỉ có “On the whole”,

C. Không tồn tại “On general”, chỉ có “In general”

D. Chung quy, Nhìn chung, Nói chung.

All in all: Nhìn chung = D. On the whole.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. Features and techniques of two learning styles.
B. Visual and aural learners’ problems and solutions.
C. Why and how to understand your learning styles.
D. What and how to use your learning techniques.

Lời giải

Đáp án A

Đoạn văn chủ yếu bàn về?

A. Đặc điểm và kĩ thuật của 2 phong cách học tập.

B. Vấn đề và giải pháp của người học bằng thị giác và người học bằng thính giác.

C. Tại sao và làm thế nào để hiểu được phong cách học tập của bạn.

D. Những gì và làm thế nào để sử dụng tới kĩ thuật học tập của bạn.

Dạng câu hỏi tìm ý chính trong bài luôn luôn nên ưu tiên làm sau cùng sau khi đã lắm được sơ qua nội dung bài đọc.

Dễ thấy đoạn 1 là giới thiệu chủ đề, đoạn 2 bàn về phong cách học tập bằng thị giác, đoạn 3 bàn về phong cách học tập bằng thính giác => Đáp án A là hợp lí và bao quát nhất.

Câu 2

A. students who have just finished their studies
B. people who are unhappy with their current job
C. those who are interested in establishing a career
D. people who change jobs regularly

Lời giải

Đáp án C

Ai sẽ nhận được lợi ích từ những lời khuyên được đưa ra trong bài viết này?

A. sinh viên vừa hoàn thành khóa học

B. những người không hài lòng với công việc hiện tại

C. những người thích tạo dựng sự nghiệp    

D. những người thay đổi công việc thường xuyên.

Thông tin ở câu: “Instead, we will be dealing with those of you taking a real step on the career ladder, choosing a job to fit in with your ambitions now that you have learnt your way around, acquired some skills and have some idea of where you want to go.” (Thay vào đó, chúng ta hướng đến những người muốn tạo một bước tiến thật sự trong nấc thang sự nghiệp, chọn một ngành nghề đúng với ước muốn của bản thân khi mà bạn đã hiểu rõ chính mình, có được vài kỹ năng và biết rằng mình muốn đi đến đâu.)

Câu 3

A. California dominated the economic growth of the West during the Second World War.
B. Industrial growth during the 1940's attracted large numbers of people to the West.
C. The military drew people away from civilian jobs during the 1940's.  
D. The West experienced gradual and steady economic growth from 1900 to 1940.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. schooling prevents people discovering things
B. schooling takes place everywhere
C. all of life is an education
D. education is totally ruined by schooling

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. how people enjoyed themselves in the 18th century
B. a strange man
C. how roller skating began  
D. an unusual party

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. A mechanic   
B. A chemist   
C. A professor 
D. A doctor

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 7

A. It is totaling done with the assistance of modern agricultural machinery
B. It is longer done in China.
C. The method has remained nearly the same for a long time.
D. The method involves trimming the uppermost branches of the plant.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP